Zasoutěžte si o pátrání v hlubokém odlehlém lese

sila-prirody-perex
Aaron Falk má v případu zmizení Alice Russellové k dispozici hned čtyři svědkyně, ale problém je, že každá z nich vypovídá o události jinak. Snaží se krýt vraždu, kterou spáchala jedna z nich, nebo v divoké australské buši došlo k něčemu úplně jinému?

Jedna událost, čtyři verze

Pět žen neochotně popadne krosny a vyrazí po rozbahněné cestě vpřed. Vrátí se však jen čtyři.

Pro kolegyně z kanceláře to měl být výlet, který je vymaní z klimatizované komfortní zóny a povzbudí v nich houževnatost a týmového ducha. Jedna z nich se ale z pochodu australskou buší nevrátí a každá ze zbylých žen popisuje proběhlé události trochu jinak.

Agent federální policie Aaron Falk se snaží zjistit, co se s Alicí Russellovou stalo. Pohřešovaná totiž o svém zaměstnavateli i spolupracovnících ledacos ví.

Její kolegyně Falkovi vyprávějí o dnech prožitých na cestě — o strachu, násilí a ztracené důvěře. Vyšetřování zavede agenta hluboko do odlehlého lesa. V horách na něj čeká odhalení tajemství, spletitá síť osobních i pracovních vztahů a také zrada. Došlo ale k vraždě? Jak dobře známe lidi, se kterými trávíme v práci tolik času?

 

Síla přírody

Autorka: Jane Harperová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Alžběta Kalinová
Počet stran: 399
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2019
ISBN: 978-80-7577-818-5

Přečtěte si více o knize Síla přírody, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Pomoc! slyšeli jejich křik. Tady jsme! Pomoc! Potřebuje doktora. Pomozte nám, prosím vás! Díky bohu. Díky bohu, že jsme vás našly.
Průvodci se k nim ihned rozběhli. I muži odložili své telefony na sedadla minibusu a vydali se v těsném závěsu za správci parku.
Ztratily jsme se, opakovala jedna z žen. Ztratily jsme ji, vyhrkla další.
Těžko rozlišit, která řekla co. Všechny křičely a plakaly a vzájemně se překřikovaly.
Je s vámi Alice? Podařilo se jí sem dojít? Není jí nic?
Za tmy bylo v nastalém chaosu nemožné zjistit, která z těch čtyř se na Alici ptala.
Později, když se to všechno ještě víc zkomplikovalo, trvala každá z nich na tom, že to byla právě ona. (str. 11)

 

O autorce

Jane Harperová pochází z Velké Británie, od roku 2008 žije v australském Melbourne. Třináct let pracovala jako novinářka ve Velké Británii a Austrálii. Za svou prvotinu Sucho (2016, česky Host 2017) získala mimo jiné prestižní britskou cenu za nejlepší kriminální román CWA Gold Dagger Award. Román se ihned po vydání zařadil mezi bestsellery New York Times a produkční společnost Reese Witherspoonové podle něj chystá film. Autorčin druhý román Síla přírody (2017) se dostal do užšího výběru na cenu Indie Book Awards 2018, udělovanou nezávislými australskými knihkupci.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Síla přírody

Pětice kolegyň se rozhodne vydat na pochod australskou buší, aby utužily vzájemné vztahy a povzbudily týmového ducha. Vrátí se však pouze čtyři z nich a navíc každá s vlastní verzí, co se v odlehlém lese odehrálo. Podaří se agentu Falkovi zjistit, jak a kam skutečně zmizela Alice Russellová? To si přečtěte v novém napínavém thrilleru Jane Harperové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Síla přírody vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Síla přírody
probíhá od 13. do 26. května 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrilery Síla přírody

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSíla přírody

Harperová, Jane

Host, 2019

Napsat komentář