Fantasy a sci-fi na léto

fantasy
Užívejte chvíle prázdninové pohody ve společnosti nových fantasy a sci-fi titulů. Začtěte se třeba do pokračování povídek slavného autora, navštivte svět nesmrtelných, buďte svědky neobvyklé vraždy a mnoha dalších událostí.

Lea žije ve světě vyvolených, kteří se už brzy mohou dočkat nesmrtelnosti, jsou-li geneticky bezproblémoví. Nejen ji ovšem trápí pochyby. Nabízí program založený na výměně tělesných orgánů tu pravou cestu? Zůstanou potom lidé vůbec ještě lidmi?

Klub sebevrahů

Kdybychom žili věčně…
Budoucnost je blíž, než jsme si mysleli. Lidé z kasty geneticky bezproblémových obyvatel New Yorku mohou spoléhat na to, že budou žít stovky let – a nejlepší z nejlepších se dokonce už brzy dočkají nesmrtelnosti. Jenže státní pojistný program, založený na výměně tělesných orgánů a totalitně uplatňovaném zdravém životním stylu, zdeformoval jednání těchto vyvolených. Na vlastní kůži to brzy pozná i vzorná občanka Lea, která má vše, o čem žena sní: dokonalého snoubence, byt na skvělém místě, prestižní pozici ve firmě.
… jak bychom si mohli vážit života?

Stačí totiž, aby Lea na ulici narazila na sešlého otce, jenž před mnoha desítkami let odmítl vymoženosti nabídnuté režimem. Její jistoty se zhroutí, když je vystavena neodvolatelné volbě: buď svého jediného příbuzného zapře, anebo se musí vzdát naděje na nesmrtelnost. Ještě bolestněji mezitím dopadají hrůzy prodlužovaného života na muzikantku Anju, vysedávající po nocích nad ubohou troskou své matky, jejíž umělé srdce ne a ne přestat bít. Skutečně se jim jako řešení tragického dilematu nabízí jedině dobrovolný odchod z tak nelítostného světa?

Autorka: Rachel Hengová
Přeložila: Jana Jašová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-7335-580-7
Doporučená cena: 318 Kč

Knihu Klub sebevrahů vydalo nakladatelství Leda.

Ukázka z knihy

Když podivín ve smokingu domluvil, zvedl ze země láhev. Obrátil do sebe její obsah s takovou vervou, až mu ohryzek pod vrásčitými záhyby krku poskakoval. Po posledním doušku věnoval neviditelnému obecenstvu dlouhý, mlčenlivý pohled.
„Nedávají nám na vybranou,“ pronesl konečně. „PevnáPokožkaTM, TvrdéSvalyTM. A ty ustavičné náhrady. Jen považte, o kolik jednodušší kdysi bylo, když člověk vzal v kuchyni nůž, řízl se do žíly a pozoroval, jak život vyprchává.“ (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Rachel-HengovaRachel Hengová (* 1988) se narodila a vyrostla v Singapuru. Po vystudování literární komparatistiky na newyorské Kolumbijské univerzitě pracovala několik let ve finančním sektoru londýnské City. Nyní žije v texaském Austinu, kde dokončuje studia scenáristiky a tvůrčího psaní. Působí mimo jiné ve výboru Ceny O. Henryho, udělované nejlepším americkým povídkářům.
Vlastní kratší prózy i eseje s úspěchem publikovala v britském listu Daily Telegraph a v amerických magazínech Glimmer Train, Kenyon Review nebo The Offing. Dystopie Klub Sebevrahů (2018), přeložená do dvanácti jazyků, je její románovou prvotinou.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Leda

————————————————

Inspektor James Quill má plné ruce práce s případem neobvyklé vraždy. Hlavní drogový boss byl po dopadení zavražděn přímo na policejní stanici mstivou entitou s nadpřirozenou silou. Dokáže policejní tým zlikvidovat „vraha“ dřív, než vezme další životy včetně těch jejich?

