Získejte tajemství podivného rituálu dospělosti

ritual-perex
Edra už brzy oslaví šestnácté narozeniny, stejně jako její kamarádky, a při té příležitosti mají absolvovat Rituál. Teprve během něj se totiž stanou dospělými. Ale co tajemný obřad obnáší? To dívkám nikdo nechce prozradit, proto se rozhodnou zjistit to samy.

Po šestnáctých narozeninách už nic není jako dřív

Rituál – tajemný obřad, během něhož se ze dne na den stanete dospělými. Po Soudcově rozhodnutí už nic nebude stejné jako dřív.

Ve světě, kde je magie každodenní součástí života, lesy ukrývají dávná tajemství a vlastní vůli mohou mít i kameny, oslaví Edra a její kamarádky už brzy šestnácté narozeniny. Více než závěrečné zkoušky ve škole je však trápí Rituál a otázka, kým se v životě stanou. Něco tady totiž nehraje.

O tom, jak vlastně Rituál probíhá a nakolik mohou o svém osudu rozhodovat ony samy, nechce nikdo mluvit. A jelikož dívky nehodlají jen nečinně čekat, vydávají se pátrat na vlastní pěst. Cesta je dovede až k základním otázkám dotýkajícím se jejich životů a postaví je tváří v tvář zlu, které se do jejich světa snaží proniknout.

 

Rituál

Autoři: Jan Marek Šík, Lenka Šíková

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 408
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2019
ISBN: 978-80-7577-821-5

Přečtěte si více o knize Rituál, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prohlédnout přečíst ukázku, nebo rozhovor s autory.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Cítí nepatrné, frenetické záškuby očních víček. Tuší, že už to každou chvíli přijde. Bere do ruky pero, přiblíží ho k  papíru, ale najednou se zarazí. Jako by se mu zatmělo před očima; dlaněmi si přejede po obličeji, aby ze sebe tu nenadálou mdlobu setřásl. Asi si brzy bude muset odpočinout.
Uvědomí si, že v prstech stále svírá pero. Zahledí se na ně, jako by se snažil odvrátit nevyhnutelné. Pak napíše:
… narozena jako čarodějka a čarodějkou se také stane. (str. 10)

 

O autorech

Jan Marek Šík (nar. 1988) vystudoval švédštinu a finštinu, v současnosti působí na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity, kde píše disertaci z oboru teorie vyprávění a přednáší finskou literaturu. Vytrvale se pohybuje okolo kultury, příležitostně překládá, píše recenze a hraje na basovou kytaru..
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

Lenka Šíková (nar. 1988) stejně jako její muž píše od dětství. Po studiích francouzštiny, lingvistiky a fonetiky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy pracuje v oboru a stará se o dvě malé děti. Ve zbývajícím čase zpívá a hraje na harfu v metalové kapele, zahradničí, šije a maluje.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Rituál

Vítejte ve světě plném magie, ve kterém stromy střeží dávná tajemství a i kámen může projevit vlastní vůli. Právě zde žije Edra, která brzy oslaví šestnácté narozeniny. Namísto oslavy ji však čeká tajemný Rituál, během kterého Soudce rozhodne, jakým směrem se bude dál ubírat její život. Nikdo jí však nechce prozradit, podle čeho bude její osud určen a zda jej může sama nějak ovlivnit. Otázky jí nedají spát, a proto se spolu s kamarádkami vydá pátrat na vlastní pěst. Na co přijde? To už si přečtěte ve fantasy knize Jana Marka Šíka a Lenky Šíkové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Rituál vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rituál
probíhá od 14. do 27. září 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Rituál

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRituál

Šík, Jan Marek – Šíková, Lenka

Host, 2019

Napsat komentář