Paměti legendárního pilota Robina Oldse

Stihaci pilot
Začtěte se do životního příběhu stíhacího pilota Robina Oldse. Nejen on, ale i rodinní příslušníci a kamarádi popsali Oldsův životní úděl včetně všech úspěchů, zklamání a lásek.

Jen málo jedinců se do dějin letectví zapsalo tak širokými a nesmazatelnými tahy. Robin Olds byl klasickým hrdinou se ctnostmi i neřestmi, jehož život psaný velkým písmem ovlivnil mnoho jiných.
Pro celou řadu lidí znamenal něco jiného. Jeho fotbalový trenér z West Pointu v něm viděl člena celonárodního výběru hráčů, určeného ke vstupu do Síně slávy univerzitního fotbalu. Pro letky na P-38 a P-51 ve 2. světové válce byl agresivním stíhacím pilotem, jenž se v průběhu krátkých devíti měsíců stal dvojnásobným esem a jejich velitelem.
Tato kniha je příběh, který vypráví svými vlastními slovy, posbíraný od členů jeho rodiny i celoživotních přátel. Je to příběh o talentu a vědomostech, vášni a vůdcovství i lásce a zklamání, které během svého života zažil.

Ukázka z knihy

Al Tucker, Lou Nesselbush, Charlie Waller, Hank Rosness, Buck Coursey, Don McClure a Bob Orr prošli stíhacím výcvikem se mnou a každý z nich sehrál svou roli při názorné demonstraci, jak se jednotlivé typy osobností dokážou vyrovnat se stresovými situacemi způsobenými válkou. Netvrdím, že jsem si jejich vliv uvědomoval už tehdy, protože život představoval až příliš velkou výzvu a legraci a byl také až příliš vzrušující a bezprostřední na jakoukoli podobnou reflexi. (str. 37)

Můžete si přečíst zbytek ukázky.

Stíhací pilot

Paměti legendárního esa Robina Oldse
Autoři: Robin Olds, Christina Oldsová, Ed Rasimus 
Přeložil: Petr Šťastný

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-264-2430-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Stíhací pilot vydalo nakladatelství CPress.

O autorovi

Robin Olds (1922–2007) byl stíhacím pilotem amerického letectva. Během 2. světové války a války ve Vietnamu dosáhl celkem 16 vítězství a stal se trojnásobným leteckým esem. Narodil se v rodině armádního důstojníka na Honolulu, vyrostl ve Virginii a vzdělání získal na West Pointu, kde se také dostal do celonárodního výběru hráčů amerického fotbalu. Za 2. světové války bojoval v Evropě; během války ve Vietnamu byl považován za nejlepšího velitele křídla. Po Vietnamu by povýšen do hodnosti brigádního generála a sloužil jako komandant kadetů na Letecké akademii USAF.
Christina Oldsová je dcerou Robina Oldse. Na Vassarově univerzitě získala titul bakaláře v oborech anglický jazyk a kreativní psaní.
Ed Rasimus je stíhacím pilotem USAF ve výslužbě, mezi jehož knihy na téma letecké války ve Vietnamu patří When Thunder Rolled (Dunění hromu) a Palace Cobra (Palácová kobra).

Zdroj informací: nakladatelství CPress


Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStíhací pilot
Paměti legendárního esa Robina Oldse

Olds, Robin – Oldsová, Christina – Rasimus, Ed

CPress, 2019

Napsat komentář