Rozhovor s Františkem Radkovským

V Bozi rezii
V knižním rozhovoru se čtenářům představí biskup František Radkovský. Vzpomíná nejen na svůj život, který byl plný překážek, ale také se dívá do budoucnosti a těší se na nové výzvy. A jaký má vztah k Turínskému plátnu?

Kvůli svému katolickému původu se málem nedostal na střední školu. Pro přijetí na matfyz psal jeho otec prezidentu Zápotockému. Kvůli jeho přijetí do semináře intervenoval arcibiskup Tomášek až u ministra školství. A jednoduché to neměl ani později jako kněz v západních Čechách.
Život Františka Radkovského byl plný překážek, on je ale s Boží pomocí dovedl vždy překonat. „Pečlivě si mě připravoval. Vše, co jsem zažil a naučil se, se mi později hodilo. Bylo to zkrátka v Boží režii,“ říká skromně. V knižním rozhovoru popisuje svou cestu k biskupské službě i zakládání plzeňské diecéze takříkajíc na zelené louce.
Co mu pomohlo přečkat a bez větší úhony přežít dobu nesvobody? Kde leží duchovní základy jeho života? Odkud čerpá potřebný nadhled i rozhled? Co považuje za největší úspěchy v hledání porozumění mezi církvemi, ve kterém se tak angažoval? Bylo těžké předat diecézi svému nástupci? A proč tak rád hovoří o Turínském plátně?
Čtenář v knize nenajde jen vzpomínky. Biskup František se dívá dopředu a uvažuje o výzvách, které stojí před církví i společností.

V Boží režii

Rozhovor s Františkem Radkovským
Autor: Tomáš Kutil

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 130×201 mm
ISBN: 978-80-7566-118-0
Doporučená cena: 329 Kč

 

 

Knihu V Boží režii vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Tomáš Kutil (*1986) je vedoucí domácího zpravodajství v Katolickém týdeníku. S Janem Paulasem připravil knižní rozhovor Padá mi to z nebe s boromejkou Angelikou Pintířovou.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV Boží režii
Rozhovor s Františkem Radkovským

Kutil, Tomáš

Karmelitánské nakladatelství, 2019

Napsat komentář