Získejte pohled do impozantního světa velryb

na-svou-prvni-velrybu-nikdy-nezapomenes-perex
Přestože jsou velryby obří tvorové, brázdí mořský svět s neuvěřitelnou elegancí a ladností. Možná právě to na nich fascinuje tolik lidí včetně Ralfa Kiefnera, který je pozoroval už na mnoha výpravách a o své zážitky se rád podělí i s vámi.

Něžná krása obřích rozměrů

na-svou-prvni-velrybu-nikdy-nezapomenes-ukazkaJe jedno, jak dlouho o tom člověk sní a jak dobře se na to připraví – první setkání s velrybou nebo s delfínem je pro každého jedinečným zážitkem, který se vám nesmazatelně zapíše do duše. Jen samotná velikost a půvab těchto obřích tvorů, jejich neskutečná síla a ladnost jejich pohybů, už jen to se těžko popisuje slovy.

Nechte se okouzlit těmito fascinujícími mořskými velikány a přidejte se k Ralfu Kiefnerovi, jednomu z nejvýznamnějších znalců velryb, na jeho výpravách. Následujte jej do hlubin, kdy se pouze se šnorchlem a ploutvemi potápí v oceánu, aby mohl velrybí zpěv pocítit na celém těle, nebo na chvíli doprovázet velrybí matku s mládětem na jejich mořské pouti. V této knize ale zazní i prostá fakta. Informace o chování, potravě, rozmnožování a mnoha dalších zajímavých detailech ze života velryb.

 

Na svou první velrybu – nikdy nezapomeneš

Autor: Ralf Kiefner

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Jan Bružeňák
Počet stran: 160
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 8/2019
ISBN: 978-80-88316-36-7

Přečtěte si více o knize Na svou první velrybu – nikdy nezapomeneš, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Klidné a pravidelné pohyby mého obřího společníka však ve mně brzy navodily neuvěřitelný pocit. Můj počáteční strach z ohrožení zcela ustoupil hluboké důvěře k velrybě a její dobromyslnosti.
Vypadalo to, že si velryba mou přítomnost užívá stejně jako já tu její. Když byla zase vedle mě, obrátila se na záda a na krátko zavřela oko. Mrkla na mě? Její hlava ode mě byla stále na vzdálenost natažené paže. Zřetelně jsem viděl, jak si mě její relativně malé, hnědé a hluboké oko prohlíží od hlavy k patě.
Z jejího laskavého pohledu vyzařovala neskutečná vřelost a moudrost. „Co mi chce říct? Co si myslí?“ projelo mi hlavou. (str. 112)

 

Vyhrajte knihu Na svou první velrybu – nikdy nezapomeneš

Odborník na život velryb Ralf Kiefner pozoroval tyto fascinující mořské velikány na mnoha svých výpravách a nebál se spolu s nimi ani potopit pod mořskou hladinu, aby mohl jejich zpěv pocítit na vlastní kůži. O svém prvním setkání s těmito tvory, na které podle svých slov nikdy nezapomene, a dalších zážitcích a objevech z různých plaveb vypráví ve své knize plné fotografií.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Na svou první velrybu – nikdy nezapomeneš vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Na svou první velrybu – nikdy nezapomeneš
probíhá od 1. do 7. září 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Na svou první velrybu – nikdy nezapomeneš

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa svou první velrybu – nikdy nezapomeneš

Kiefner, Ralf

Kazda, 2019

Získejte pohled do impozantního světa velryb - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Fanda82 napsal:

    Kniha Na svou první velrybu – nikdy nezapomeneš doručena, veliké díky, je velmi pěkná.

Napsat komentář