Zahrajte si o spletité vyšetřování dávné vraždy

smrtici-bila-perex
Jednoho dne přijde do kanceláře detektiva Strika muž, který tvrdí, že byl svědkem vraždy, a hned nato v panice uteče. Něco na jeho chování však Cormorana Strika přesvědčí, že se jedná o případ, do kterého se rozhodně musí pustit.

Pátrání po dávno ztracených důkazech

„Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale detektiv stihne vyslechnout, muž v panice uteče. Strike a jeho společnice Robin se pustí do složitého vyšetřování, které je zavede do zákulisí britského parlamentu i do světa temných rodinných tajemství.

 

Smrtící bílá

Autor: Robert Galbraith

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Ladislav Šenkyřík
Počet stran: 720
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2019
ISBN: 978-80-747-3866-1

Přečtěte si více o knize Smrtící bílá, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout a přečíst ukázku.

KnihaZlin_AlbatrosMedia

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Příchod několika dalších hostů ve frontě Robin sotva zaregistrovala. Na jejich blahopřání odpovídala bezmyšlenkovitě a očima visela na dveřích, jimiž všichni vcházeli. Myslela tím snad Katie, že je Strike přece jenom v hotelu? Přišel za ní z kostela? Chystal se objevit? Kde se skrýval? Hledala přece všude – na terase, v hale, v baru. Na chvíli se v ní vzedmula naděje, jen aby vzápětí zase opadla. Neodehnal ho třeba Martin, který byl pověstný svým nedostatkem taktu? Potom si připomněla, že Strike přece není tak křehké stvoření, a naděje v ní opět začala narůstat. A zatímco její vnitřní já dál putovalo mezi očekáváním a obavami, bylo čím dál obtížnější předstírat konvenční očekávané emoce svatebního dne, jejichž nepřítomnost, jak věděla, si Matthew dobře uvědomuje a nelibě nese.
„Martine!“ zvolala Robin radostně, když se objevil její mladší bratr v obklopení svých kamarádů a s vypitými třemi pivy, což rozhodně nebylo k jeho dobru.
„Asi už to víš, že?“ prohlásil Martin a bral jako samozřejmost, že musí být informovaná. V ruce držel mobil. Včera šel na noc ke kamarádovi, aby v jeho pokoji mohli přespat příbuzní z jižní Anglie.
„Co bych měla vědět?“
„Že včera v noci dopadl Rozparovače.“ (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Smrtící bílá

Zvěsti o detektivních schopnostech Cormorana Strika se šíří rychle, což jeho soukromé kanceláři přináší peníze a věhlas, ale nese to s sebou i negativa – vyšetřovat nenápadně už není tak jednoduché. Přesto se detektiv spolu se svou partnerkou Robin Ellacottovou pouští do nového případu, který je zavede až do zákulisí britského parlamentu a rozlehlých venkovských sídel. Podaří se jim tam najít důkazy k dávné vraždě, kterou měl údajně v dětství vidět mladý Billy? To si přečtěte ve čtvrté knize, kterou J. K. Rowlingová opět napsala pod svým pseudonymem Robert Galbraith, stejně jako předchozí tituly z této série Volání Kukačky, Hedvábník a Ve službách zla.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Smrtící bílá vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Smrtící bílá
probíhá od 27. srpna do 9. září 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Smrtící bílá

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrtící bílá

Galbraith, Robert

Kniha Zlín, 2019

Zahrajte si o spletité vyšetřování dávné vraždy - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena napsal:

    Dnes jsem si vyzvedla vyhranou knihu Smrtící bílá. Moc děkuji! Alena

Napsat komentář