Získejte první díl biografie slavné britské premiérky

m-thatcherova-dama-se-neotaci-audiokniha-perex
Margaret Thatcherová byla silná žena, která věděla, co chce, a šla si za svým snem. Z komunální političky se přes množství překážek stala první britskou premiérkou. Jak to dokázala? Zkuste najít odpověď v první části její autorizované biografie.

Železná lady jak ji neznáte

První díl autorizované biografie od britského novináře Charlese Moora se věnuje jejímu životu před nástupem do křesla ministerské předsedkyně a prvním létům u moci. Moore měl k dispozici materiály, ke kterým se autoři předchozích biografií Thatcherové vůbec nedostali. Dělal rozhovory se členy rodiny, které byly o to důvěrnější, že všichni zpovídaní věděli, že autobiografie vyjde až po smrti Thatcherové. Pracuje i s osobními dopisy mezi Margaret a její sestrou, mapuje počátek jejího vztahu s Denisem Thatcherem a vykresluje ji jako odvážnou a odhodlanou ženu, která se obratně pohybuje v převážně mužském světě vysoké politiky. Přestože je jeho obdiv k Thatcherové zjevný, snaží se její osobnost vidět nezaujatě a ukazuje ji jednak jako nesmírně talentovanou a obratnou političku, ale i jako zranitelnou ženu, která občas sama dělá chyby.

 

Margaret Thatcherová – Dáma se neotáčí

Autor: Charles Moore

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Renata Honzovičová Volfová
Překlad: Antonín Hradilek, Jiří Zbořil, Anna Zbořilová
Délka: 45 hodin 43 minut
Vydáno: 5/2019

Přečtěte si více o audioknize Margaret Thatcherová – Dáma se neotáčí, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Charles Moore je britský novinář, bývalý redaktor významných deníků a magazínů, například The Daily Telegraph neboThe Spectator. První díl jeho autorizované biografie Margaret Thatcherové vyšel v Británii v roce 2013, krátce po její smrti. Okamžitě zastínil všechny předchozí biografie této významné političky a sklidil nadšené ohlasy.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Margaret Thatcherová – Dáma se neotáčí

Už když se Margaret Thatcherová začala v Dartfordu angažovat jako komunální politička, možná měla v hlavě sen, že bude daleko slavnější. A to se jí i splnilo – nejen že se stala první ženou ve funkci britského premiéra, ale navíc v ní setrvala déle než všichni její mužství předchůdci ve 20. století. Poslechněte si první díl její autorizované biografie, ve které spolu s ní absolvujete cestu za tímto triumfem a poodhalíte soukromí této odvážné a tvrdé političky. A věřte, že se dozvíte mnoho nového, protože Charles Moore měl možnost čerpat ze soukromých materiálů, ke kterým dosud žádný spisovatel neměl přístup.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Margaret Thatcherová – Dáma se neotáčí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu
Margaret Thatcherová – Dáma se neotáčí
probíhá od 8. do 21. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Margaret Thatcherová – Dáma se neotáčí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMargaret Thatcherová – Dáma se neotáčí
Audiokniha

Moore, Charles

Audiotéka.cz, 2019

Napsat komentář