Fantasy série pro mládež

Tipy_pro_milovniky_sci-fi_a_fantasy
Milovníci fantasy žánru, zbystřete! Oblíbené série se vrací s dalšími díly, aby vás opět vtáhly do svého světa plného magie a neuvěřitelných dobrodružství. Můžete se těšit na Iskari, Akta Illuminae a Nástroje smrti.

Na hlavní hrdinku Roe čeká v pokračování série Iskari morální dilema. Aby zachránila svou sestru, osvobodila její duši a pomstila svůj lidi, musí zabít krále. Dotyčný král je ale její manžel. Jak se rozhodne?

Essie a Rou pojí magické sesterské pouto. Když se Essie stane strašná nehoda, právě tohle spojení uvězní její duši. Roe se naskýtá možnost sestru osvobodit a zároveň se pomstít za příkoří napáchaném na jejím lidu. Stačí jen zabít krále, který je ale zároveň jejím mužem.

Ukázka z knihy

Kdysi žily dvě sestry, jež přišly na svět během nejdelší noci v roce. Ta noc není určena k oslavě nového života, ale k rozloučení s mrtvými. Právě proto se jí říká noc Usebrání.
Porodní báby se pokusily porod sester urychlit. Marně. Tak se ho aspoň snažily oddálit. Ale děvčátka se jakoby natruc narodila přesně o půlnoci.
Většina novorozenců reaguje na první doušek života pláčem, protože příchod na svět je vyděsí a uklidní je až matčina útěcha. (str. 1)

Můžete si přečíst zbytek ukázky.

Iskari

Uvězněná královna
Autorka: Kristen Ciccarelli
Přeložila: Petra Klůfová

Počet stran: 302
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-870-6
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Iskari vydalo nakladatelství Alpress. A nezapomeňte se podívat na první díl.

O autorce

Kristen Ciccarelli je mezinárodně nejprodávanější autorka fantasy.  Její první román Iskari byl v roce 2017 jmenován jednou z nejlepších knih pro dospívající a je přeložen do 11 jazyků. Před psaním knih se Kristen živila jako pekařka, nezávislý knihkupec a tvořila keramiku. Žije na  Newfoundlandu.

————————————————

Série Akta Illuminae vrcholí. Hlavní hrdinové z předchozích dílů musí spojit síly, aby dokázali zachránit nejenom sebe, ale i tisíce přeživších a jednu malou planetu před agresivním obchodním konsorciem, které se neštítí opravdu ničeho.

Poté co se Kady, Ezra, Hanna a Nik zachránili a porušili přitom všechny existující zákony, musí se společně s několika tisíci přeživšími dostat do trvale osídlené části vesmíru. Ovšem obchodní konsorcium, které stálo za invazí na mírumilovnou planetu, to nehodlá nechat jen tak. A tak se všichni musí spojit, aby odvrátili hrozící zničení sebe, evakuační lodi i jedné malé promrzlé planety, která byla na začátku toho všeho.

Ukázka z knihy

Kapitánko Bollová,
opět se uchyluji ke psané komunikaci, a to po třech nepodařených pokusech o osobní setkání s vámi jen za posledních dvanáct hodin. Neustále mi bylo bráněno v přístupu k vám a v jednom případě mi jistý komunikační důstojník, který vypadal spíš nezletile, pověděl, ať „táhnu“.
Protestuji co nejdůrazněji proti tomuto vylučování z procesu velení. Jsem velitelem ochranky na významném zařízení Konsorcia Wallace Ulyanova a nejvýše postaveným a nejzkušenějším pracovníkem bezpečnostní služby WUC na palubě. Mám vojenské zkušenosti a měl bych být přítomen všem jednáním, která, jak se doslýchám, vedete s příslušníky ozbrojených sil Sjednocené pozemské správy. (str. 180)

Doporučujeme

Než se vrhnete na závěrečný díl série Akta Illuminae, přečtěte si předchozí dva:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Obsidio

Akta Illuminae 3
Autoři: Amie Kaufmanová, Jay Kristoff
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 624
Vazba: vázaná
Formát: 162×236 mm
ISBN: 978-80-7544-755-5
Doporučená cena: 449 Kč

 

Knihu Obsidio vydalo nakladatelství CooBoo. A nezapomeňte na ukázku.

O autorech

Amie Kaufmanová je autorkou úspěšné trilogie STARBOUND.
Jay Kristoff se narodil v Perthu v Austrálii. Jako dítě rád a často hrál deskové hry a vášnivě četl. Poté vystudoval uměleckou vysokou školu. Nejdříve pracoval v reklamě, ale později se plně ponořil do vlastní literární tvorby. Žije v Melbourne se svou manželkou a psem.

Zdroj informací: CooBoo

————————————————

Vítejte ve světe lovců stínů! Hlavní hrdinka Clary do něj konečně pronikla a přípravy na boje s odvěkým nepřítelem Valentýnem vrcholí. A právě Clary musí ovládnout své schopnosti, aby zachránila Skleněné město.

Clary postupně odhaluje další střípky z minulosti své rodiny a přitom nalézá spojence v tajemném lovci stínů Sebastiánovi. Valentýn sbírá veškeré síly, aby jednou provždy zničil všechny lovce stínů, a jediná šance, jak ho porazit, spočívá ve spolupráci s odvěkými nepřáteli. Ve třetím díle série musí Clary získat vládu nad svými nově objevenými schopnostmi, aby zachránila Skleněné město. Ale je to vůbec v jejích silách?

Ukázka z knihy

Mrazivé počasí předchozího týdne pominulo. Když Clary rychlými kroky kráčela přes zaprášený dvorek před Lukovým domem s kapucí přetaženou přes hlavu, aby jí vlasy nelétaly do obličeje, jasně svítilo slunce. Sice se oteplilo, vítr vanoucí od EastRiver však dokázal být překvapivě silný. Nesl s sebou slabý odér chemikálií, smíšený s brooklynským pachem asfaltu, benzinu a spáleného cukru z opuštěného cukrovaru, který se nacházel o kus dál na stejné ulici. (str. 11)

Nezapomeňte si prolistovat zbytek ukázky.

Město ze skla

Nástroje smrti 3
Autorka: Cassandra Clareová
Přeložila: Eva Maršíková

Počet stran: 496
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-689-4
Doporučená cena: 359 Kč

 

Knihu Město ze skla vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

O autorce

Cassandra Clareová je autorkou či spoluautorkou mnoha oblíbených knih pro mládež, např. Paní půlnoci a Pán stínů, Kodex lovce stínů, série Magisterium a zejména fantasy řady Nástroje smrti.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIskari
Uvězněná královna

Ciccarelli, Kristen

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeObsidio
Akta Illuminae 3

Kaufmanová, Amie - Kristoff, Jay

CooBoo, 2019

zobrazit info o knizeMěsto ze skla
Nástroje smrti 3

Clareová, Cassandra

#BOOKLAB, 2019

Napsat komentář