Získejte knihu aforismů a vtipných glos dnešní doby

kourove-signaly-perex
Jiří Žáček s humorem sobě vlastním, ironií, nadsázkou, a přitom bez přehánění, vtipně glosuje smutnou pravdu dnešních dnů, kdy se ze staré dobré pravdy stala pouhá informace a lež se zmodernizovala. Začtěte se do jeho aforismů…

Neotřelý lesk aforismů

kourove-signaly-ukazka-1Aforismy, satirické verše, vtipné glosy, bonmoty a další kouřové signály Jiřího Žáčka s ilustracemi Milana Janáčka.

Pravý aforismus je jako diamant. Přečtete ho naráz, ale můžete ho číst ještě mnohokrát a stále bude mít neotřelý lesk. Aforismy mají tu přednost, že jsou stručné. A myšlenky s espritem a vtipem odpoví i na největší otázky a záhady. Jiří Žáček je doplnil humornými a satirickými verši a také glosami k dnešním dnům, kdy ze staré dobré pravdy se stala pouhá informace a stará dobrá lež se zmodernizovala, aby se změnila v dezinformaci.

 

Kouřové signály

Autor: Jiří Žáček

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Ilustrace: Milan Janáček
Počet stran: 168
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-80-7244-427-4

Přečtěte si více o knize Kouřové signály, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

kourove-signaly-ukazka-2

 

O autorovi

jiri-zacekJiří Žáček (* 1945 Chomutov) patří k našim nejčtenějším a nejznámějším básníkům. Jeho poezie má nezaměnitelný styl i tóninu. Poznáme ji podle lehkosti a švihu, s jakými si autor hraje se slovy, podle atmosféry, jež nás obklopí při čtení. Už jeho první básnická sbírka pro děti Aprílová škola se stala hitem (ve třetím vydání vyšla ve stotisícovém nákladu). Ve sbírkách pro dospělé je zřetelnější jeho ironie a sarkasmus, nevyhýbá se ani milostné poezii.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Kouřové signály

Jiří Žáček je úspěšným a oblíbeným autorem nejen dětských knih, ale i sbírek pro dospělé a milostné poezie. Jeho aforismy a satirické glosy toho, co může každý z nás vidět kolem sebe, mnohdy inspirují čtenáře k vlastním myšlenkám. Můžete si to ověřit u jeho nejnovějších „kouřových signálů“, které svými ilustracemi doplnil Milan Janáček.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kouřové signály vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kouřové signály
probíhá od 19. do 25. května 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy aforismů Kouřové signály

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouřové signály

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2019

Napsat komentář