Romány talentovaných českých autorek

Zeny-o-zenach
Dnešní vybrané příběhy dokazují, že česká literární tvorba může směle konkurovat zahraniční. Čtyři ženy se chopily pera a stvořily působivé a čtivé romány, kde se jako červená nit táhne tematika ženství a mateřství. 

Autorka Petra Suchá si pro svůj debut vybrala jako hlavní téma ženu. V několika příbězích ukazuje všechny její podoby a poodhaluje otázky, které si představitelky něžného pohlaví často kladou.

Kniha Vesmír ve sprše, debutující autorky Petry Suché, nabízí poutavé čtení plné pravdivých hořkosladkých příběhů o ženě ve všech jejích životních podobách.
Jak často se sama sebe žena ptá: „Kdy už konečně začnu žít svůj život“?
Až opustím rodnou hroudu a potkám svého prince?
Až pošlu svého ženatého milence k vodě?
Až přivedu na svět dítě?
Až manželství s kdysi tolik milovaným mužem skončí v troskách, protože jsme po dětech a nespočtu manželských krizích vážně oba k smrti unavení?
Až při sexu začnu křičet a vzývat všechny svaté?
Až potkám svoji platonickou lásku a konečně s ní vlezu do postele?
Až dám výpověď v práci, která mě už deset let nebaví, a zjistím, co vlastně chci v životě ze všeho nejvíc dělat?

Ukázka z knihy

V kanceláři je šílený dusno. Miniaturní větrák na polici s letošním červencovým vedrem fakt nehne. Za přepážkou stojí ještě dva zákazníci, přesně ten typ lidí, co přijde vysírat před zavíračkou. První chlápek má tílko nechutně přilepený na těle, pot mu teče po spáncích a mně se chce nebejt, zmizet. Zavřít oči a jednou provždy tyhle stojatý vody vyklidit.
Mám tu ale zůstat. Karty mluví jasně a dokola mě v tom utvrzujou. (str. 5)

Vesmír ve sprše

Autorka: Petra Suchá

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 150×200 mm
ISBN: 978-80-87973-43-1
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Vesmír ve sprše vydalo nakladatelství No Limits.

O autorce

Petra Suchá vystudovala speciální pedagogiku a oboru se také věnovala polovinu svého profesního života. Pracovala s dětmi ve výchovném ústavu, s odsouzenými k alternativním trestům, se seniory, v psychoterapeutické poradně či jako headhunter. Nyní pracuje v nadnárodní společnosti v obchodní sféře. Se svojí rodinou žije v Hradci Králové.

————————————————

Lektorka kurzů psaní Danka Šárková napsala už sedmnáct knih. Ta poslední se točí kolem lásky, zklamání i naděje. Dvě hlavní hrdinky, rozdílné jako oheň a voda, se spřátelí  a vyrazí na společnou dovolenou. A obě skončí v náruči zástupců mužského pokolení…

Dvě ženy ve stejném věku bojují o přízeň bohatého kovboje Jardy. Jana je úspěšná podnikatelka a protřelá prostitutka pro velice bohaté pány z vysoké společnosti, která čeká na vysněného prince, zatímco Ester je obyčejná, léta věrná manželka, profesí pekařka se žádnými ambicemi. Tyhle dvě ženy spojí jednoho dne náhoda. Ale protože náhody neexistují a vše se mělo stát, obě dámy se skamarádí a odjedou společně na dovolenou. Skončí na jiném kontinentě a samozřejmě také v náručích jiných mužů. Co se stane ze vzorné ženy, která byla roky provdána, a jak dopadne ta, která z mužského pokolení měla jen srandu a peníze? Kniha plná erotických scén, zklamání, ale hlavně lásky, je sedmnáctou knihou autorky.

Ukázka z knihy

Už se nemohu dočkat, až tě obejmu a políbím,“ psal mi Jarda smsku. Podařilo se mi ho ulovit při jedné páteční akci na Statečku, kam dorazil s koněm na oběd. Byl to chlap jako hora, s nádhernou vysportovanou postavou. Když nasedal na hřbet úžasného zvířete to dopoledne v maštali, měl na sobě zase vypasované džíny a v nich schovával vymakaný zadek, na který se většina ženských ráda podívala. Staral se velmi nákladně o svůj zevnějšek, a tak i na posledním lovu byl oblečen do kostkované košile a kožené vesty s třásněmi. Na hlavu si jako vždy nasadil kovbojský kožený klobouk, který si přivezl z Texasu.

Zpáteční letenky

Autorka: Danka Šárková

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 131×205 mm
ISBN: 978-80-905932-5-1
Doporučená cena: 249 Kč

 

 

Knihu Zpáteční letenky vydalo nakladatelství AMI Publishing. A nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Spisovatelka Danka Šárková (1969) pravidelně publikuje v časopisech pro ženy a je lektorkou kurzů psaní. Pracuje v oblasti osobního rozvoje a alternativní medicíny. Vystudovala postgraduální kurz psychologie a stále se věnuje studiu hlubinné psychologie. Mezi její knihy patří tituly jako Tři plus jedna či Cesta za hranice.

