Umění žít po dánsku

Mise Hygge
Humorný feel-good román Mise Hygge je tou pravou oddechovou četbou, na léto vysloveně ideální. Vydejte se společně s hlavní hrdinkou do Dánska a zjistěte, jak se dá žít pohodově.

Jak se válečná reportérka vypořádá s misí v zapadlé dánské vesničce, kde má zkoumat hygge, které ji neskutečně deprimuje? Když šéfredaktor Alexandre oznámí Chloé, neohrožené válečné reportérce, že musí hned odjet do Gilleleje, malé pobřežní vesničky v Dánsku, která byla vyhodnocena jako nejšťastnější místo na světě, je novinářka vrcholně pobouřena. Má odejít do vyhnanství v zapadlé díře s nevyslovitelným jménem a zkoumat tam dánské hygge a štěstí při svíčkách? Když ji navíc šťastní lidé neskutečně deprimují? Neví ale, že tato mise, kterou považuje za trest, jí navždy změní život… V této knížce plné dánského koloritu vypráví Caroline Francová s humorem a sympatií o nečekané změně v životě jedné mladé ženy. Pohodový román o umění žít po dánsku.

 

Mise Hygge

Autorka: Caroline Francová
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-756-5500-4
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Mise Hygge vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Chloé leží ve vaně – voda v ní má víc než pochybnou barvu, jako by dávala za pravdu Alexandrovu prohlášení – a neustále si v hlavě přehrává výměnu názorů, kterou právě měla s tím, koho považovala za jednu z mála důvěryhodných osob ve svém životě. Ale teď v ní vzbudil chuť kousat. „To je debil, panebože to je debil! Článek o veganech. Koho můžou zajímat vegani. Z čeho jsem nešťastná? Co má za problém? Není přece můj otec, do prdele, kurva!“ Tyto myšlenky pronášené nahlas přerušilo zvonění přístroje, který vždycky měla pro všechny případy na dosah ruky. (str. 21–22)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Výborná četba, jednoduchá, rychlá, svěží, feel-good. Je to román, který budu všem doporučovat!

www.lecteurs.com

Chápete správně, máte-li chuť na sladkou vsuvku vonící po skořici a horké čokoládě, vřele vám tuto knížku doporučuji!

http://readingnotes.canalblog.com/

 

Caroline Francová

Caroline Francová je novinářka, spisovatelka, autorka divadelních her a televizní scenáristka. Vystudovala Sciences Po a žurnalistiku, pracovala v tiskové agentuře AEF. V roce 2011 odešla ze zaměstnání a v současnosti je na volné noze jako nezávislá novinářka a scenáristka. Přispívá do novin a časopisů, např. Le Monde, Challenges, Le Nouvel Obs, Psychologies magazine nebo L՚Express Style. Přestože má tři malé děti, stíhá každý den dávat příspěvky na svůj blog (http://www.penseesbycaro.fr), na němž s humorem popisuje malé i velké problémy jedné Pařížanky, která se snaží skloubit kariéru s rodinným životem. Je také autorkou několika humorných knížek o dětech, rodičích, rodinných vztazích, např. Le guide des super parents d՚ados (2017).

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Doporučujeme

Zajímáte se o „hygge“? Chcete také získat pohodový přístup k životu? Inspirujte se knížkami, jejichž děj se navíc odehrává v atraktivních prostředích, např. Hygge a polibkyHygge a Život zn. Hygge.


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMise Hygge

Francová, Caroline

Jota, 2019

Napsat komentář