Sentence, aforismy a magorismy

Preplneny svet
Vladimír Syrovátka se do povědomí čtenářské obce zapsal svými aforismy. Další představí i v šesté knize mající dvanáct oddílů, které doplnil speciální kapitolou zahrnující odposlechnuté výroky z běžných konverzací. Zábava zaručena!

Šestá kniha aforismů neúnavného glosátora každodennosti a dadavynálezce Vladimíra Syrovátky potěší každého příznivce absurdního humoru. Aforismy jsou rozděleny do dvanácti oddílů, které se zaměřují na různé oblasti lidského snažení: rodinné poměry, lásku a vztahy, umění, politiku, zdraví či náboženství. Speciální oddíl tvoří „odposlechnuté magorismy“, tedy podařené výroky z běžných konverzací, které autor celý život sbírá a zapisuje, neboť podle něj „humor říká o společnosti víc než sociologické a psychologické studie“.

Ukázka z knihy

Život není to, co chceme, ale co vydržíme.
Když na záchranu jiného života nenasadíme svůj, není co zachraňovat.
Život směrem dovnitř je samozřejmost; směrem ven povinnost.
Kvalita života se měří vztahem k druhým.
Člověk, který není opojen životem, si to kompenzuje alkoholem. (str. 7)

Přeplněný svět

Sentence, aforismy a magorismy
Autor: Vladimír Syrovátka

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 220×150 mm
ISBN: 978-80-7363-957-0
Doporučená cena: 198 Kč

 

Knihu Přeplněný svět vydalo nakladatelství Dokořán. A nezapomeňte na ukázku.

O autorovi

Vladimír Syrovátka (* 1938) je Čech narozený v Polsku, ale posunutím státní hranice se stal občanem Sovětského svazu, aniž by se stěhoval; od roku 1947 žije v Čechách. Vydal 5 knihy aforismů: Štěstí na kolečkách (2005), Pokrok je blbec!? (2006), Andělé s jedním křídlem (2008), Život je, když…. (2010), Bez svatozáře (2012). Mezi jeho další díla patří např. Korespondence naruby. Je znám svými dadavynálezy – dadaistickými groteskními výtvarnými objekty, které představil na nesčetných výstavách a o nichž bylo natočeno několik dokumentárních filmů (např. Svět podle Syrovátky, Absurdní sny pana Syrovátky, Beyond 2000 a další).

Zdroj informací: nakladatelství Dokořán


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřeplněný svět
Sentence, aforismy a magorismy

Syrovátka, Vladimír

Dokořán, 2019

Napsat komentář