Naučte se být v pohodě

Tak takhle ne_Cesta osvobozeni
Dnešní knižní tipy jsou zaměřené na psychologii a duchovní literaturu. Následující knihy vám pomohou čelit složitým situacím během jednání s nepříjemnými lidmi a naučí vás relaxovat.

 Arogantní šéfové, nároční zákazníci nebo vzpurní podřízení? Ti už vám teď nebudou působit problémy a nahánět strach. Díky knize Tak takhle ne! získáte schopnost s nimi rozumně jednat a zbavíte se pocitu ochromení.

Tak takhle ne!

Úspěšná sebeobrana proti manipulaci
Autorky: Nathalie Springer, Catharina Wilhelm
Přeložila: Michaela Weberová

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1491-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Tak takhle ne! vydalo nakladatelství Portál.

Všichni to známe – velkohubí kolegové, arogantní šéfové, obtížní zákazníci a vzpurní podřízení nás někdy dokážou pořádně rozhodit. Ze všech setkání s lidmi, která jsme zažili, nám právě konfrontace s těmi problematickými obzvlášť dobře utkví v paměti. Leckdy nám dokáže pořádně zkomplikovat život a nepoměrně jej ztížit. Určité typy zkrátka dokážou jednou jedinou větou stisknout naše červené tlačítko. Není však nijak obtížné zbavit se v těchto situacích strachu a ochromení, získat zpět ztracenou schopnost jednat, a navíc začít znovu respektovat svou potlačovanou citlivost a uctít ji. Pokud odpovíte kladně na následující otázky, je tato kniha právě pro vás.

  • Chtěla bych se umět lépe prosadit.
  • Chtěl bych být pohotovější.
  • Chci působit suverénněji.
  • Chtěl bych být méně závislý na hodnocení ostatních.
  • Chtěla bych se naučit všechno tak neprožívat.

 

Ukázka z knihy

Někdo nám něco řekne a jeho věta nás zasáhne jako rána pěstí. Ještě před chviličkou jste mluvili vy a měli jste jasno. A teď máte najednou v hlavě vymeteno, srdce vám zběsile buší, nohy se vám podlamují. Došla vám řeč. Mlčíte. Všechny síly jsou pryč.
Možná tenhle pocit znáte ze schůzek s nadřízeným, z rozhovorů se spolupracovníky, porad s kolegy, jednání se zákazníky, z telefonátů s poskytovateli služeb nebo třeba i ze snídaní s partnerem. Znovu a znovu se ocitáte v situacích, ve kterých vám chybí slova, ztrácíte pevnou půdu pod nohama a krve by se ve vás nedořezal. Zažíváte okamžiky, ve kterých se cítíte bezmocní, vydaní tomu druhému napospas. A to i přesto, že si jinak zřejmě umíte jít za svým a obhájit si svá témata a ani v náročných situacích jen tak neztrácíte hlavu. Tak jak je možné, že se tváří v tvář některým lidem najednou cítíte tak bezmocně? (str. 9)

Přečtěte si další ukázky.

 

Nathalie Springer

Nathalie Springer je germanistka a novinářka. Má desetiletou praxi v koučování podnikatelů a vedoucích pracovníků.

 

Catharina Wilhelm

Catharina Wilhelm vystudovala medicínu a působí v oblasti PR jako koučka a vedoucí lekcí čchi-kungu. Má téměř pětadvacetiletou zkušenost z mezinárodních PR a mediálních agentur.

Informace o autorkách byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.

 

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Cesta osvobození je dobrou společnicí při relaxaci a meditování. Pomůže vám přenést se na místo hlubokého klidu a objevit mnoho nových věcí.

Cesta osvobození

Dvacet jedna dní v plné přítomnosti
Autor: Thich Nhat Hanh
Přeložila: Iva Prokopová

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-2186-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Cesta osvobození vydalo nakladatelství Alferia.

Na jaře 1998 vedl vietnamský zenový mistr a mírový aktivista Thich Nhat Hanh v Burlingtonu ve státě Vermontu jedenadvacetidenní soustředění o dýchání s plným vědomím. Každodenního programu, jenž se skládal z meditací v sedě, v chůzi, jídla v tichosti, diskusí a promluv Thiche Nhat Hanha, se účastnilo čtyři sta lidí z celého světa, z nichž někteří byli již celkem znalí buddhistického učení a praxe; pro mnohé to však bylo jejich úplně první buddhistické soustředění. Díky společné praxi plného vědomí a naslouchání přednáškám Thiche Nhat Hanha byli tito lidé přeneseni z každodennosti do místa hlubokého klidu a objevili mnoho nového o životě. Tato kniha záměrně zachovává tón a styl meditačního soustředění, včetně zvuků zvonů, přestávek k meditaci a sezení pro otázky a odpovědi. Atmosféra soustředění je tak zprostředkována čtenářům, kteří se zrovna tak dlouhého hromadného sezení účastnit nemohou. Kniha je ale i oblíbeným společníkem na různé transformační, relaxační a meditační pobyty.

 

Ukázka z knihy

Chodíme s plným vědomím
Rád bych teď trochu pohovořil o chůzi. Prosím vás, abyste každý krok, který uděláte během soustředění, udělali s plným vědomím. Pohybujete-li se z místa na místo, prosím, choďte s plným vědomím bez ohledu na to, o jak krátkou vzdálenost se jedná. Budeme se učit chodit s plným vědomím spolu se sanghou a s plným vědomím budeme společně chodit každý den.
Řekl bych, že všichni víte, co je to razítko. Když obtiskujete razítko na papír, musíte se ujistit, že celé dobře přilnulo, aby byl obrázek dokonalý, až razítko z papíru zase sejmete. Když meditujeme v chůzi, děláme totéž. (str. 24)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh je buddhistický mnich, zenový mistr, učitel, spisovatel, básník a mírový aktivista. Jeho učení o umění žít v přítomném okamžiku se šíří celým světem a pomáhá mnoha lidem. Je autorem knih Bez bahna lotos nevykvete, ŠtěstíSkutečná láska: Probuďme své srdce, Nic nekončí, nic neumírá, Dopis z lásky aj.

Více informací najdete na stránkách nakladatelství Alferia.

 

Logo Alferia

Značka ALFERIA spadající pod nakladatelství Grada přináší knihy o zdraví, harmonii těla i duše či o rozvoji osobnosti. Je určena čtenářům, kteří rádi hledají odpovědi i mimo tradiční, vědecky podložené teorie. Zaměřuje se na knihy z oblastí rozvoje osobnosti, kariéry, bohatství a peněz, rodiny, vztahů, lásky, sexuality, zdraví, zdravé výživy, životního stylu, duchovna a alternativních náboženských směrů. Pojímá ale i ezoteričtější témata z oblasti symbiózy těla a ducha. Název značky je odvozen z počátečních písmen oborů, z nichž vychází. Jsou v něm tedy významy slov ALternativní – Filozofie – Ezoterika – Rozum. Logo pak představuje 4 základní živly – oheň, vodu, zemi a vzduch.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše psychologické a duchovní tipy? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTak takhle ne!
Úspěšná sebeobrana proti manipulaci

Springer, Nathalie - Wilhelm, Catharina

Portál, 2019

zobrazit info o knizeCesta osvobození
Dvacet jedna dní v plné přítomnosti

Hanh Nhat, Thich

Alferia, 2019

Napsat komentář