Zasoutěžte si o okružní cestu po Skandinávii

cesta-na-sever-perex
Život sedmatřicetileté Anny je nekonečný pracovní kolotoč – snaží se vydělat peníze na splacení dluhů. Ovšem díky tomu své dvě dcery potkává sotva při snídani a má pocit, že jí život jen utíká před očima. Až jednoho dne dostane šanci svou situaci změnit.

Dámská jízda v karavanu

Co když máme štěstí, které hledáme, přímo na očích? Sedmatřicetiletá Anna, matka dvou dospívajících dcer, se hroutí pod tíhou práce a nesplacených dluhů. S dcerami se potkává jen při snídani, celé dny a večery tráví v restauraci, kde pracuje jako servírka. Život jí utíká přímo před očima a ona ho pozoruje z bubliny, do níž se uzavřela.

Sedmnáctiletá Chloé je velmi citlivá dospívající dívka. I když by ráda odjela do Austrálie, cítí povinnost najít si práci a začít pomáhat matce. Láska, kterou hledá u chlapců, nikdy nevydrží. Vždycky se nějak záhadně promění, jako Popelčin kočár po půlnoci.

A pak je tu Lily. Je jí dvanáct, je hrozně chytrá, ale lidi příliš nemusí. Mnohem líp se cítí ve společnosti svého potkana, kterého pojmenovala po svém nepřítomném otci. Hlodavci přece opouštějí loď jako první.

Když Anna nečekaně dostane výpověď a vysoké odstupné, má dvě možnosti. Splatit všechny dluhy, najít si novou práci a zůstat ve svojí bezpečné bublině. Nebo naložit dcery do karavanu a vydat se na okružní cestu po Skandinávii.

 

Cesta na sever

Autorka: Virginie Grimaldi

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Šárka Belisová
Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2019
ISBN: 978-80-271-2044-4

Přečtěte si více o knize Cesta na sever, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Neodvažuju se na holky podívat. Popravdě se neodvažuju podívat vůbec na nic kromě svých bot. Přesto jsem zaslechla pípnutí, když jsem se prve rozjížděla, ale vůbec mě nenapadlo, že je to upozornění na množství paliva. Byla jsem přesvědčená, že plná nádrž vydrží delší dobu.
Po návratu od benzínky s kanystrem benzinu Julien naše vozidlo napojí, a to se znovu dostává do formy. Když motor znovu zavrčel, holky zajásaly.
„Díky mockrát,“ řekla jsem. „Nevím, co bychom si bez vás počaly.“
Odmítá kompliment ostýchavým úsměvem.
„Pořád nechcete cestovat společně s námi?“ zeptá se. „Putování ve skupině člověku ušetří právě tenhle druh mrzutostí.“
„Je to hrozně milé, ale cílem našeho cestování je, abychom se my tři znovu našly. Určitě se ještě naskytne další příležitost se potkat.“

 

Vyhrajte knihu Cesta na sever

Anna má pocit, že její život je jen práce, a přitom by si tak ráda užívala čas se svými dcerami. Dluhy jí to však nedovolují, proto tráví celé dny a večery v restauraci, kde pracuje. Jednoho dne však dostane výpověď a spolu s ní tučné odstupné, díky kterému by mohla dluhy splatit. Nebo by si mohla obstarat karavan a spolu s Chloé a Lily vyrazit na výlet do Skandinávie. Jak asi tušíte už podle názvu románu Virginie Grimaldi Cesta na sever, Anna se rozhodne začít žít jinak.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Cesta na sever vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Cesta na sever
probíhá od 19. července do 1. srpna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Cesta na sever

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesta na sever

Grimaldi, Virginie

Cosmopolis, 2019

Zasoutěžte si o okružní cestu po Skandinávii - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. charles88 charles88 napsal:

    Dobrý den,kniha Cesta na sever mi dorazila v pořádku.

Napsat komentář