Získejte rozbor nejznámějších leteckých nehod

letecke-katastrofy-a-jejich-vysetrovani-perex
Letecká doprava patří mezi nejbezpečnější druhy dopravy, přesto čas od času dojde k nehodě. Právě těm nejznámějším katastrofám a jejich příčinám se věnuje publicista Lukáš Musil ve své publikaci, kterou vám představíme v našem článku.

Nejznámější letecké katastrofy a jejich příčiny

Létání dopravními letadly je dnes běžnou záležitostí. Pro někoho je to rutina, pro jiného událost. Ale ruku na srdce – každého z nás během bezpečnostní instruktáže před startem někdy napadlo, co by se stalo, kdyby se letadlo zřítilo. Tento strach je naprosto přirozený a patří k lidské podstatě. A nic na tom nemění skutečnost, že létání je vůbec nejbezpečnějším druhem dopravy.

Kniha, kterou držíte v rukou, je již druhým literárním počinem leteckého publicisty Lukáše Musila. Tentokrát se autor zaměřil na havárie, které k rozvoji letecké dopravy bohužel neodmyslitelně patří.

Příčinou letecké havárie může být počasí, konstrukční vada, chyba posádky nebo pozemního personálu, případně špatná údržba. Nejčastěji se však jedná o kombinaci více faktorů. Podívejme se nyní na příběhy letadel, která z různých důvodů nedoletěla v pořádku do cíle. Dozvíme se o nehodě legendárního stroje Concorde, o srážce dvou Boeingů 747 na Kanárských ostrovech, o sestřelu korejského Jumbo Jetu sovětskou stíhačkou, o tragické nehodě hráčů hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl a mnoha dalších.

Letecká katastrofa je bezesporu tragickou událostí, zvláště pokud dojde ke ztrátám na lidských životech. Její vyšetřování však často vede k zavedení opatření, která v budoucnu podobným situacím zamezí. V těchto případech platí dvojnásob, že chybami se člověk učí. Vydejme se tedy po stopách vyšetřovatelů, kteří se snaží příčiny leteckých nehod objasnit. Často jde o práci vskutku detektivní.

 

Letecké katastrofy a jejich vyšetřování

Autor: Lukáš Musil

Vydalo: nakladatelství Regia
Počet stran: 288
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-87866-39-9

Přečtěte si více o knize Letecké katastrofy a jejich vyšetřování, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Letecké katastrofy a jejich vyšetřování

Díky letecké dopravě se před námi otevřely nové možnosti, jak se poměrně rychle dopravit z jednoho konce světa na druhý. Už si často ani nedokážeme představit, že bychom cestovali jinak. Ale i ty, kteří létají několikrát ročně nebo dokonce měsíčně, dokáže znervóznit zpráva o leteckém neštěstí. Možných příčin existuje mnoho – od nepříznivého počasí až po chybu posádky.  Vyšetřovatelé je s pomocí černých skříněk dokáží poměrně dobře odhalit. Přečtěte si,  k čemu došli při objasňování těch nejznámějších leteckých havárií.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Letecké katastrofy a jejich vyšetřování vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Letecké katastrofy a jejich vyšetřování
probíhá od 23. do 29. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Letecké katastrofy a jejich vyšetřování

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLetecké katastrofy a jejich vyšetřování

Musil, Lukáš

Regia, 2018

Napsat komentář