Pro zdraví i do kuchyně

pro-zdravi-i-do-kuchyne
Zdravá kuchyně ze snadno dostupných a vypěstovatelných rostlin si získává na stále větší a větší oblibě. S našimi dnešními tipy se seznámíte s dvěma knihami rad a receptů, které vás naučí využít nejrůznější rostliny a bylinky k přípravě lahodných salátů i léčivých čajů v každém ročním období.

Pokračování knihy Bylinky pro děti a maminky přináší další recepty a rady, jak se vypořádat s nejrůznějšími nemocemi a problémy přírodní cestou. Magdaléna Staňková-Kröhnová představuje nejen postupy při přípravě léčivých čajů a odvarů, ale zároveň přináší i informace o samotných bylinkách a jejich účincích na lidské tělo. Celý koncept obou jejích dosud vydaných knih stojí na návratu k přírodnímu léčení, moudrosti našich předků a využitelnosti i těch nejméně pravděpodobných rostlinek pro naše zdraví.

V herbáři druhé knihy úspěšné autorky najdou čtenáři „nejobyčejnější“ léčivé plevely a bylinky, které lze u nás sbírat a pěstovat. Text je zaměřen na využití rostlin v jídelníčku, při léčení nemocí v těhotenství, v době kojení a pro děti. Na své si přijdou i tátové, neboť také rádi vaří a plnohodnotně se starají o své děti.

Bylinky pro děti a maminky 2

Praktické použití léčivých rostlin pro rodiny s dětmi od jara do zimy
Autorka: Magdaléna Staňková-Kröhnová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-247-2606-9
Doporučená cena: 449 Kč

 

Knihu Bylinky pro děti a maminky 2 vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Magdaléna Staňková-Kröhnová je česká fotografka, ilustrátorka a malířka, která se mimo jiné zabývá zdravým životním stylem. O tomto svém koníčku napsala také odbornou knihu s názvem Bylinky pro děti a maminky a snaží se tak vnést do dnešního světa přehled různých druhů bylinek, které rostou i na zahrádce a dnešní kuchařky je často už ani neumí používat. Dále se věnuje psaní knih o kuchařském umění. Magdaléna Staňková-Kröhnová se také věnuje tvorbě komiksů.

Zdroj: megaknihy.cz

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

 ——————–

Jak udělat z obyčejných ingrediencí barvami hrající a zdravý salát? Jak co nejlépe využít sezónní zeleninu a zároveň uspokojit chuťové buňky celé rodiny? Odpovědi přináší kniha Evy Francové Saláty ze Svatojánu. Dvě stě stran receptů pro každé roční období nabízí širokou škálu salátů, od těch nejobyčejnějších přílohových až po saláty, které mohou sloužit i jako plnohodnotné hlavní jídlo.

Skvělé saláty od Kuchařky ze Svatojánu.

Saláty jsou stále oblíbenější a častější součástí našeho jídelníčku. A pokud máte u domu zahradu, můžete si je připravovat zcela čerstvé a pokaždé jiné podle toho, co zrovna roste. Na jaře se v nich uplatní první jarní divoké bylinky, v parném létě může lahodný křupavý salát plný okurek, rajčat a další syrové zeleniny nahradit i oběd nebo večeři. S podzimem přijde úroda dýní, řepy, zelí a ořechů. V zimě můžeme dělat saláty z brambor nebo luštěnin. Na stole bychom je ale měli mít každý den.

Saláty ze Svatojánu

Autorka: Eva Francová

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-267-1522-1
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Saláty ze Svatojánu vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy

salaty-ze-svatojanu1

salaty-ze-svatojanu2

O autorce

Eva Francová (*1968) je výtvarnice a fotografka na volné noze, která se rozhodla opustit město a žít se svou rodinou uprostřed přírody ve Svatojanském újezdu nedaleko Jičína. Mnoho fanoušků si získala nejen originálním přístupem k vaření a novými, vždy vyzkoušenými a ověřenými recepty, ale i neuvěřitelným klidem a pohodou, které čtenářům předává prostřednictvím svého blogu Kuchařka ze Svatojánu, který se stal základem pro sérii jejích knih o vaření. Televizní diváci ji znají z hostování v pořadu Kouzelné bylinky.

Zdroj: motto.cz

O nakladateli

Motto je nakladatelství s pozitivním nábojem. Vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek (Halina Pawlowská, Ivanka Devátá , Irena Obermannová, Barbara Nesvadbová). Objevuje i nové autorky (Eva Rýznerová, Michaela Klevisová) a uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány Říkal jsi, Ti amo a Oběd v Paříži, které kombinují příběhy o lásce s recepty.
Významnou součástí portfolia tohoto nakladatelství jsou kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Nejen ženám jsou pak určeny tituly z oboru populární psychologie.


 Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Věnujete se také pěstování a zpracovávání vlastních bylinek či zeleniny? A zaujal vás některý z dnešních tipů?
Napište nám pod článek do komentářů!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSaláty ze Svatojánu

Francová, Eva

Motto, 2019

zobrazit info o knizeBylinky pro děti a maminky 2
Praktické použití léčivých rostlin pro rodiny s dětmi od jara do zimy

Staňková-Kröhnová, Magdaléna

Grada, 2019

Napsat komentář