Zhouba Londýna

Inspektor James Quill se blíží k triumfálnímu závěru největšího zásahu proti překupníkům drog ve své kariéře, jenže hlavní podezřelý je zavražděn přímo na policejní stanici. Zuřící Quill si k vyšetřování přizve analytičku Lisu Rossovou a tajné agenty Costaina a Seftona. Ukáže se, že smrt zločineckého krále Londýna nebyla běžná vražda. Drogový boss uzavřel smlouvu s mstivou entitou, jejíž okultní síly mu napomáhaly unikat ruce zákona – dokud dohoda nevypršela. Tým teď musí najít „podezřelého“, jenž dokáže ohýbat prostor i čas, měnit i samu paměť a neváhá kdykoli znovu zabíjet. Tváří v tvář zlověstné magii má skupina vyšetřovatelů jen dvě možnosti, zpanikařit, nebo využít veškeré své schopnosti. Děsivě nadpřirozené síle se mohou postavit jediným způsobem – za pomoci všech jim známých policejních metod, vybavení a taktiky. Především se ale všichni musejí co nejdříve naučit pravidla zcela nové hry. V sázce totiž zdaleka nejsou jen jejich životy…

Autor: Paul Cornell
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2827-7
Doporučená cena: 328 Kč

Knihu Zhouba Londýna vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

„Jsem policista ve výkonu služby,“ řekl a díval se přitom do očí Quillovi, který zřejmě příliš nevěřil, že si jeho UC vzpomene na předepsaná slova, „pro účely této operace budu vystupovat pod jménem Anthony Blake. Na žádost soudu můžu předložit služební průkaz. Dnes je 31. prosince, dvacet dva hodin nula čtyři minuty, a právě jsem zapnul nahrávání.“
Quill na něj kývl. „Kazeta má dvě hodiny,“ prohlásil. „Poslední šance – pro nás všechny.“ Odsunul zástrčku na dveřích. „Jestli podezřelý vyrazí na letiště…“ A protože si vzpomněl na magnetofon, udělal směrem ke Costainovi jen gesto a s nepřátelským pousmáním ukázal nahoru.
Tak se postarám, abys to odskákal s ním. (str. 10)

O autorovi

Paul Cornell (* 1967) je britský autor fantastiky a televizní a komiksový scenárista. Vedle scenáristické práce pro různé britské televizní stanice vytvořil řadu komiksů nejen pro britská, ale i pro americká nakladatelství. Známý je rovněž jako jeden z tvůrců oblíbeného televizního science fiction seriálu Doctor Who. Vedle příběhů z televizních světů a novelizací napsal rovněž několik samostatných románů na pomezí science fiction a fantasy, výrazněji pak uspěl především sérií městských fantasy románů London Falling (2012), The Severed Streets (2014) a Who Killed Sherlock Holmes? (2016). Jako autor kratších prací je znám především díky seriálu vědecko-fantastických příběhů o Jonathanu Hamiltonovi, důstojníkovi britské armády, ovšem v prazvláštním alternativním univerzu.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Alyssa má brzy usednout na trůn. Nejdříve však musí ukončit válku, která mnoho let sužuje království. V nepřátelském Ardenu mezitím mladý Halston Matelon plní stále nebezpečnější úkoly. Když do hry vstoupí nový nepřítel, osudy princezny a kapitána se nezvratně spojí…

Síla stínů

Vzrušující příběh o nezměrné ceně, jež se platí za válku, lákadle temné magie a dvou charakterních postavách, z nichž události činí protivníky, ale které jsou k sobě navzdory všemu, co mohou ztratit, přitahovány.
Princezna Alyssa ana’Raisa, dědička trůnu královen z rodu Šedých vlčic, se cítí mnohem lépe s mečem v ruce než při plnění povinností u dvora. Po setkání se smrtí vyráží do útoku s cílem ukončit válku, která sužuje království po celý Lyssin život. Pokud její hra nevyjde, může přijít o své království, ještě než usedne na trůn. Za hranicemi, v nepřátelském Ardenu, je mladý kapitán Halston Matelon, jehož hvězda je na vzestupu, pověřován stále nebezpečnějšími úkoly. Ocitá se v neřešitelné situaci na hranici mezi životem a smrtí, mezi děsivou pověstí čarodějnic a vlčích válečníků na severu a krutým králem, který vládne jeho domovině. Poté, co se na scéně objeví nový nepřítel – síla, která hrozí, že zničí poslední paprsky naděje v troskách Sedmiříší –, dojde k nerozlučnému propojení složitě propletených osudů Lyss a Hala.

