Ve středu do pohádkové říše

čtoucí dítě - ilustrační
Středa, stejně jako ostatní dny, představuje ideální den pro cestu do pohádkové říše. Jeník si opatří knoflík pro štěstí, aby se mu plnila přání, a umíněná Andělka si chce splnit sen. A ke spánku vás ukolébají krátké příhody Mickeyho Mouse.


Hlavní hrdina, chudý sirotek Jeník, jednoho dne získal knoflík a doufal, že mu přinese štěstí a splní jeho přání. To se sice nestalo, přesto Jeník nakonec štěstí a spokojenosti dosáhl.

To, že kominík nosí štěstí, vědí všichni lidé a hlavně ti, kteří mají na šatech knoflíky. Věděl to i chudý sirotek Jeník. U svého roztrhaného kabátku ale žádný knoflík neměl, a tak se mu štěstí vyhýbalo. Jednoho dne se mu poštěstilo jeden knoflík získat, pravda, trošku nepoctivě. Přál si zámek na skleněné hoře a pomeranč. Ani jedno z toho sice nezískal, ale štěstí mu ten nalezený knoflík nakonec přece jen přinesl…

Zámek a pomeranč

Autor: Jiří Wolker
Ilustrovala: Lucie Sunková

Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 205×220 mm
ISBN: 978-80-257-2873-4
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Zámek a pomeranč vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Jiří Wolker (1900–1924) byl členem sdružení moravských autorů zvaného Literární skupina a také Devětsilu. Proslul především svými básnickými sbírkami Host do domu či Těžká hodina. Poněkud méně známé je, že za svůj krátký život napsal i několik pohádek či spíše příběhů pro děti.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Nedokážete usnout bez krátké, ale zajímavé pohádky plné ilustrací? Zachumlejte se do deky, složte hlavičku na polštář a nechte se ukolébat příhody Mickeyho Mouse.

Vydejte se se slavným myšákem za dobrodružstvím! Mickey se vypraví do lunaparku, postaví úžasný domeček na stromě a čeká ho i sjíždění divoké řeky s kamarády. S Mickeyho senzačními příběhy si užijete spoustu legrace a nebudete se nudit ani chviličku! Nechte se vtáhnout do nových příhod myšáka Mickeyho, které se skvěle hodí k předčítání před usnutím.

Ukázka z knihy

5minutove Mickeyho pohadky

5minutové Mickeyho pohádky

 

 

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 200×270 mm
ISBN: 978-80-252-4629-0
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu 5minutové Mickeyho pohádky vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Připojte se k dobrodružství šikovné, chytré a zvídavé Andělky, která odmítá po celý život jen střežit nebeskou bránu. Touží poznat Zemi a doufá, že se jí podaří za pomoci víl a jednorožců svůj sen splnit.

Umíte si představit, že jste anděl, a nikdy se nedostanete na Zem? Že neumíte? To ani hlavní hrdinka tohoto krásného příběhu.
Andělka je hodná, vtipná, talentovaná, a to nejdůležitější, hlavně umíněná. Tohle všechno je jí však k ničemu, když jí hrozí, že stráví celý svůj dlouhý nesmrtelný život hlídáním nebeské brány. Pro ztřeštěného anděla největší noční můra. Zajímá vás, jak to s Andělkou dopadne? Zůstane navždy jen jako strážce? Pokud zajímá, vydejte se na cestu plnou humoru, krásných víl a jednorožců. Prožijte s Andělkou její radosti i strasti, ztráty i nálezy. A možná, ale opravdu možná, během příběhu zjistíte, že vám je některá z postav podobná a že máte i podobné sny a přání. Sny se splní, když se nebojíte a přání dobrého zase otevírá srdce.

Ukázka z knihy

Kouzlení a míchání lektvarů šlo Andělce snadno, horší to bylo s výukou chování. Andělka měla totiž jednu ne moc pěknou vlastnost, a to že perfektně dělala jen to, co ji baví, a mluvit ji nebavilo vůbec. Raději vždy jednala. Byla prostě trochu zbrklá, dřív konala, než přemýšlela, a proto se většinou dostala do problémů. Díky této vlastnosti ji někteří vnímali jako malého lumpa. Ještěže nemohou andělé propadnout, napadlo ji několikrát. O tuto myšlenku se jednoho dne podělila s maminkou. Ta se trošičku smutně pousmála a řekla: „Ano, to je sice pravda, ale anděl, který neprojde učením, a nezíská tak svého svěřence, se nikdy nepodívá na zem.“

O umíněné Andělce

Autorka: Lucie Bezděková
Ilustrace: Fleuertje Laut

Počet stran: 76
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-88104-56-8
Doporučená cena: 188 Kč

Knihu O umíněné Andělce vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZámek a pomeranč

Wolker, Jiří

Argo, 2019

zobrazit info o knizeO umíněné Andělce

Bezděková, Lucie

Agentura KRIGL, 2019

zobrazit info o knize5minutové Mickeyho pohádky

Egmont ČR, 2019

Napsat komentář