Od čtenářských začátků po pubertu

kniha
Knihy jsou ideální společníci, kteří provází člověka od raného dětství přes pubertální léta až do dospělosti a stáří. Začínající čtenáři se vžijí do role superhrdinů, pokročilejší se začtou do příběhu o neobvyklém přátelství a puberťáci se seznámí s Maxem z předměstí a Izabelou, která si chce užít léto na maximum.

Tentokrát se malí čtenáři prostřednictvím první knihovničky seznámí se superhrdiny, kteří bojují s padouchy. Čekají na ně rovnou čtyři napínavá dobrodružství…

Statečné Pyžamasky vyráží do akce! Sovička, Kočičák a Gekko bojují se zločinem a chrání město před padouchy, kdykoli je potřeba. Zjisti, jaké to je být superhrdinou!

Ukázka z knihy

Pyzamasky

Pyžamasky: Moje první knihovnička

Autor: Matt MacNabb

Počet stran: 40
Vazba: skládaná
Formát: 298×297 mm
ISBN: 978-80-252-4525-5
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Pyžamasky: Moje první knihovnička vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Dobrodruh a cestovatel James Curwood rád zasazoval romány do prostředí krajiny kanadského severu a jeho hlavními hrdiny nebyli lidé, ale zvířata. Tentokrát mohou čtenáři sledovat nezvyklé přátelství psa Mikiho a medvěda Nýwa.

Kočovníci severu patří k nejkrásnějším knihám spisovatele Jamese Olivera Curwooda (1878–1927), velkého znalce a ochránce kanadské přírody. Hlavními hrdiny poutavého příběhu jsou pes Miki a medvěd Nýwa. Zvířata, která by se v divočině nikdy nemohla spřátelit, byla k sobě připoutána člověkem. Obě mláďata se shodou nečekaných okolností ocitla v hlubokých severských lesích a byla odkázaná sama na sebe. Provazu, který je k sobě poutal, se brzo zbavila, ale jejich přátelství kupodivu vydrželo. Čtenář se stává svědkem napínavých dobrodružství, která Miki s Nýwou prožívali v krásné, ale nelítostné přírodě. Museli se střetávat v boji o živobytí s divokými obyvateli lesů i surovými lovci kožešin.
J. O. Curwood miloval přírodu, vyznal se v ní a měl romantickou duši. Zvířecí hrdinové jeho knih se proto přes všechny nešťastné a nebezpečné příhody dočkali toho nejcennějšího, co je mohlo potkat. Lásky a přátelství dobrých lidí.

Ukázka z knihy

Pro Nýwu se otevřel svět ve chvíli, kdy s ním vyrazila jeho matka Núzak na toulavou pouť. Medvídě se narodilo v kraji mezi Jacksonovým kolenem a řekou Shamatawou v severní Kanadě. Po dlouhém zimním spánku se vydalo v doprovodu staré medvědice na cestu divočinou, aby se naučilo hledat si potravu a přežívat. (str. 7)

Kocovnici severu

Prolistujte si zbytek ukázky.

Kočovníci severu

Autor: James Curwood
Ilustroval a převyprávěl: Jan Hora

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×245 mm
ISBN: 978-80-7553-695-2
Doporučená cena: 239 Kč

 

Knihu Kočovníci severu vydalo nakladatelství Triton.

O autorovi

James Curwood byl americký prozaik, žurnalista, cestovatel a ochránce přírody, autor napínavých dobrodružných románů z prostředí divoké krajiny kanadského severu.

————————————————

Hlavní hrdina Max je typický šestnáctiletý kluk. Jeho pohled na život a svět mu změní setkání s malým chlapcem s Downovým syndromem. Díky němu poznává nepoznané a pátrání po vlastním otci ho dovede k šokujícímu zjištění…

Max je chytrý a sebevědomý šestnáctiletý kluk. Jeho matka se rozvedla a nemá na něj čas, protože si buduje kariéru. Když se ve škole probírá antikoncepce, potraty nebo umělé oplodnění, má Max stejné názory jako většina spolužáků. Jeho pohled na svět se začne měnit poté, co na ulici před bandou spratků zachrání malého Tea. Bezbranný kluk s Downovým syndromem si oblíbí svého zachránce – a Max začne zblízka poznávat něco úplně jiného než dosud. Obyčejné teplo domova, upřímnost, pomoc, vzájemný respekt i lásku. Záhy se zamiluje do Teovy sestry Niky. Jakmile však začne pátrat po svém otci, objeví tajemství, které jeho život obrátí vzhůru nohama…
Strhující román si podmaní mladé čtenáře napětím i realistickými obrazy ze života dospívajících. Ukáže jim víru jako sílu, která člověku pomáhá poprat se s nesnázemi, jež přináší život.

