Romantika pro každého

romantika
Máte chuť na emocemi nabitý příběh o lásce, vášni a násilí? Nebo se raději začtete do černobílého komiksu s LGBTQ tématikou? A nebo se chcete jen tak uvelebit s dobrým sýrem a skleničkou vína a dopřát si odpočinkový román o lásce v Paříži? Dnes máme romantiku pro každého!

Známá australská blogerka C. G. Drews přináší román o lásce, vášni, ale také o násilí, depresi a těžkosti lidského osudu. Podaří se naději, optimismu a životní energii zvítězit nad přílišnými ambicemi a zatrpklostí?

Tisíc dokonalých tónů

Autor: C.G. Drews
Přeložila: Runka Žaludová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 131×210 mm
ISBN: 978-80-7529-785-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Tisíc dokonalých tónů vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Emocemi nabitý příběh o tom, jak se vášeň může změnit v posedlost.
Beck nenávidí svůj život. Nenávidí svoji násilnickou matku. Nenávidí svůj domov. A ze všeho nejvíc nenávidí klavír, na který ho matka neustále nutí hrát. Nikdy nebude hrát tak jako ona – předtím než nemoc ukončila její kariéru a proměnila ji v zatrpklou bytost. Ale Beck je příliš slabý, než aby se matce vzepřel a řekl jí, že jeho vášní je skládání vlastní hudby, protože i sebemenší náznak rebelie by mohl skončit násilím.
Když ale Beck potká August, ulítlou dívku plnou života, energie a optimismu, začne se v něm probouzet láska a najednou uvidí způsob, jak uniknout své bolestné existenci. Odhodlá se však následovat hlas svého srdce?

 Ukázka z knihy

Nejvíc na světě si přál useknout si vlastní ruce.

Nejlépe u zápěstí. Ta tupá vyčerpanost, která se šířila od špiček prstů k loktům, by zmizela navždy. Je to tak divné? Musí v tom být něco vážně – nebezpečně – vadného, když v noci leží na své matraci tvrdé jako kámen a uvažuje o odřezávání údů a o tom, jak zkrvavenými pahýly bude čmárat po zdech „HA!“. Mohla by to být scéna z hororového filmu.

A byl by svobodný. Protože bez rukou by pro ni byl bezcenný.

Pro Maestra.

Pro svou matku.

Ale celé to bezruké denní snění by vyžadoval akci místo fantazírování, a v tom není moc dobrý.

Pokud vás ukázka zaujala, přečtěte si zdarma i její pokračování.

O autorce

C.G. Drews je známá australská blogerka, která převtělila svou lásku ke knihám do napínavého debutu o despotismu, domácím násilí, o síle snů a o naději.

O nakladatelství

Nakladatelství Slovart přichází s novým labelem pro mladé #booklab. Značka se zaměřuje na žánry young adult a new adult. V edičním plánu se objevuje široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

————————————————

Mladičká britská autorka na začátku letošního roku publikovala svůj první komiks. Krásné černobílé zpracování vypráví příběh dvou chlapců, jejichž školní přátelství se postupně přemění v lásku.

Srdcerváči

Autorka a ilustrátorka: Alice Osemanová
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 164×238 mm
ISBN: 978-80-7544-825-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Srdcerváči vydalo nakladatelství CooBoo.

Charlie je nervák a někdy až moc přemýšlivý kluk. Minulý rok pro něj nebyl dvakrát dobrý, ale aspoň už ho nikdo nešikanuje. Nick Nelson je zase veselý, měkkosrdcatý hráč ragby. O Charliem něco slyšel, ale nikdy neměl příležitost si s ním promluvit. Až do začátku ledna, kdy se Nick a Charlie potkají na jedné společné hodině. I když jsou povahově zcela odlišní, rychle se z nich stanou přátelé, ale mohlo by z toho být i něco víc?

Ukázka z knihy

Srdcerváři - ukázka

Pokud vás tento komiks zaujal, podívejte se i na rozsáhlejší ukázku.

O autorce

Alice Osemanová (*1994) se narodila v britském Kentu, v roce 2016 dostudovala Anglistiku na prestižní Durhamské univerzitě a nyní se živí psaním a ilustrováním knih. Sama napsala několik young adult románů. Ten první, zvaný Solitaire, vyšel když jí bylo pouhých 19 let. Komiks Srdcerváři vyšel v originále na začátku roku 2019 a Osemanová je autorkou jak textů tak ilustrací.

