Nápaditě a prakticky

kitchen-1142800_640
Přinášíme vám zajímavý mix knížek, které jsou plné tipů a rad pro zlepšení vašeho každodenního života. Najde se zde něco pro spirituálně i prakticky založené čtenáře a milovníci vaření a experimentování v kuchyni si jistě vyberou jednu ze dvou představených kuchařek.

V knize Barvy, trendy, interiéry vám uznávaná interiérová designérka Iva Bastlová poradí, jak vylepšit váš příbytek a vytvořit z něj útulný domov. Její tipy a rady ohledně vhodných materiálů a barevných kombinací pro jednotlivé místnosti přijdou vhod nejen těm, kteří si chtějí upravit byt nebo dům, ale také studentům designu nebo lidem, kteří chtějí poznat současné trendy v této oblasti.

Díky této knížce budete vědět, jak barvy v interiéru používat a jak je kombinovat, abyste dosáhli požadovaného účinku.
Autorka, která je zkušenou a uznávanou designérkou, vám představí jednotlivé odstíny a barevné kombinace a jejich praktické využití. Budete se moci inspirovat na řadě fotografií a doporučených barevných paletách v kombinaci s materiály. Seznámíte se také s interiérovými trendy a trendovými barvami z celého světa, a to v souvislostech a chronologicky od roku 2015 až do současnosti. Zajímavou částí knihy je zachycení vývoje a shrnutí interiérových trendů ze světových veletrhů od Milána po Frankufurt nad Mohanem, což dělá knihu unikátní.
Publikace je určena běžným uživatelům, kteří si právě zařizují své bydlení nebo ho rádi dekorují. Vhodná je také pro designéry a studenty, protože přehledně ukazuje vývoj v oblasti bydlení za několik let. Velmi užitečná je také pro české výrobní společnosti, které svým sortimentem chtějí trendy následovat.

Barvy, trendy, interiéry

Inspirativní průvodce při výběru barev do vašeho domova
Autorka: Iva Bastlová

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 170×242 mm
ISBN: 978-80-271-2190-8
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Barvy, trendy, interiéry vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Iva Bastlová (*1980) je interiérová designérka, návrhářka, lektorka a vydavatelka odborného magazínu Interiéry.
Po dokončení VOŠ Volyně (obor „Tvorba navrhování interiérů a nábytku“) působila několik let v Brik interiér studiu jako bytový designér. Poté přesunula svojí činnost do vydavatelství RF Hobby. Od roku 2007 pracovala jako hlavní bytový designér ve společnosti Architrade. Vzdělání si doplnila na Technické univerzitě ve Zvolenu, kde vystudovala obor Konstrukce dřevěných staveb a nábytku a Nábytek a výrobky ze dřeva.
Od roku 2007 publikuje v řadě médií, např. Můj Dům, Norton, Brands&Stories, Světlo, La Cucina Italiana atd.

Zdroj informací: ivabastlova.cz

————————————————

Judy Hallová je dlouholetou odbornicí na ezoteriku v oblasti léčivých drahých kamenů. V knize Kameny v praxi shrnuje poznatky o působení energie těchto krystalů a vůbec o práci s nimi. Díky obecnosti a přehlednému podání informací je tento průvodce vhodný i pro úplné začátečníky, kteří se o toto téma teprve začali zajímat.

Judy Hallová na stránkách této knihy nabízí souhrn svých znalostí, což z publikace činí ideálního průvodce pro práci s krystaly, která je díky přístupnému a srozumitelnému výkladu vhodná i pro úplného začátečníka.
Čtenáři se v této knize dozvědí komplexní informace o blahodárném působení energie krystalů na lidské zdraví i na celkovou kvalitu lidského života. Judy Hallová vysvětluje způsobem pochopitelným i pro začátečníky, jak s krystaly nejlépe pracovat, jak si vybrat vhodný krystal pro individuální použití, jak ho před zahájením práce očistit, jak kámen nabít energií a jak ho naladit. Kniha KAMENY V PRAXI je sice stručným, ale zároveň úplným souhrnem informací o práci s krystaly od přední odbornice na energii ukrytou v kamenech, která o hloubce svých znalostí již v minulosti přesvědčila čtenáře předchozích úspěšných knižních titulů.

Kameny v praxi

Autorka: Judy Hallová
Přeložil: Lumír Mikulka

Počet stran: 264
Vazba: měkká
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7625-090-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Kameny v praxi vydalo nakladatelství Metafora.

O autorce

Judy Hallová (*1943) se zabývá karmickou astrologií, regresivní terapií a účinky drahých kamenů. Jako autorka má na svém kontě přes 45 titulů, mimo jiné velmi úspěšné Kameny od A od Z nebo Karmu vztahů. Objevila se na žebříčku stovky spirituálně nejvlivnějších žijících lidí, který každoročně sestavuje Watkins Revue.
Na poli drahých kamenů, terapie minulých životů a karmické astrologie se pohybuje už přes 40 let. Specializuje se na čtení minulých životů, regresivní terapii, léčení duše, reinkarnace, astropsychologii, věštění a využití drahých kamenů v léčení. Vedle vlastní praxe je plodná spisovatelka, její knihy byly přeloženy do šestnácti jazyků.

