Knižní dobrodružství pro začínající čtenáře

Čtení pro děti - ilustrační
Patříte mezi ty, kteří si teprve osvojují písmenka a pronikají do knižního světa? Ani na vás nezapomněli autoři a ilustrátoři. Podívejte se na krásné leporelo, netradiční příběhy či vyzkoušejte pohádkové cvičení.

Iva Gecková se inspirovala pohádkou O Červené Karkulce a přetvořila ji v nový, originální příběh. Vše se točí kolem opuštěného mlýna, kam se jednoho dne nastěhuje pan Vlk. Co se dělo dál? S četbou rádi pomohou rodiče, i je příběh překvapí.

Karkulka jde lesem za svou babičkou a do téhle sváteční návštěvy krutě zasáhne vlk. Už jste tu pohádku poslouchali asi tisíckrát, že? Co když to s Červenou Karkulkou a s vlkem bylo trochu jinak, než se dětem obyčejně vypráví? V našem příběhu se všechno točí kolem starého opuštěného mlýna. Pan Vlk, který se sem nastěhoval, je dost podezřelé individuum. Kdyby se ho ale Karkulka zalekla, nikdy by se nedozvěděla, co je ten starý podivín zač.

Ukázka z knihy

V jedné vesničce zvané Šlehačková Lhota žije malá holčička. Jmenuje se Karkulka Červená a je to úplně normální obyčejná holka. Bydlí v domku se svojí maminkou a obě dvě často chodí navštěvovat babičku. Babička bydlí v malém útulném domečku za lesem, který se rozprostírá na jižním konci vesničky. (str. 7)

Jak to bylo s panem Vlkem

Jak to bylo s panem Vlkem

Autorka: Iva Gecková
Ilustrovala: Bára Buchalová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 172×220 mm
ISBN: 978-80-247-2877-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Jak to bylo s panem Vlkem vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka), Čertí babička (naše ukázka), Jak to chodí v psí školce (naše ukázka), Páteční cesta za Kočkoládou (naše ukázka) či Štěpán Kobliha není žádná bábovka (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Jiří Žáček a Adolf Born spojili síly a díky tomu si mohou i ty nejmenší děti se svými rodiči užít krásné leporelo plné básniček a obrázků. Nechybí humor ani poučení.

V leporelu o dětech a zvířátkách se dokonale doplňují Žáčkovy verše a Bornovy ilustrace. Na obrázcích je tolik postaviček, zvířat a věcí, že si je děti mohou dlouho prohlížet a stále budou objevovat něco nového. Básničky jsou veselé i něžné, rozpustilé i poučné, krásně se říkají a dají se snadno naučit nazpaměť. Leporelo je určeno malým dětem, a než se z nich stanou malí čtenáři, stráví s ním na vlnách fantazie šťastné chvíle, naučí se básničky a nakonec si je i přečtou. Máte doma velrybu? bude pro ně otázka, kterou se otevírá jejich první knížka.

Ukázka z knihy

Mate doma velrybu

Máte doma velrybu?

Autor: Jiří Žáček
Ilustroval: Adolf Born

Počet stran: 12
Vazba: lepená
Formát: 227×180 mm
ISBN: 978-80-7244-425-0
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Máte doma velrybu? vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorovi

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky. Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí.  Mezi jeho známá díla patří např. Jiří Žáček dětem, Chytrolíni z Hloupětína či  Basta fidli neboli Tak pravil XY. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.jirizacek.cz.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc

————————————————

Při čtení knížek nemusíte jen sedět v křesle nebo ležet v pohodlí vyhřáté postele. Nevěříte? Díky Haně Volfové zjistíte, že lze zkombinovat pohádky a fyzickou aktivitu.

Autorka, zkušená cvičitelka předškoláků a mladších školáků připravila praktické ukázky cvičebních jednotek a pohybových her, ve kterých jsou jednotlivá cvičení a hry popsány a doplněny roztomilými názornými obrázky. Kniha je určená především cvičitelům dětí, učitelkám v mateřských a základních školách a rodičům.

Ukázka z knihy

Kohoutek a slepička

O těchto zvířátkách nemáme jen pohádku, ale známe o nich i básně a písně. Jsou také symbolem Velikonoc a jarních svátků. Umíte je napodobit? A o tom bude dnešní cvičení.

Pohadkove cviceni nejen pro predskolaky

Můžete se podívat na zbytek ukázky.

Pohádkové cvičení nejen pro předškoláky

Autorka: Hana Volfová
Ilustrovala: Monika Volfová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0840-4
Doporučená cena: 179 Kč

 

Knihu Pohádkové cvičení nejen pro předškoláky vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Hana Volfová, původním povoláním učitelka mateřské školy, v současné době provozuje soukromou Pohybovou školičku Želva, kde se věnuje pohybovým aktivitám dětí a dospělých, ale převážně třídním kolektivům mateřských škol. Od roku 2004 je cvičitelkou 1. třídy ČASPV předškolních dětí a rodičů s dětmi a od roku 2005 je cvičitelkou jógy 2. třídy ČASPV. Zároveň od roku 2001 lektoruje semináře pro učitele mateřských a základních škol na celém území ČR.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Překladatelka a lektorka Alžběta Dvořáková stvořila pro malé čtenáře další pohádkový příběh plný fantazie, dobrodružství a zábavy. Samozřejmostí jsou ilustrace, které podněcují představivost čtenáře.

Pohádková knížka vypráví o bytostech, které přicházejí na svět ze snů lidí a zvířat, o netopýrech, kteří na půdě vychovávají svá mláďata a ochotně se ujmou i jednoho malého dráčka, o dvou sourozencích na letních prázdninách, o jejich dědečkovi, který kdysi býval pilotem dopravního letadla, a o zvláštním tvorovi, jenž se jmenuje Medrysous. Knížka je určená dětem mladšího školního věku.

Ukázka z knihy

Modra hodina

Další ukázky najdete na stránkách nakladatele.

Modrá hodina

Autorka: Alžběta Dvořáková
Ilustrovala: Lucie Dvořáková

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 171×220 mm
ISBN: 978-80-262-1461-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Modrá hodina vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Alžběta Dvořáková je překladatelka, redaktorka a lektorka češtiny pro cizince. Je spoluautorkou knihy Cesta z mlčení a autorkou pohádek Nanukova dobrodružství , Herkules a strašidla a Herkules na zámku.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak to bylo s panem Vlkem

Gecková, Iva

Grada, 2019

zobrazit info o knizeMáte doma velrybu?

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2018

zobrazit info o knizePohádkové cvičení nejen pro předškoláky

Volfová, Hana

Grada, 2019

zobrazit info o knizeModrá hodina

Dvořáková, Alžběta

Portál, 2019

Napsat komentář