Rozvíjejte své schopnosti

Charakter jako predpoklad uspechu_Na vrcholu
S pomocí dnešních dvou knih se naučíte rozvíjet svůj talent, posouvat možnosti a tříbit charakter tak, abyste dosáhli úspěchu.

Každý z nás touží po úspěchu, ale talent, inteligence a jedinečné schopnosti nestačí. Co je ještě třeba mít, abychom dosáhli svých vysněných cílů? Odpověď Henryho Clouda zní: celistvý charakter.

Charakter jako předpoklad úspěchu

Kniha nejen pro manažery
Autor: Henry Cloud
Přeložila: Alena Švecová

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-420-1
Doporučená cena: 290 Kč

Knihu Charakter jako předpoklad úspěchu vydalo nakladatelství Návrat domů.

Henry Cloud v této knize píše o podstatě charakterové celistvosti. Vysvětluje, jak se projevuje v každodenních situacích a co je nutno udělat, abychom byli vnímáni jako lidé s celistvým charakterem. Ústřední otázka zní, zda máme odvahu čelit realitě. Henry Cloud dokládá, že schopnost řešit problémy, učit se z nich a přizpůsobovat své chování realitě je významnějším faktorem úspěchu než mimořádná inteligence, talent či osobní kouzlo. Ukazuje, že úspěšní lidé mají řadu schopností a dokážou vytvářet spojenectví, ale tím nejdůležitějším je jejich charakter. Poté zkoumá, jaké chování utváří celistvý charakter a jak se projevuje v reálných životních situacích. Cílem této knihy je budování a posilování šesti základních charakterových rysů.

 

Ukázka z knihy

Chvíli mi trvalo, než jsem jí pomohl pochopit, co myslím slovem „charakter“, ale když o této otázce mluvím ve firmách, většina lidí tomu okamžitě porozumí poté, co se jich zeptám: „Kolik z vás se už v práci setkalo s tím, že někdo byl velice chytrý, nadaný, schopný a šikovný, ale něco z toho, kým byl jako člověk, se nějakým způsobem všem jeho schopnostem stavělo do cesty?“ V tu chvíli lidé začnou obracet oči v sloup, usmívat se, významně se dívat jeden na druhého a dalšími způsoby dávat najevo, že vědí, o čem mluvím. Na určité rovině všichni víme, že opravdový úspěch vyžaduje víc než jen nadání a schopnosti. Souvisí také s naší osobností. (str. 9)

Přečtěte si další ukázky.

 

Dr. Henry Cloud

Dr. Henry Cloud je uznávaným odborníkem v oblasti leadership, klinickým psychologem, řečníkem a aktivním křesťanem. Narodil se v roce 1956 ve Vicksburgu, ve státě Mississippi. Absolvoval  Jižní Metodistickou Univerzitu, s titulem B.S. v psychologii a doktorátem ve filozofii. Na univerzitě Biola pak dokončil studium v oboru klinické psychologie. Klinickou praxi získal na krajském oddělení duševního zdraví v Los Angeles. Věnuje se odbornému poradenství, zároveň spolupracuje se společností Fortune 500 a dalšími. Díky rozsáhlým zkušenostem, kdy fungoval bezmála 30 let jako konzultant a podnikatel, rozběhl úspěšný řetězec zdravotnických center ve více než 40 městech napříč Spojenými státy. Jako řečník se potkal na jevišti s mnoha významnými lidmi a odborníky, jako jsou Tony Blair, Jack Welch, Condoleezza Rice, Desmond Tutu, Marcus Buckingham ad. Často přispívá do CNN, Fox News Channel a dalších médií. Jeho kniha o vedení Integrity (anglicky, 2009) patří dosud mezi jeho neuznávanější díla. V češtině dále vyšly knihy Tajemství božích věcí (2010), Nevyhnutelná ukončení (2015), Změna přináší uzdravení (2000) aj. V současnosti žije Cloud se svou ženou Tori a dvěma dcerami. Má rád golf, potápění, plavbu lodí a rybaření. Jeho pracovním partnerem a spoluautorem mnoha knih je John Townsend. Společně vydali tematickou sérii bestsellerů, jimiž jsou Hranice (2004), Hranice v chození (2007), Hranice v manželství (2014), Hranice a děti (2016, naše recenze), Rozhovory o hranicích (2005), poté např. Bezpeční lidé (2018),  To není moje chyba (2008) nebo Prosím tě, mami (2003) aj. Svými knihami vnáší do moderní psychologie křesťanský rozměr.