Sedmiříší v troskách 2
Autorka: Cinda Chima
Přeložila: Zuzana Halamíčková

Počet stran: 440
Vazba: brožovaná
Formát: 127×210 mm
ISBN: 978-80-7529-694-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Síla stínů vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Lyss se chtěla dostat z jeho dosahu, a tak ustoupila dál od potoka, uklouzla na uvolněném kameni a tvrdě dopadla na zadek.
„Krucinál!“ zaklela a mnula si kostrč.
Adrian se svalil na břeh vedle ní a svíjel se smíchy. Lyss by ho nejradši praštila, ale pak si uvědomila, že je to od chvíle, kdy jim zemřela sestra Hana, poprvé, co ho slyší se smát.
Ale stejně. Ona přece taky potřebuje něco, čemu by se mohla zasmát. A tak ho strčila do potoka. Vynořil se, prskal vodu, ale ještě pořád se smál. Hlavu měl hladkou jako vydra. Několika rychlými tempy se dostal ke břehu (plavání měl v malíčku taky) a vyšvihl se z vody ven. (str. 10)

Pokračujte ve čtení ukázky.

O autorce

Cinda Williams Chima (*1952) začala psát poezii a příběhy ve třetí třídě a romány pak na střední škole. V současnosti píše hlavně fantasy pro dospívající čtenáře. Velkého úspěchu dosáhla se sériemi Heir Chronicles a Seven Realms, obě se staly bestsellery New York Times. V češtině vyšel román Síla Ohně (Flamecaster), první díl nové řady Sedmiříší v troskách, a nyní i jeho pokračování s podtitulem Síla stínů. Autorka bydlí v Ohiu se svou rodinou a neustále pracuje na nových románech.

Zdroj informací: autorčiny oficiální stránky

————————————————

Lucie a její přátelé zažili po nouzovém přistání letadla v budoucnosti mnoho nebezpečných chvil. Nyní konečně našli město přeživších a doufají, že by se mohli vrátit domů. Něco tu ale nesedí. Zdá se, že to pravé dobrodružství je teprve čeká.

Evoluce: Věž zajatců

Lucie a její přátelé konečně z posledních sil dorazí do města přeživších. Doufají, že budou konečně v bezpečí před útoky šílených zvířat a naleznou odpovědi na všechny své otázky. Ve městě ale není něco v pořádku. Jako by se lidstvo vrátilo ke svým počátkům a na zemi znova ožil středověk. Mladí lidé zjišťují, že nejsou první cestující časem a cesta domů přes zemi obřích a hrozivých squidů nebude vůbec jednoduchá. Zdá se, že jejich dobrodružství teprve začíná.

Autor: Thomas Thiemeyer
Přeložila: Eva Pátková

Počet stran: 328
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 153×220 mm
ISBN: 978-80-88213-62-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Evoluce: Věž zajatců vydalo nakladatelství Bookmedia.

Ukázka z knihy

Krev mu tepala v žilách. Když pomine dřevěný klacek a ulomenou stehenní kost, pak mu toho na obranu moc nezbývalo. No ano, snad ještě jeho kapesní nůž. Mezi všemi těmi pilníčky, trny a vývrtkami se nacházela jediná čepel. Ale nač by mu byla proti takové bestii? Ta potvora měla přinejmenším čtyři rovnocenné čepele, a sice přímo v tlamě.
„Vypadni odsud. Nebo se chceš prát?“
Vlk trochu ustoupil, ale ani na okamžik nespustil Jema z očí. Svou pozici si vybral dobře. Jem měl za zády propast. Vlevo a vpravo se tyčily strmé skály, příliš vysoké, než aby po nich mohl uprchnout. Jem musel projít kolem vlka, ten se však nechystal ustoupit mu z cesty. (str. 42)

Zjistěte, jak chlapec skončí. Po otevření odkazu stačí kliknout na ukázkové náhledy vedle obálky.

O autorovi

Thomas-ThiemeyerThomas Thiemeyer je německým spisovatelem a ilustrátorem. Vystudoval geografii a geologii v Kolíně nad Rýnem a poté se začal věnovat právě ilustrování a psaní. Se svými vědeckofantastickými thrillery a knihami pro mládež získal několik ocenění a prodal více než půl milionu výtisků. Jeho díla byla přeložena do mnoha světových jazyků, například do španělštiny, holandštiny, polštiny, češtiny nebo slovinštiny. Stal se neodmyslitelnou součástí německé zábavní literatury. Hrdinové jeho příběhů často objevují zaniklé civilizace a čelí hrozbě záhadných sil. Věž zajatců je druhou částí ze série Evoluce. První část nese název Město přeživších.