Ukázka z knihy

Markus okamžitě ruku stáhl a rozhořčeně odešel. Max se za ním pohrdavě ohlédl, zamával publiku při trati a potom si oblékl svou černou teplákovou bundu, Bylo slunečné zářijové odpoledne, ale lehký větřík už naznačoval příchod podzimu. Maxmilián Geissler, řečený „Max“, a Markus Dvorak – dva šestnáctiletí kluci ze šestého ročníku osmiletého gymnázia, takzvané „Třicet trojky“, které sídlilo na Benjamínově ulici číslo 33 ve Floridsdorfu, 21. městské části Vídně. (str.7–8)

Max, vyprojektovaný kluk z předměstí

Autorka: Veronika Grohsebnerová

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Formát: 133×193 mm
ISBN: 978-80-7566-098-5
Doporučená cena: 399 Kč

 

 

Knihu Max, vyprojektovaný kluk z předměstí vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorce

Veronika Grohsebnerová (* 1966) vystudovala hudbu a několik let pracovala v soukromé sféře. Píše duchovní thrillery, žije se svým manželem a čtyřmi dětmi ve Vídni a veřejně se angažuje v prorodinných aktivitách. Zajímavé je, že své knížky píše nejprve anglicky a pak je překládá do němčiny.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství

————————————————

Izabela se rozhodne pořádně si užít prázdniny, jelikož na jejich konci ji čeká řada změn. A i když narazí na tajemného Nika, netuší, že to budou opravdu nezapomenutelné prázdniny…

Izabela má všeho plné kecky – nejlepší kamarád leží po úrazu v nemocnici a ji čeká po prázdninách stěhování na intr do Prahy. Alespoň tam uteče před nekonečnými hádkami rodičů. „Tohle léto si užiju po svém!“ umane si Iza a ani netuší, jak nezapomenutelné pro ni bude, když do jejího života vstoupí záhadný Nik.

 Ukázka z knihy

„Tohle je hnus,“ utřela jsem si zpocené čelo a odtáhla od těla triko, abych se alespoň trošku ochladila.
„Tohle je léto,“ opravil mě Sebastian s úsměvem. „Jo, Izi, možná tě to překvapí, ale v létě je horko a v zimě – představ si tu šílenost, to je úplně nepochopitelný – v zimě je zima.“
„Nehodlám plýtvat energií na jakýkoli pohyb, tak si prostě jen představ, že jsem ti jednu flákla, jo? Díky.“ Vyčerpaně jsem sebou plácla na houpačku a užívala si příjemného chládku terasy v hájence na kraji lesa. (str. 1)

Léto na maximum

Autorka: Petra Martišková

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-781-5
Doporučená cena: 249 Kč

 

 

Knihu Léto na maximum vydalo nakladatelství Alpress. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Talentovaná autorka Petra Martišková  bydlí nedaleko Kadaně. Kromě knižní tvorby pro děti a mládež se věnuje práci šéfredaktorky internetového magazínu pro ženy. Když zrovna sama nepíše vlastní texty, určitě nějakou knížku aspoň čte. Ve volném čase se toulá přírodou se svou fenkou Bellou, baví ji také tanec, jóga a cestování. Napsala např. knihu Léto na vodě.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePyžamasky: Moje první knihovnička

Egmont ČR, 2019

zobrazit info o knizeKočovníci severu

Curwood, James Oliver – Hora, Jan

Triton, 2019

zobrazit info o knizeMax, vyprojektovaný kluk z předměstí

Grohsebnerová, Veronika

Karmelitánské nakladatelství, 2019

zobrazit info o knizeLéto na maximum

Martišková, Petra

Alpress, 2019

Napsat komentář