Nezapomenutelná setkání s velrybami

na-svou-prvni-velrybu-nikdy-nezapomenes-perex
Ralf Kiefner propadl kouzlu velryb. Vydává se na cesty, při kterých pozoruje jejich chování nebo se potápí, aby se mohl zaposlouchat do jejich zpěvu. A o své zážitky se rozhodl podělit i s ostatními prostřednictvím knižního vyprávění.

Je jedno, jak dlouho o tom člověk sní a jak dobře se na to připraví – první setkání s velrybou nebo s delfínem je pro každého jedinečným zážitkem, který se vám nesmazatelně zapíše do duše. Jen samotná velikost a půvab těchto obřích tvorů, jejich neskutečná síla a ladnost jejich pohybů, už jen to se těžko popisuje slovy.
Nechte se okouzlit těmito fascinujícími mořskými velikány a přidejte se k Ralfu Kiefnerovi, jednomu z nejvýznamnějších znalců velryb, na jeho výpravách. Následujte jej do hlubin, kdy se pouze se šnorchlem a ploutvemi potápí v oceánu, aby mohl velrybí zpěv pocítit na celém těle, nebo na chvíli doprovázet velrybí matku s mládětem na jejich mořské pouti. V této knize ale zazní i prostá fakta. Informace o chování, potravě, rozmnožování a mnoha dalších zajímavých detailech ze života velryb.

Ukázka z knihy

Klidné a pravidelné pohyby mého obřího společníka však ve mně brzy navodily neuvěřitelný pocit. Můj počáteční strach z ohrožení zcela ustoupil hluboké důvěře k velrybě a její dobromyslnosti.
Vypadalo to, že si velryba mou přítomnost užívá stejně jako já tu její. Když byla zase vedle mě, obrátila se na záda a na krátko zavřela oko. Mrkla na mě? Její hlava ode mě byla stále na vzdálenost natažené paže. Zřetelně jsem viděl, jak si mě její relativně malé, hnědé a hluboké oko prohlíží od hlavy k patě.
Z jejího laskavého pohledu vyzařovala neskutečná vřelost a moudrost. „Co mi chce říct? Co si myslí?“ projelo mi hlavou. (str. 112)

na-svou-prvni-velrybu-nikdy-nezapomenes-ukazka

Na svou první velrybu – nikdy nezapomeneš

Autor: Ralf Kiefner
Přeložil: Jan Bružeňák

Počet stran: 160
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 220×190 mm
ISBN: 978-80-88316-36-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Na svou první velrybu – nikdy nezapomeneš vydalo nakladatelství Kazda.

O autorovi

Ralf Kiefner pozoroval velryby na nesčetných cestách v nejrůznějších koutech naší planety. Učinil překvapivé objevy a nejednou s těmito fascinujícími mořskými savci zažil dojemné okamžiky.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knih o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa svou první velrybu – nikdy nezapomeneš

Kiefner, Ralf

Kazda, 2019

Napsat komentář