Ukázka z knihy Matčina hra (Sandie Jones)

matcina-hra-perex
Emily a Adam prožívají velkou lásku a dokonalý vztah. Adam svou přítelkyni zbožňuje a Emily vidí Adama jako toho nejlepšího chlapa. Vše je zalité sluncem, než se do vztahu vloží Adamova matka. Tu pojí k synovi hluboké pouto a odmítá se o něj s někým dělit…

Knihu Matčina hra od autorky Sandie Jones
vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Dneska večer jsem se ve stejné situaci ocitla znovu, tentokrát s Pammie, které jsem odteď hodlala říkat Pamela, protože jí to jméno sedí daleko víc – není tak přátelské a nezní tak vřele. A taky náhodou vím, že to nesnáší.

„Chtěla jsem se dneska večer dívat na jeden pořad,“ prohlásila.

„Ach, já taky,“ odpověděla jsem a tajně jsem sáhla po ovladači ležícím na pohovce mezi námi. „Jak se to jmenuje?“

Britain‘s Biggest Scams – Největší britské podvody, nebo tak něco.“

„Aha, já chci vidět jedno drama.“ Začala jsem horečně přepínat programy a hledala něco, co znělo a vypadalo alespoň vzdáleně dramaticky. Zdráhavě jsem zastavila na opakování filmu Pýcha a předsudek, který byl na seznamu mých přání až na nejnižší možné příčce. Kdyby tu byl Adam, označil by ho za moji „nejhorší noční můru“. Ale skrytá bitva vůlí mezi mnou a Pammie byla tak silná, že bych se s radostí dívala na cokoli, jen abych ji nenechala vyhrát.

„Proč si nejdeš lehnout?“ řekla o půl hodiny později, když mi začala padat víčka a sevření ovladače povolilo. Cítila jsem, jak mi klouže z ruky do prostoru mezi námi.

Její hlas mi pronikl do podvědomí a přenesl mě zpátky do přítomnosti.

„Cože? Proč?“

Zasmála se. „Očividně jsi pěkně unavená. Běž do postele, já zůstanu vzhůru a počkám na Adama.“

„Je mu třicet, Pamelo,“ – viděla jsem, jak sebou škubla – „ani jedna z nás na něho nemusí čekat, a ze všeho nejmíň jeho matka.“

„Na svého Jima jsem vždycky čekávala,“ řekla.

„To byl váš manžel.“

„A Adam bude brzy tvůj. Tohle se od manželky očekává. Nikdy se nestalo, že bych šla spát bez něj.“

„Předpokládám, že jste si taky dávala do vlasů mašle, ne?“ zamumlala jsem.

„Cože?“

„Myslím tím, že zjistíte, že se časy změnily od té doby, co jste byla vdaná.“

„Měla bys vědět, že jsem pořád vdaná, mladá dámo. A jestli chceš, aby tvoje manželství přečkalo alespoň první rok, měla by sis ze mě vzít příklad. Měla bys být poslušná. Ani bys neměla trávit tolik hodin v práci, jak to děláš. Ženino místo je doma.“

 ——————–

Tři z vás mohou vyhrát knihu v naší soutěži.

 ——————–

O autorce

Sandie Jones je novinářka na volné noze píšící mimo jiné pro Sunday Times, Daily Mail, Woman‘s Weekly a časopis Hello. Kdyby nebyla spisovatelkou, stala by se návrhářkou interiérů, protože je až nezdravě posedlá tapetami a polštářky. Žije v Londýně s manželem a třemi dětmi.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis


logo_Cosmopolis_120x60Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMatčina hra

Jonesová, Sandie

Cosmopolis, 2019

Napsat komentář