Duchovní příběhy k zamyšlení i povzbuzení

sny_pro_dusi_obalka_final.cdr
Známý salesiánský kněz a spisovatel Bruno Ferrero nás znovu obdařil směsí krátkých duchovních příběhů. Mohou nám pomoci najít cestu tam, kde zdánlivě žádná není. Čiší z nich laskavost a pochopení, jež jsou v dnešní hektické době čím dál vzácnější.

Další soubor krátkých duchovních příběhů a zamyšlení známého salesiánského autora dává nové podněty pro osobní rozjímání, společnou četbu nebo jen pro chvíle, kdy potřebujeme potěšit a povzbudit. Moudrost a laskavost každého z povídání ocení všichni, kteří hledají dotek vlídného duchovního poučení a posily.

 

Sny pro duši

Autor: Bruno Ferrero
Přeložila: Veronika Martiášková

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 190×115 mm
ISBN: 978-80-262-1534-9
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Sny pro duši vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Vzpomínám na paní Leeovou, svoji učitelku z prvního stupně, která mi předpovídala velkou budoucnost.
Byl jsem obyčejný kluk, a to ve všech směrech. Byl jsem průměrného vzrůstu a pocházel jsem ze středostavovské rodiny. Nepatřil jsem mezi vynikající studenty, ale nebyl jsem ani lajdák. Pamatuji si paní Leeovou jako přísnou ženu kolem pětatřicítky. Měla syna, jenž chodil do stejné školy a kterého jsem dobře znal, protože jsme rok předtím dokonce chodili do stejné třídy. Jednou jsem šel po vyučování přes školní dvůr, syn paní Leeové ke mně přišel a pozval mě, ať si k němu přijdu hrát, že má od rodičů nějakou novou hračku. Ta myšlenka mě lákala, ale měl jsem strach, že tam natrefím na svou učitelku. Kamarád moje váhání pochopil a ujistil mě, že maminka se málokdy vrací před čtvrtou. Souhlasil jsem pod podmínkou, že tedy včas zmizím.
Báječně jsme se s jeho novými hračkami bavili a tak nás zaujaly, že jsme zapomněli, kolik je hodin. A najednou se otevřely domovní dveře a vešla paní Leeová. Ztuhl jsem a pomyslel si, že dostanu vyhubováno za to, že si hraju, místo toho, abych psal úkoly. K mému velkému překvapení mě ale paní Leeová se širokým úsměvem přivítala. Laskavě mě pozdravila a objala mě, jako bych byl její syn. (str. 17)

Prohlédněte si i další ukázkové náhledy.

 

O autorovi

Bruno Ferrero je bývalý ředitel turínského nakladatelství Elledici, v současné době šéfredaktor salesiánského věstníku Bollettino Salesiano. Sestavil mnoho souborů příběhů určených k zamyšlení a obsahujících moudré poučení. S velkým zájmem se setkaly jeho knihy, které vydalo nakladatelství Portál: Živá voda pro dušiRosa pro dušiOsvěžení pro dušiHvězdy pro dušiPtačí zpěv pro dušiPotěšení pro duši a další.

Zdroj informací: Kosmas


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize

Napsat komentář