Zdroj: aliceoseman.com

O nakladatelství

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery. Ročně vydává 40–50 pečlivě vybraných titulů, a to nejen beletristických, ale i non-fiction. Je součástí společnosti Albatros Media, a. s.

————————————————

Některé sázky mohou být více než příjemné. Třeba když se vsadíte s pařížským gurmánem, že s ním po celý jeden rok ochutnáte každý den nový druh sýra. A co teprve, kdyby taková sázka vedle k nalezení pravé lásky? Jediné, co by to snad mohlo zkomplikovat, je přítomnost dalšího šarmantního Pařížana.

Láska a sýr v Paříži

Autorka: Victoria Brownleeová
Přeložila: Hana Sichingerová

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 128×200 mm
ISBN: 978-80-7625-091-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Láska a sýr v Paříži vydalo nakladatelství Metafora.

Ella se plná očekávání a vzrušení připravuje na večeři se svým přítelem, se kterým chodí přes osm let. Zdá se, že konečně nadchází chvíle, kdy ji požádá o ruku. Večeře však skončí překvapivým rozchodem. Se zlomeným srdcem, na prahu třicítky se Ella rozhodne opustit Melbourne, přestěhovat do Paříže a konečně začít žít jinak, dobrodružněji. Neumí jazyk, nikoho tam nezná a neví, čím se bude živit. Přesto si v Paříži rychle najde práci – myje nádobí v kavárně – a jako každý milovník sýrů si brzy objeví i místní obchod se sýry. Majitel Serge jí ochotně radí, které druhy sýrů má ochutnat. Netrvá dlouho a Ella se ocitá mezi dvěma muži z opačných konců pařížské kulinářské scény. Zatímco dokonale šarmantní Gaston, novinář píšící recenze o jídle, ji zve na večeře a na víno a je ztělesněním dívčích snů o Francouzech, s kamarádským Sergem z obchodu se sýry se neuváženě vsadí, že spolu v průběhu roku každý den ochutnají jiný druh francouzského sýra. Pokud Ella sázku vyhraje, Serge ji pozve do luxusní pařížské restaurace na večeři, pokud ji nedodrží, pozve ona jeho – na což by ale musela teprve našetřit. Ella si na Instagramu založí fotodeník svého „sýrožroutského dobrodružství“ a brzy má stovky fanoušků. A o to silnější motivaci sázku vyhrát.

Ukázka z knihy

Natahovala jsem si punčocháče, a jak jsem poskakovala na jedné noze, na kotníku jsem si všimla neoholených chloupků. Zatraceně, zaklela jsem v duchu a podívala se na hodiny, abych zjistila, jestli mi ještě zbývá čas na rychlé doholení. Nezbýval. Popadla jsem kraťoučké upnuté červené šaty, které jsem objevila včera o polední pauze ve výprodeji, a nasoukala se do nich. Byly trochu pomačkané, ale když jsem je zapnula a narovnala ramena, vyhladily se. Přimhouřeným pohledem jsem se zkontrolovala v zrcadle. To není špatné, Ello. O velikost menší, než jakou obvykle nosím – trochu mě obepínaly kolem poměrně bujných prsou –, ale vypadaly dobře, a já dnes večer chtěla vypadat dobře. Chystala jsem se na schůzku, která mi měla změnit život.
Právě jsem lezla po čtyřech a hledala pod postelí černé lodičky, když mi začal tiše vibrovat mobil. Těsné šaty mi bránily v pohybu, proto jsem se trochu toporně zvedla a pustila se do přehazování oblečení a knih, abych našla telefon. Mohl volat Paul, protože potřeboval změnit naše plány.

Přečtěte si celou první kapitolu z knížky přímo na stránkách nakladatelství Metafora!

O autorce

Victoria Brownleeová je spisovatelka a editorka. Zajímá se především o jídlo, cestování a životní styl. Za svůj život se několikrát přestěhovala. Původně pochází z Austrálie, následně ale delší dobu žila v Číně, kde pracovala pro časopis Time Out Shanghai. Nyní žije ve Francii. Láska a sýr v Paříži je jejím prvním románem.

Zdroj: victoriabrownlee.com

O nakladatelství

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSrdcerváči

Osemanová, Alice

CooBoo, 2019

zobrazit info o knizeTisíc dokonalých tónů

Drews, C.G.

#BOOKLAB, 2019

zobrazit info o knizeLáska a sýr v Paříži

Brownleeová, Victoria

Metafora, 2019

Napsat komentář