Vyhrajte román o tom, že zkusit se má všechno

slzy-od-smichu-perex
Babička a maminka daly Anežce do života mnoho užitečných rad, ale ona se přesto vždy nejvíc držela té, kterou dostala od milovaného dědečka. Jeho slova o tom, že příležitost se musí vzít za pačesy, si vzala nejednou k srdci. Přečtěte si o tom!

Dědečkova dobrá rada

Když Anežce děda v dětství říkal, že příležitost se má chytit za pačesy, vzala si to k srdci. A tak dívka z jihomoravské vísky vykročila na svou cestu za štěstím. I přes dobře míněné rady matky a babičky se z poslušné holky postupně stala chovatelka zvířat, ředitelka banky, majitelka svatební agentury, porodní bába jedenácti štěňat a matka dvou dětí. A také spisovatelka, jejíž optimistický, humorem jiskřící příběh si můžete přečíst.

 

Slzy od smíchu

Autorka: Alena Blanářová

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 168
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 5/2019
ISBN: 978-80-253-4162-9

Přečtěte si více o knize Slzy od smíchu, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Kluci mi tedy pro mou první jízdu zapůjčili jedno ze svých kol. Bylo už dost opotřebované, ale prý to na začátek stačí. Postavili mě na kopec a pak do mě strčili. Ostatní se tak možná jezdit naučili – já nikoliv. Skončila jsem v nejbližším šípkovém keři, podrápaná a odřená, a vypadala jsem jako po napadení smečkou zdivočelých koček.
Na kole jsem se ale stejně naučila jezdit. Hezky pomalu a sama. A než si pro nás rodiče k babičce a dědovi přijeli, už jsem vesele jezdila a byla na sebe patřičně hrdá. Ale stejně už mi ta nálepka cyklistického nemehla zůstala. A nešikovnost v jakémukoliv sportu už mi pak tak nějak byla přiřknuta a to už mi také zůstalo. Přesto, že jsem v budoucnu jezdila na koni, hrála volejbal nebo tancovala. Tatínek vždy tvrdil: „No, ty prostě nejsi sportovní typ.“ (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Slzy od smíchu

V šesti letech neměla Anežka ani ponětí, čím by chtěla být, až bude dospělá. Děti kolem ní měly plno nápadů, kým se stát – od učitelek, přes popeláře až po kosmonauty, ale Anežka si zkrátka nemohla vybrat. Její dědeček to dobře věděl, a protože byl veselá kopa, využil toho a vystřelil si z ní tak, až se strachy schovala do psí boudy. Brzy pochopila, že se jednalo o vtip, ale jeho slova si tehdy dobře uložila do paměti a řídí se jimi dodnes. Využije každou příležitost, kterou jí život přinese, díky čemuž už zažila mnohé. Přesvědčte se o tom při čtení humorného románu Aleny Blanářové.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Slzy od smíchu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Slzy od smíchu
probíhá od 6. do 12. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 humoristické romány Slzy od smíchu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlzy od smíchu

Blanářová, Alena

Fragment, 2019

Napsat komentář