Dvanáct měsíců, dvanáct důvodů k oslavám

Tradinar-perex
Věděli jste, že každý měsíc v roce má svůj svátek či rituál? Ne? Nahlédněte do Tradináře! Vedle tradičních Vánoc a Velikonoc se můžete těšit takřka z každého okamžiku v roce. Zjistěte více informací o známých i méně známých svátcích a inspirujte se nápady na tvoření i téměř zapomenutými recepty.

Kniha obsahuje dvanáct kapitol podle měsíců v roce. Každý měsíc má svou poetiku, své svátky a rituály, ale i praktický dopad – jak vše dětem vysvětlit, včas si připravit, na nic nezapomenout?
S touto knihou získáte mnoho inspirace i praktického pomocníka, který bude vždy po ruce a na nic tak nezapomenete. Vytvoříte si své vlastní rodinné rituály a tradiční svátky si společně s rodinou, sousedy a přáteli pěkně užijete.
Všichni rádi slaví. V listopadu pečeme husy, Vánoce slavíme nejraději, na Velikonoce si obarvíme vajíčka. Víme ale proč? Filipojakubská či svatojánská noc nám znějí tajemně a magicky.
Kniha vysvětluje konkrétní svátky, objevuje souvislosti, popisuje symboly a významy a promítá je do současného života. Obsahuje návody na jednoduché tvoření a recepty na tradiční i zapomenutá jídla (např. svatomartinské rohlíčky či šípkový čaj). Vychází z tradic a vrací rodinnému, ale i společenskému životu prapůvodní podstatu, kdy se žilo ve spojení s přírodními cykly a ve větší pospolitosti. Mnoho svátků a obyčejů se slaví společně – v obci, vesnici, komunitě, mezi sousedy. Nalaďte se na rytmus přírody, uzemněte se, prostě buďte. Najděte své kořeny, přirozenou práci, radost z tvoření a to vše předejte svým dětem. Jsou to totiž hodnoty, které tu budou s námi (snad) vždycky. Buďte tady a teď a hledejte krásu a poetiku všedního dne – naučte se vidět to krásno, co nás obklopuje.
Kniha je vhodná pro maminky, tatínky, pro mateřská centra, školky, školy, babičky a dědečky.

 

Tradinář

Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů
Autorky: Monika Kindlová, Martina Boledovičová

Počet stran: 288
Vazba: pevná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-88244-06-6
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Tradinář vydalo nakladatelství Smart Press.

 

Ukázky z knihy

Tradinar-ukazka2 Tradinar-ukazka3 Tradinar-ukazka1

 

O autorkách

Monika Kindlová je maminka dvou dcer, učitelka, blogerka a fotografka. Vystudovala Pedagogickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni. Rok vyučovala v mateřské škole a nyní už 21 let učí na škole základní. O svém životě na venkově začala psát před pěti lety blog pojmenovaný „U nás na kopečku“, kam se pro inspiraci vrací denně tisíce čtenářů, se kterými Monika sdílí nejen svoje recepty na pečení a vaření, ale třeba také návody na tvoření s dětmi, výrobu přírodních mýdel nebo pokrokové výukové metody, jež aktivně využívá při výkonu své učitelské profese.
Spolu se svým manželem se snaží žít v souladu s přírodou a jejím koloběhem. Možná právě z toho pramení její láska k dávným zvykům, svátkům a tradicím, kterou ráda předává dál dětem nejen vlastním, ale i těm školním.

Zdroj informací: Smart Press

Martina Boledovičová, zakladatelka nakladatelství Smart Press, je matkou jedné dcery a tří synů. Stála u vzniku mnoha projektů a zajímavých knižních titulů. Nápad na tuto knihu přišel v momentu, kdy zjistila, že by ráda dětem ukázala, a tak i předala smysluplné věci, které se z jejího života tak trochu vytratily – třeba zasít semínko, uspořádat posvícení či zpracovat vlastní úrodu.

Zdroj informací: Smart Press


Martina Boledovičová založila společnost Smart Press s.r.o. po dlouholetém působení na českém knižním trhu (Grada Publishing, Mladá fronta) a po studijním pobytu v USA a Německu. „Jde nám o férovou dlouhodobou spolupráci a vytváření trvalých hodnot – úspěšných knižních titulů. Nabízíme však též přidanou hodnotu – vědět víc.“

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTradinář
Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů

Kindlová, Monika - Boledovičová, Martina

Smart Press, 2019

Napsat komentář