Zdroj informací: AMI Publishing

————————————————

Román uzavírající volnou trilogii na téma mateřství je tu! Hlavní hrdinka Eliška se v dospělosti rozhodne najít odpovědi, které ji od dětství trápí. Proč její matka zabila svého syna a potom sebe? A proč Eliška přežila?

„Narodila jsem se, když mi bylo devět let, deset měsíců a sedm dní,“ začíná své vyprávění Eliška, hrdinka románu Rekonstrukce. Prožívá dětství v temné vile u samotářské tety a její osud nikoho nezajímá. Nebo to tak alespoň vypadá, soudě podle opatrných reakcí všech kolem.
Eliška se zrodila z vraždy. Matka zabila jejího mladšího bratra a následně i sama sebe. Nenašel se žádný dopis na rozloučenou, ti, kteří toho tragického dne matku viděli, si ničeho nápadného nevšimli. Eliška vyrůstá v desetileté prázdnotě, a když dospěje, rozhodne se najít odpovědi na stále neodbytnější otázky. Co se vlastně stalo? Proč to matka udělala? A proč ji nevzala s sebou…
Ve svém třetím románu píše úspěšná prozaička
Viktorie Hanišová o přitažlivosti prázdných míst, o podmanivosti pádu do temnoty. Občas stačí málo, třeba snaha najít životní rovnováhu – a člověk se znenadání houpe nad propastí.

Ukázka z knihy

Není jí vidět do obličeje. Dlouhé světle hnědé vlasy visí podél tváří. Pohled upírá k zemi. Zvlhlý vlněný kabát má rozhalený, i když slabě mrholí. Chvátá. Nevyhýbá se loužím a občas zavadí ramenem o kolemjdoucí. V jedné ruce drží igelitovou taštičku s obrázkem zeleného kříže, která se s každým krokem zhoupne. Druhou rukou za sebou táhne malého chlapce. (str. 9)

Můžete si přečíst zbytek ukázky.

Rekonstrukce

Autorka: Viktorie Hanišová

Počet stran: 300
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7577-818-8
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu Rekonstrukce vydalo nakladatelství Host.

O autorce

Viktorie Hanišová (* 1980) pochází z Prahy, na Univerzitě Karlově vystudovala anglistiku a germanistiku. Věnuje se překladatelství a je lektorkou cizích jazyků. Spisovatelsky debutovala v roce 2015 nadšeně přijatým románem Anežka o nefunkčním vztahu matky a adoptivní dcery, o skrytém rasismu a stereotypech. Jejím druhým románovým počinem je titul Houbařka o dětském traumatu a domácím násilí. Román Rekonstrukce završuje volnou trilogii románů, jež propojuje téma mateřství. 

Zdroj: nakladatelství Host

————————————————

Jana Semschová si odskočila od tvorby pro děti a zaměřila se na dospělé čtenáře. Ve svém románu stvořila svět, který se liší od všednosti a ukazuje, že vše je tak trochu jinak… A opět je hlavní hrdinkou žena.

Zapomeňte na chvíli na všednost kolem nás a vejděte do světa, kam přijde na návštěvu mluvící kůň, anděl posedává na římse a ze země místo květiny vyroste plechový kolotoč. Kde všechno je (nebo by mohlo být) trochu jinak, než jak jsme se to učili. Přidejte se ke hře světla a stínů, slov a snů, které nás provázejí „jak draví ptáci nad poklidnými vodami našeho života“. A my je jen prosíme, aby neodlétli.

Ukázka z knihy

No, ty teda vypadáš, spustila na něj, sotva vstoupil do dveří, neboť neomylným ženským instinktem uhádla, kolik uhodilo.
No, co co, odpověděl a znělo to skoro něžně, vždyť ty, holka, taky nemládneš. A povytáhl si jégrovky, které poněkud nesourodě navazovaly na košilku andělíčků, krátící se vystupujícím břichem.
Je tady podzim a od nohou trochu táhne, dodal spíše na omluvu. To víš, není to jako zamlada. (str. 7)

Cyrano a anděl Páně

Autorka: Jana Semschová

Počet stran: 52
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-88104-55-1
Doporučená cena: 168 Kč

 

 

Knihu Cyrano a anděl Páně vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorce

Jana Semschová se narodila v Praze roku 1955. Po gymnáziu vystudovala FAMU obor hraná režie, kde absolvovala televizním filmem v ČT Ostrava Vánoční stromek. Natočila jeden celovečerní film Jemné umění obrany a spolupracovala s ČT Praha na mnoha televizních filmech a inscenacích. Od devadesátých let se věnuje také dokumentární tvorbě a dabingu. Několikrát spolupracovala s různými divadly jako divadelní režisérka. V roce 2018 jí vyšla v nakladatelství Krigl dětská knížka Heršoftýna.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVesmír ve sprše

Suchá, Petra

No Limits, 2019

zobrazit info o knizeZpáteční letenky

Šárková, Danka

AMI Publishing, 2019

zobrazit info o knizeRekonstrukce

Hanišová, Viktorie

Host, 2019

zobrazit info o knizeCyrano a anděl Páně

Semschová, Jana

Agentura KRIGL, 2019

Napsat komentář