Zdrojem informací jsou autorovy stránky www.drcloud.com.

 

Nakladatelství Návrat domů vydává populárně-naučnou literaturu, která se zabývá aplikovanou psychologií, mezilidskými vztahy, výchovou dětí a systémem životních hodnot.

————————————————

K úspěchu vám dopomůže také kniha Brada Stulberga a Stevea Magnesse. Zvyšte výkonnost bez toho, aby se úsilí podepsalo na vašem zdraví, a dosáhněte těch nejlepších výsledků ve svém oboru.

Na vrcholu

Posuňte své možnosti, vyhněte se vyhoření a dosáhněte nejlepších výsledků díky nové vědě o úspěchu
Autoři: Brad Stulberg, Steve Magness
Přeložila: Ivana Sýkorová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-271-2230-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Na vrcholu vydalo nakladatelství Grada.

Chcete trvale dosahovat vysoké výkonnosti, aniž by se zvýšené úsilí podepisovalo na vašem zdraví a celkové odolnosti? Kniha odhaluje tajemství špičkových výkonů v různých oblastech lidské činnosti a nabízí konkrétní a praktické principy pro dosažení nejlepších výsledků, které jsou dostupné každému člověku. Autoři zkoumali příběhy úspěšných sportovců, manažerů, umělců i vědců a zjistili, že vynikající výkony provázejí společné rysy. Jde o principy, díky nimž může téměř každý člověk podávat dlouhodobě kvalitní výkony, aniž by se zvýšené úsilí podepisovalo na jeho zdraví a celkové odolnosti.

 

Ukázka z knihy

Používání počítačů, robotů a dalších typů umělé inteligence zvyšuje tlak na lidskou výkonnost. Často k tomu dochází velmi nenápadně, takže si toho ani nevšimneme. Společnosti, jako je například Amazon, využívají stále sofistikovanější technologie, umožňující snížení nároků na skladovací prostor, skladové zásoby a prodejní personál, a tím snižují provozní náklady. Tak mohou prodávat snad cokoli, na co si jen vzpomeneme, za výrazně nižší ceny. Ovšem gigantické internetové obchody mají i stinnou stránku: obrovský počet nepotřebných pracovních míst. Vzestup Amazonu skutečně znamenal propad a nakonec i bankrot pro některé konkurenty, například síť ikonických kamenných knihkupectví Borders. (str. 23)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Brad Stulberg

Brad Stulberg píše o zdraví a vědě zabývající se lidskou výkonností. V minulosti pracoval jako konzultant ve společnosti McKinsey & Company, kde poskytoval poradenství špičkovým manažerům společností z celého světa, zaměřené na širokou škálu problémů. Je nadšeným sportovcem a milovníkem přírody. Žije v severní Kalifornii s manželkou Caitlin, společně se starají o dvě kočky.

 

Steve Magness

Steve Magness je trenérem špičkových dálkových běžců, trénoval také řadu sportovců během přípravy na olympijskou kvalifikaci, mistrovství světa a olympiádu. V současné době působí jako trenér na Houstonské univerzitě. Je průkopníkem inovací ve sportu a proslulý integrací vědy a praxe. Žije v Houstonu v Texasu.

Informace o autorech byly čerpány z knižní ukázky.

 

gradaKnihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše recepty na úspěch? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCharakter jako předpoklad úspěchu
Kniha nejen pro manažery

Cloud, Henry

Návrat domů, 2019

zobrazit info o knizeNa vrcholu
Posuňte své možnosti, vyhněte se vyhoření a dosáhněte nejlepších výsledků díky nové vědě o úspěchu

Stulberg, Brad - Magness, Steve

Grada, 2019

Napsat komentář