Zasoutěžte si o osud záhadně zmizelé lodi Erebus

erebus-perex
Trojstěžník Erebus si svou slávu vysloužil už během výpravy sira Jamese Clarka Rosse na Antarktidu, a protože se během této expedice osvědčil, byl vypraven na další objevitelskou plavbu. Ovšem ta byla mnohem nebezpečnější, což se lodi stalo osudným.

Zkáza lodi Erebus

Loď Jejího Veličenstva Erebus byla jednou z prvních velkých průzkumných lodí, veteránka z přelomových plaveb na kraj světa.

V roce 1848 zmizela v Arktidě a její osud se stal záhadou. V roce 2014 byla nalezena. Toto je její příběh.

Michael Palin – hvězda skupiny Monty Python a televizní cestovatel – vdechuje pozoruhodné Erebus opět život. Sleduje ji od jejího vyplutí roku 1826, velkolepých výprav, které vedly ke slávě v Antarktidě až po její konečnou zkázu v Arktidě.

 

Erebus

erebus-obalkaAutor: Michael Palin

Vydalo: značka Pangea
Počet stran: 352
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-80-7585-585-5

Přečtěte si více o knize Erebus, kterou do soutěže věnovala značka Pangea patřící pod společnost Knihy Dobrovský. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

knihydobrovsky-logo

Značka Pangea přináší nejkrásnější a nejprestižnější odborné publikace, které pomáhají zlepšit čtenářům vědomosti a rozšířit jejich obzory. Objevujte záhady vesmíru, světa, lidského těla či historie.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorovi

michael-palinMichael Palin se podílel na tvorbě celé řady televizních pořadů a filmů – od dnes už legendárních Monty Pythonů přes seriál Neskutečné historky a k oblíbeným filmům Ryba jménem Wanda nebo Ztratili jsme Stalina. Na kontě má také několik oceňovaných cestovatelských dokumentů, které ho zavedly na severní i jižní pól, Saharu, do Himaláje, východní Evropy, Brazílie a nejnověji také do Severní Koreje.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Erebus

Když loď Jejího Veličenstva Erebus vyplouvala na expedici vedenou sirem Johnem Franklinem, všichni doufali, že tito průzkumníci budou stejně úspěšní jako ti předešlí. Bohužel se však jejich návratu nikdo nedočkal a po mnoho let se spekulovalo, co se s trojstěžníkem, jeho o něco menší doprovodnou lodí Terror a především s více než sto člennou posádkou stalo. Vrak byl objeven až v roce 2014 a ačkoliv mnoho odpovědí nenabídl, Michael Palin mu dokázal vdechnout nový život a vy si o slavném plavidle můžete dnes přečíst.

Ve spolupráci se značkou Pangea patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Erebus vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Erebus
probíhá od 23. května do 5. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Erebus

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeErebus

Palin, Michael

Pangea, 2019

Napsat komentář