Léto přeje cestování

cestovani
Inspirujte se dnešními knižními tituly a vyrazte vstříc vlastnímu dobrodružství. Můžete podlehnout lásce k moři nebo si po vzoru Mariky a Davida pořídit neobvyklý dopravní prostředek. Na své si přijdou i milovníci kempování a dobrého jídla.

Rudolf Krautschneider propadl kouzlu moře a ve svém díle opět zkombinoval humor, lásku k moři a moudrost. Vyplujte vstříc novým příběhům a zážitkům…

Kniha mořeplavce Rudolfa Krautschneidera nabízí pestrou mozaiku příběhů, myšlenek, úvah a rozhovorů. Podobně jako v jeho dalších dílech i zde čtenáře zaujme neutuchající životní energií, kusem moudrosti a smyslem pro humor. Součástí knihy je kousek plachty, který proplul třemi oceány.
Moře solí země charakterizuje autor také tímto citátem: „Svět mi voní nejenom mořem a orchidejemi v džungli, ale i mrkví a salátem na záhonech českých zahrad. Zachycuji perem i svými filmy jeho obrazy, které mě neustále fascinují. Jsem rád, že mohu toto nekonečné moře příběhů vnímat a plout v něm ke stále novým a neznámým břehům.“

Ukázka z knihy

More soli zeme

A pohlédněte si také ukázkové strany: ukázka 1ukázka 2.

Moře solí země

Autor: Rudolf Krautschneider

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 164×240 mm
ISBN: 978-80-88268-11-6
Doporučená cena: 348 Kč

 

 

Knihu Moře solí země vydalo nakladatelství 65. pole. Do 31. července mohou tři z vás vyhrát knihu v naší soutěži.

O autorovi

rudolf-krautschneiderRudolf Krautschneider se narodil ve Vídni a po válce se s matkou přestěhoval do Znojma. V 16 letech poprvé uviděl moře, které se mu stalo osudným. Plavit se na cizích lodích jej však nebavilo. Lodě začal stavět sám a svérázně se zapsal do historie námořního jachtingu. S první lodí Vela doplul v roce 1976 na Shetlandy. O tři roky později s novou jachtou Polka na Špicberky a v létech 1981–1983 na Falklandy. Další lodí byla Polárka, na které absolvoval spolu se dvěma kamarády plavbu kolem Antarktidy. Zatím poslední a jeho největší lodí je replika Magalhaesovy  Victorie,  pevná dřevěná plachetnice typu „karaka“ z počátku 16. století, se kterou již jednou obeplul svět. V životě vystřídal mnoho zaměstnání a profesí. Živil se jako dřevorubec, pracoval v dolech. Vzdělaní ukončil v sedmé třídě, přesto napsal desítku knih a natočil několik filmů. Některá jeho díla byla přeložena do polštiny, němčiny a angličtiny. Od roku 1994 začal vozit na „suché“ plavby lidi, kteří chtěli odvyknout závislosti na drogách. Zapojil se také do budování dětských domovů rodinného typu. Děti o prázdninách bere na plavby a jejich šťastný úsměv považuje za svůj největší životní úspěch. Pochází ze země bez moře a přesto se stal mořeplaveckou legendou. Můžete si přečíst také jeho další knihy, např. Co přinesla vlny a odvál vítr nebo Lidé a oceán.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství 65. pole

————————————————

Marika a David si jednou u piva řekli, že by vyrazili do Afriky natáčet seriál. Po několikaměsíčních přípravách to klaplo a oni vyrazili v růžovém autobuse na cestu plnou nevšedních zážitků, poznávání i nesnází.

Jedeme do Afriky.
Na co všechno narazíte, když se rozhodnete cestovat napříč Afrikou ve zpola nepojízdném růžovém autobuse?
Jsme Marika a David a vydali jsme se do Afriky natáčet seriál. Nápad vyrazit na dobrodružnou cestu vznikl spontánně jednoho večera u piva. Od prvotního nadšení uplynuly dlouhé měsíce zařizování, telefonování, balení a zkoušek, kolik toho naše nervy vydrží. Nakonec to zvládly a my poprvé stanuli na africkém kontinentě.
Kniha popisuje náš příběh i každodenní pocity a zážitky, jež oko kamery nezachytilo. O uskutečnění bláznivého plánu, o cestování ve stařičkém busu, o lásce k poznávání. O tom, jaké je vržení uspěchaného Evropana do líně tekoucí řeky afrického času. O krásách i nesnázích na každém kroku, o bláznění ze společného soužití na pár metrech čtverečních, o tom, jak se bojíme a nic nejde, ale hlavně že je sranda. O překročení hranic domova, kontinentu a sebe sama. Cíl je neznámý, jedeme TAM.

Ukázka z knihy

David je vysoký jako futra, hraje na kytaru, mezi kamarády je to Dejv alias Čuněk. Neštítí se špíny, ba naopak! Poznávací znamení: děravé ponožky, děravé tričko, zkrátka všude díry, fleky a nepořádek, kterým zkouší Maričinu trpělivost. Pokud zrovna nespí, je David hlava kreativní a rád baví lidi kolem sebe. Kromě muzikanta a šaška dělá videa, vymýšlí, režíruje, stříhá a rád hraje volejbal. Rád fotí na výšku, protože to má dynamiku. Je to Čech jako poleno, miluje pivo, hokej a české jídlo. A Brno. David Busnám vdechl život, protože ho ten dosavadní přestal bavit.

Busny: Tam

Autor: Busny

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-526-4
Doporučená cena: 348 Kč

 

 

Knihu Busny: Tam vydalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si přečíst ukázku.

————————————————

Pokud patříte mezi ty, kteří rádi kempují, ale zároveň si dopřejí něco dobrého na chuť, můžete najít inspiraci v kuchařce pro vášnivé cestovatele. Nezapomíná ale ani na vyznavače instantního občerstvení.

Chuť poznávat svět. Radost ze života. Svoboda! To jsou pocity, které ročně lákají ke kempování tisíce lidí. Nezávislí na jednom místě a zároveň všude doma – jedno jestli v obytném autě, v karavanu nebo jednoduše pod stanem. V této knize přinášíme recepty pro všechny, kdo rádi vaří v kempech po celém světě – hot dogy v županu, ručně připravenou pizzu, loup de mer z grilu, jablečný koláč na pánvi nebo „klackový chleba“, který si upečete nad táborákem. Minimalisté, kteří rádi cestují pěšky, uvítají recepty na domácí instantní pokrmy, jež stačí na cestách jen zalít vodou. Jako bonus v knize najdete tipy na skladování potravin, na jejich chlazení nebo na výběr vařiče. Plus seznam ingrediencí a vybavení, bez kterých se neobejdete. Dovolená může začít!

Ukázka z  knihy

Kempinkova kucharkaKempinková kuchařka

Recepty pro vášnivé cestovatele
Autoři: Viola Lexová, Nico Staniczok 
Přeložila: Jana Olivová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 172×227 mm
ISBN: 978-80-204-5015-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Kempinková kuchařka vydalo nakladatelství Mladá fronta.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKempinková kuchařka
Recepty pro vášnivé cestovatele

Lexová, Viola – Staniczok, Nico

Mladá fronta, 2019

zobrazit info o knizeBusny: Tam

Busny

Jota, 2019

zobrazit info o knizeMoře solí země

Krautschneider, Rudolf

65. pole, 2019

Napsat komentář