Tajná příručka pro společensky méně zdatné

Tajna-kniha-pro-aspergery-perex
Pro lidi s Aspergerovým syndromem jsou sociální interakce často noční můrou. Nový rádce, určený zejména mladším čtenářům, to ale třeba dokáže změnit. Stručně a přehledně popisuje pravidla společenského chování těm, kteří se v nich ztrácí.

Jsem asperger a svět kolem mne se řídí pravidly. Některá znám, jiná tuším. Jenže oproti většině lidí se často tak nějak prostě nechytám. Jako teenagerovi mi dalo dost práce tohle zamaskovat. A pak jsem jednoho dne uslyšela výraz Aspergerův syndrom. A najednou mi to všechno začalo dávat smysl! Prostě to do sebe zaklaplo. Tenkrát ještě takováto knížka pravidel neexistovala. Ale dnes už existuje. Dešifruje pravidla společenského chování a zároveň je docela zábavná a je tvoje. Vlastně naše.

 

Tajná kniha pro aspergery

Jak zmáknout pravidla společenského chování
Autorka: Jennifer Cook O’Toole
Přeložila: Hana Marsault

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 172×248 mm
ISBN: 978-80-266-1423-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Tajná kniha pro aspergery vydalo nakladatelství Edika.

 

Ukázka z knihy

Tajna-kniha-pro-aspergery-ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

 

O autorce

Jennifer Cook O’Toole (*1975) je americká spisovatelka. Její knihy o dětech s Aspergerovým syndromem byly přeloženy zatím do 5 jazyků a proslavila se i díky multimediálnímu seriálu s názvem Speaking Geek, jehož cílem je ukázat lidem, jaký je úhel pohledu lidí s Aspergerovým syndromem.
Aspergerův syndrom jí byl diagnostikován v roce 2011, hned poté, co byl diagnostikován i jejímu manželovi a jejich třem dětem. Svůj příběh sepsala v knize „Autism in Heels: The Untold Story of a Female Life on the Spectrum“, která vyšla v roce 2018.


Nakladatelství Edika představuje širokou nabídku knih, které jsou určeny nejen dětem a mládeži, ale i jejich rodičům a pedagogům. Moderní učebnice sledující trendy ve vzdělávání pro všechny věkové skupiny a stupně pokročilosti. Knižní portfolio nakladatelství Edika zahrnuje ucelené řady jazykových učebnic, vysokoškolské učebnice, učebnice pro technické obory, odborné slovníky či dvojjazyčné verze známých literárních děl a také bohatou nabídku publikací a pracovních sešitů pro rozvoj schopností a dovedností dítěte, jeho předškolní i školní přípravu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajná kniha pro aspergery
Jak zmáknout pravidla společenského chování

O´Tool, Jennifer Cook

Edika, 2019

Napsat komentář