Sláva nikdy nezestárne

Kralove Wyldu
Clay a jeho skupina byli kdysi slavní a obávaní žoldnéři. Ale i když zestárli a ztloustli, mají pořád dostatek kuráže vyrazit společně na nebezpečnou výpravu.

Clay Cooper a jeho proslulá skupina kdysi bývali ti nejlepší z nejlepších – nejobávanější žoldnéři na této straně Heartwyldu. Ale dny jejich slávy už dávno pominuly. Každý z nich si šel svou cestou. Zestárli, ztloustli, opíjeli se, nebo všechno současně. Znenadání se však u Clayových dveří objeví jeho přítel a bývalý parťák Gabriel s prosbou o pomoc – aby se společně vydali na misi, ke které by se upsali jen ti nejstatečnější, nebo naopak ti nejhloupější. Gabrielova dcera je uvězněna ve městě vzdáleném přes půl světa a obléhaném Heartwyldskou hordou. Nastal čas znovu svolat skupinu.

 

Králové Wyldu

Autor: Nicholas Eames
Přeložila: Michaela Šprtová Macková

Počet stran: 520
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-798-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Králové Wyldu vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Podle stínu byste čekali, že Clay Cooper bude mnohem větší. Ano, byl větší než většina mužů. Měl široká ramena a hruď jako sud vyztužený železem. I jeho ruce byly obrovské – každý korbel v nich vypadal jako hrneček na čaj. A pod jeho střapatým hnědým vousem se rýsovala brada ostrá jako hrana lopaty. Jeho stín se však za ním v zapadajícím slunci táhl jen jako neodbytná připomínka toho, jakým mužem Clay býval: velkým, temným a víc než jen trochu hrozivým.
Ten den už dopracoval, a tak se ploužil po vyšlapané stezce, kterou místní nadsazeně nazývali hlavní cestou do Coverdale, a s úsměvem pokyvoval na každého, koho potkal. Všichni spěchali, aby přišli domů ještě před setměním. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Nicholas Eames

Nicholas Eames je kanadský autor epické fantasy. Na univerzitě studoval divadlo, hereckou kariéru však záhy opustil, aby se mohl stát spisovatelem. Králové Wyldu (2017) jsou jeho románovým debutem. V roce 2018 vyšlo volné pokračování Bloody Rose (Krvavá Rose).

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrálové Wyldu

Eames, Nicholas

Host, 2019

Napsat komentář