Vyhrajte průvodce světem zdravého stravování

nutricni-kompas-perex
Když novináře Base Kasta postihl krátce po čtyřicátých narozeninách kolaps, rozhodl se zamyslet, jaký vliv má na lidský organismus a jeho kondici strava. Na co přišel během svého výzkumu a bádání ve vědeckých studiích, to si můžete přečíst v jeho knize.

Ideální jídelníček pro vaše zdraví

Když vědecký novinář Bas Kast krátce po čtyřicítce zkolaboval, stanul tváří v tvář otázce: Zničil si nevhodnými potravinami zdraví? Pustil se proto do mnohaletého výzkumu zdravého stravování, jehož výsledkem je Nutriční kompas – průvodce nejdůležitějšími poznatky o ideální skladbě jídelníčku. Dozvíte se, které potraviny dokáží omladit, co jedí dlouhověké národy, co organismu vůbec neprospívá a mnoho dalšího.

 

Nutriční kompas

Autor: Bas Kast

Vydalo: nakladatelství XYZ
Počet stran: 280
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 9/2019
ISBN: 978-80-7597-496-9

Přečtěte si více o knize Nutriční kompas, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Mnohá zjištění, na která jsem narazil během měsíců a roků, nebyla ovšem jen prospěšná všem, kteří chtěli „pouze“ zhubnout. Ne, tyto poznatky mohou lidi dokonce zachraňovat. Jak díky stravě zabránit chorobě a i ve stáří se cítit zdravý a fit – to je druhé hlavní téma Nutričního kompasu.
Pomocí jistých způsobů stravování se dá například zastavit, ba dokonce zvrátit průběh životu nebezpečných kardiovaskulárních nemocí. Na rentgenových snímcích můžeme na vlastní oči sledovat, jak se i rozsáhlé cévní uzávěry rozpouštějí a beze stopy ztrácejí.
Mluvím o kardiologických pacientech s útrapami, proti nimž jsou mé vlastní potíže neškodné bolístky. Jsou to lidé, které jejich kardiologové po trojnásobných bypassech poslali domů s povzbudivou radou, aby si koupili houpací křeslo a připravovali se v něm na brzkou smrt. Mnozí trpěli tak nesnesitelnými bolestmi na hrudi (angina pectoris), že si nemohli lehnout a dokázali spát pouze vsedě. Byly to bolesti, které za několik týdnů nebo měsíců po změně stravovacích návyků většinou bezezbytku zmizely. (str. 20)

 

O autorovi

Bas Kast studoval psychologii a biologii v Kostnici, Bochumi a Bostonu. Pracuje jako vědecký novinář a spisovatel. Po úspěchu knihy Nutriční kompas, které se jenom v Německu prodalo téměř 400 000 výtisků, připravil k vydání i kuchařku, která na jeho předešlé knize staví. V  současné době žije Bas Kast v Rottendorfu u Würzburgu, má ženu a dvě děti.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Nutriční kompas

Jak správně jíst, abyste byli zdraví, vitální a jídlo prospívalo vašemu tělu, to už jste si mohli přečíst v mnoha seriózních i méně seriózních publikacích. Jednou z těch světově nejúspěšnějších z první jmenované kategorie je kniha Base Kasta, která vychází z vědecky podložených poznatků a jejímu napsání předcházel autorův několikaletý výzkum. Přečtěte si, k čemu při něm došel, a zjistěte, zda má strava skutečně tak velký vliv na naše zdraví, jak se tvrdí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nutriční kompas vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nutriční kompas
probíhá od 3. do 16. září 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy o zdravé stravě Nutriční kompas

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNutriční kompas

Kast, Bas

XYZ, 2019

Napsat komentář