Ukázka z knihy Příběh: Kniha bílá (D. D. Gabrová)

pribeh-perex
Román líčící životní peripetie ženy z generace Husákových dětí vás vtáhne do děje a nepustí. Projděte s hlavní hrdinkou období jejího dětství, dospívání i zralého věku.

Přinášíme vám ukázku z knihy Příběh: Kniha bílá,
kterou vydalo nakladatelství D. D. Gabrová.

 

Pribeh_Kniha bila

 

Jestli teda kůň umí chodit i do schodů. No to nevím, to se teprve uvidí, a jestli umí, tak to bude teprve paráda! Bertík vjede na koni až do pokoje, políbí mě, řekne Cink pink… nebo Abraka dabra! To zatím nevím přesně, to se totiž musí nejdřív vyzkoušet a potom se teprve pozná, který zaklínadlo zabere… A já se odkamenim a zlý kouzlo bude navždy zlomený. Hurááááá! Slááááva!!! A pak sednem s Bertíkem spolu na toho jeho koně, zamáváme mým překvapeným rodičům – „Pááá, páá, ahóóóój…“ a pojedem. A to si piš, že potom se smát už nebudou! Nene! Ani náhodou! To budou pěkně koukat. A budou moc litovat, že mi nevěřili!! To je pak konečně přejde smích, až to vysvobozovací kouzlo uvidí na vlastní oči.
„Heč, heč, heč!!! A kdo se teď bude smát poslední?! Ahá?! Chacháchachacha!
Vidíte?! Nevěřili jste mi a teď koukáte!“ – takhle to bude!!!!
„No ale nebojte, na svatbu vás možná pozveme…“
Jenže svatba nakonec nebyla.
Než mě stačil můj princ vysvobodit, musel se odstěhovat s jeho rodičema někam strašně daleko, do království Kdovíkdetoje a já teď už Bertíka – mýho statečnýho hrdinu a ženicha číslo jedna – nikdy v životě neuvidím!
Tak to je konec. Ách jóóó, život je strašně těžkej…
Naštěstí se teď aspoň můžu v klidu kamarádit s Helčou.
Když už se teď nemáme o koho hádat.
Protože ostatní kluci za hádku nestojí…
Pamatuju si, jak jsem jednou hlídala kočárek s malým bráškou před jedním obchodem, když maminka nakupovala…
Tlačím kočárek po chodníku, houpu s ním, aby se bráškovi hezky spalo. Vždycky dojedu až na konec chodníku a pak pozadu táhnu kočárek zase zpět. Zrovna couvám, když najednou chodník někam zmizí. Poslední krok udělám do prázdna… padáááám… „Áááááá…“ dopadnu tvrdě na záda a kočárek na mě. Brácha v kočárku strašně řve! Já řvu pod kočárkem taky!! Kroutím se a snažím se zpod něj nějak vylézt, ale nejde to. Maminka v obchodě asi zaslechla, jak oba ječíme a rychle vyběhla z krámu… Už řve taky!!! Je strašně moc vyděšená
a bere bráchu do náruče. Prohlíží si ho ze všech stran, jestli snad náhodou není nějak rozbitej. Já jsem taky strašně vyděšená, pořád nechápu, co se to vlastně stalo. Maminka se na mě zlobí, lekla se asi moc… A hubuje mě. Jsem z toho hrozně smutná. Ach jo, neudělala jsem to přece schválně a je mi to strašně moc líto! A hlavně – mám strach, jestli se našemu malýmu něco nestalo. Co když se bráška kvůli mně uhodil do hlavy? No jestli jo, tak to může bejt klidně už nadosmrti úplně blbej!!! No to je hrozný!! Strašný!!!!! A za všechno můžu já!!! Brečím… Ne proto, že jsem se taky uhodila, brečím, protože se moc bojím o brášku. Nechci, aby nám z něj kvůli mně vyrostl blbeček… Ách jo – starat se o malý děti je vážně hrozně moc těžký, stačí chvilička, jen na moment nedáš pozor… a než stihneš mrknout, už jsou rozbitý. Já vážně nevím, jak to s námi ta naše maminka všechno vydrží…(str. 17–19)

———————————-

Přečtěte si také náš článek o knize.

———————————-

D. D. Gabrová

D. D. Gabrová ráda čte a poslouchá vyprávění životních příběhů. Jejím cílem je prožít život tak, aby s ním byla spokojená a cítila se dobře, a jejím snem je napsat tolik knih, kolik jich jenom napsat stihne. Knížka Příběh je pouze první v řadě. Nezapomeňte se podívat na naše tipy, kde najdete více informací o Příběhu a dalších knihách pro ženy.

Informace byly čerpány z autorčiných stránek.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběh
Kniha bílá

Gabrová, D. D.

D. D. Gabrová, 2019

Napsat komentář