Zdroj informací: metafora.cz

————————————————

Moderní, zdravé a šetrné k přírodě – takové recepty najdete v knize Zdravě jíst od populární food blogerky Lenky Špaček. Přestože je kuchařka cílena především na vegetariány a vegany, inspiraci v ní může najít úplně každý, kdo chce vyzkoušet zdravé a lehké stravování ze snadno dostupných místních surovin.

V této kuchařce najdete 70 receptů, které spojuje absence bílé mouky, cukru, palmového oleje a tropických plodin. Samozřejmostí je, že všechna jídla jsou 100% rostlinná a vařená s co největším důrazem na lokální produkci. 70 důkazů, že chutně vařit se dá i s důrazem na životní prostředí, ekologii a bez zbytečného utrpení.
Na své si přijdou lidé s dietními omezeními, vegetariáni, vegani, reduktariáni, ale rovněž všichni ti, kteří chtějí objevovat a poznávat nové chutě. S výjimkou několika jídel, která jsou kořeněnější, jsou obsažené pokrmy svou skladbou vhodné i do dětského jídelníčku.

Zdravě jíst

Veganská, bez pšenice, bez cukru, bez tropických plodin
Autorka: Lenka Špaček

Počet stran: 112
Vazba: pevná
Formát: 215×270 mm
ISBN: 978-80-88316-27-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Zdravě jíst vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

zdrave-jist-2

zdrave-jist-1

Prolistujte si celou ukázku

O autorce

Lenka Špaček je populární veganská blogerka, kterou možná znáte z blogu zdravejist.blogspot.cz. Zároveň pravidelně přispívá do časopisu Bylinky revue a stejně tak jste její články mohli zaznamenat v internetovém časopisu Vegazín. Pod značkou By Starling také s láskou šije zero waste produkty pro každodenní používání.
Před pár lety se odstěhovala z velkého města na venkov, kde žije v domě u lesa se svým manželem, dvěma dětmi a zvířecí partou složenou ze dvou bíglů a tlupy šťastných adoptovaných slepic. Od té doby s láskou pečuje o svou bylinkovo-zeleninovou zahrádku, která se jí stala velkou inspirací.
Již od dětství ráda vaří a objevuje nové chutě, zároveň oslavuje ty tradiční, po generace opečovávané recepty. Vaří chutná a zdravá jídla většinou z lokálních surovin, z nichž si velkou část také sama pěstuje. Aby svým nejbližším mohla servírovat jen to nejlepší a pomáhat jim na cestě ke zdravějšímu já, udělala si kurz výživového poradenství.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Pokud vás lákají exotičtější chutě a vůně dálek, můžete sáhnout po kuchařce s názvem Pravá vietnamská kuchyně od Uyen Luu. Autorka zde představuje svou milovanou vietnamskou kuchyni v receptech předávaných z generace na generaci.

Autorka sice už léta bydlí v Londýně, kde provozuje populární bytovou restauraci, vede kurzy vietnamského vaření, na kterých učí lidi z celé Evropy, a patří mezi prominentní londýnské foodbloggery, ale její život se stále točí kolem Vietnamu a vietnamské kuchyně. Ve Vietnamu se narodila a často se tam vrací znovuobjevovat své kulinární kořeny. Většina jídel, inspirovaná hlavně tím, co vařila její maminka a babička, vám ukáže bohatost chutí a vůní vietnamských pokrmů i hravost přípravy a podávání, která je pro Vietnamce typická. Můžete si uvařit například polévku pho, kde se horký vývar dokonale snoubí s nudlemi, saigonské letní závitky, dušené hovězí maso na badyánu, taštičky plněné kuřecím masem, smažené nudle s výhonky mungo či banánové smaženky s kokosovým krémem.

Pravá vietnamská kuchyně

Recepty a příběhy, které na váš talíř přinesou opravdové vietnamské jídlo
Autorka: Uyen Luu
Přeložila: Stanislava Moravcová ml.

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 195×245 mm
ISBN: 978-80-7529-790-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Pravá vietnamská kuchyně vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

vietnamska-kuchyne-1

vietnamska-kuchyne-2

O autorce

Uyen Luu je spisovatelka, blogerka a fotografka jejíž život se točí kolem vaření. Ve svých receptech, příspěvcích i fotografiích se věnuje kuchyni ze země svého původu, Vietnamu. Nyní žije v Londýně, kde provozuje vietnamskou bytovou restauraci a vede kurzy vaření, které navštěvují lidé z celé Evropy.

Zdroj informací: uyenluu.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBarvy, trendy, interiéry
Inspirativní průvodce při výběru barev do vašeho domova

Bastlová, Iva

Grada, 2019

zobrazit info o knizeZdravě jíst
Veganská, bez pšenice, bez cukru, bez tropických plodin

Špaček, Lenka

Kazda, 2019

zobrazit info o knizePravá vietnamská kuchyně
Recepty a příběhy, které na váš talíř přinesou opravdové vietnamské jídlo

Luu, Uyen

Slovart, 2019

zobrazit info o knizeKameny v praxi

Hallová, Judy

Metafora, 2019

Napsat komentář