Zdroj informací a fotografie: Knihcentrum

————————————————

H. G. Wells patří k předním ikonám světové science fiction. Je autorem nejen románů, ale i kratších novel a povídek. Některé z nich můžete najít v druhém svazku sebraných povídek pod názvem Strůjci nových časů.

Strůjci nových časů

Muž, jenž přišel o své tělo, svérázný lovec pokladů hrající si na boha, duch, který se sám bojí, nebo hrůzostrašné údolí pavouků. I v povídkách z pozdějšího období Herbert George Wells ukazuje, že zdaleka není jen autorem science fiction, ale brilantně ovládá i jiné žánry. Kratší příběhy jsou doplněny dvěma rozsáhlejšími novelami, „Příběhem doby kamenné“ z dávného pravěku a „Příběhem dnů příštích“ z daleké budoucnosti.

Sebrané povídky H. G. Wellse – sv. II
Autor: George Herbert Wells
Přeložili: Zdeněk Beran, František Gel, Markéta Musilová, Vladimír Svoboda

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7473-783-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Strůjci nových časů vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy

Snědý mladík byl doposud toliko divákem, který si Cavea se zájmem prohlížel. Teď však promluvil. „Dejte mu těch pět liber,“ prohlásil. Duchovní na něj pohlédl, zda to skutečně myslí vážně. Když se opět obrátil na pana Cavea, spatřil, že je bledý jako stěna. „Je to spousta peněz,“ konstatoval duchovní a jal se šátrat v kapse a odpočítávat hotovost. Měl však u sebe jen něco přes třicet šilinků, a proto se obrátil na svého společníka, s nímž jej evidentně pojil nadmíru blízký vztah. Pan Cave tak měl čas utřídit si myšlenky, aby mohl po chvíli počít značně rozrušeně vysvětlovat, že to křišťálové vejce vlastně není až tak úplně na prodej. Oba zákazníky to přirozeně překvapilo a chtěli vědět, proč si na to nevzpomněl dříve, než se s ním pustili do smlouvání. Pana Cavea to sice vyvedlo z míry, ale dál trval na svém, že křišťálové vejce není toho odpoledne na prodej a že se již ozval jiný kupec. Ti dva, kteří to pochopili jako pokus vyšroubovat cenu ještě o něco výše, se naoko měli k odchodu. V té chvíli se však otevřely dveře od salonu a v nich se zjevila majitelka tmavé ofiny a malých oček. (str. 10)

Stáhněte si kompletní ukázku.

O autorovi

H. G. Wells, dítě devatenáctého věku, muž dvacátého století, se jako spisovatel a novinář přímo ve své práci utkával s důsledky nebývalého a překotného vývoje světa. Sociální proměny stály v popředí jeho pozornosti. Odpovědně zaujímal stanovisko k boji dělnické třídy za elementární lidská práva, práci, chléb. Interviewoval amerického prezidenta F. D. Roosevelta v době nejhorší nezaměstnanosti celé historie, v krizi třicátých let. Měl příležitost diskutovat s Vladimírem Iljičem Leninem, když přijel roku 1920 jako jeden z prvních autorů světového jména do sovětského Ruska. Herbert George Wells se narodil 21. září 1866 na londýnském předměstí Bromley, zemřel 13. srpna 1946. K jeho nejznámějším knihám patří například Válka světů.

Dnes představeným Strůjcům nových časů předchází Vynálezci zázraků.

Zdroj informací: Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlub sebevrahů

Hengová, Rachel

Leda, 2019

zobrazit info o knizeZhouba Londýna

Cornell, Paul

Argo, 2019

zobrazit info o knizeSíla stínů
Sedmiříší v troskách 2

Chima, Cinda Williams

Slovart, 2019

zobrazit info o knizeEvoluce: Věž zajatců

Thiemeyer, Thomas

Bookmedia, 2019

zobrazit info o knizeStrůjci nových časů
Sebrané povídky H. G. Wellse – sv. II

Wells, Herbert George

Kniha Zlín, 2019

Napsat komentář