Vyhrajte netradičního průvodce Prahou

honest-guide-perex
Praha je turisticky atraktivní město, do kterého ročně zavítají miliony tuzemských i zahraničních návštěvníků. Přidejte se k nim i vy a vezměte si k ruce netradičního průvodce, který vás provede mimo hlavní trasy a nabídne vám řadu užitečných tipů.

Prozkoumejte Prahu jinak

honest-guide-ukazka-1Praha není jenom Hrad a Karlův most. Než ji začnete objevovat, poznejte její nástrahy. Ale pozor, tohle není průvodce popisující historii každé budovy či turistické procházky po památkách. Najdete tu naopak tipy, kde se dobře najíst a nezaplatit majlant, jaká místa vidět a necpat se přitom s davy nebo jak nenaletět podvodníkům. Tak vezměte svůj chytrý telefon, hotovost nechte doma a pojďte objevovat Prahu jinak.

 

Honest Guide

Autoři: Janek Rubeš, Honza Mikulka

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Ilustrace: Eliška Podzimková
Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2019
ISBN: 978-80-7544-775-3

Přečtěte si více o knize Honest Guide, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také stáhnout a přečíst ukázku.

CooBoo_Albatros-Media

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery a za svou existenci vydalo už na dvě stě titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Bleší trhy

honest-guide-ukazka-2Potřebujete něco koupit? A tím „něco“  mám na mysli cokoli? Pak musíte vyrazit  na pražské bleší trhy do Elektry. Otevřeno je každou sobotu a neděli, ať už prší nebo sněží, a vstupné je jen dvacka. Sám provozovatel trhů uvádí, že kromě živých zvířat a zbraní  lze kupovat a prodávat prakticky vše.
Tak bych jen dodal, že na blešáku už jsem viděl prodávat i zbraně a živá zvířata. Ale jsou tu k vidění i větší bizarnosti. Třeba lidi, co si dávají k snídani pivo, panáka vodky a klobásu. Nejdřív mi to přišlo hodně zvláštní, ale pak jsem tomu taky přišel na chuť. Často jsem na blešák chodil se svým kamarádem z New Yorku, který sháněl staré vláčky, můj úkol byl vždycky ptát se na cenu, jakmile se totiž dozvěděli, že si je chce koupit Američan, cena se většinou ztrojnásobila. Jednou jsem tu našel zlatý trůn (mám ho vyfocený na svém Instagramu), tak jsem se pána ptal, odkud je. Tvrdil, že ho dovezl z Londýna, a chtěl za něj jenom 15 000 korun. Jasně, většina věcí, co  tu jsou na prodej, jsou úplný blbosti, ale vy  tu nejste kvůli většině věcí, ale pro tu jednu,  co čeká jen na vás. A ta bude skvělá. (str. 34)

 

O autorovi

Janek Rubeš byl časopisem Forbes v roce 2016 zařazen do žebříčku 30 pod 30, který označuje 30 nejtalentovanějších lidí v Česku, kteří ještě nedosáhli věku 30 let. V roce 2017 získal cenu Osobnost roku v rámci ankety Křišťálova lupa. Je autorem řady úspěšných internetových pořadů (Jak na to, Život v luxusu, Praha vs. Prachy. Další Rubešův pořad Honest Guide, na kterém spolupracuje s Honzou Mikulkou, upozorňuje na turistické nástrahy hlavního města Česka a uvádí méně známé tipy a doporučení. Pořad vzniká v české verzi pro Stream.cz a v anglické verzi pro Stream International.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Honest Guide

Praha nabízí kromě známých památek, které najdete v každém průvodci, také řadu jiných zajímavých míst. Pokud chcete naše hlavní město poznat jinak než běžní turisté, bude se vám hodit neobvyklý průvodce Janka Rubeše a Honzy Mikulky. Najdete v něm tipy na místa, kde se nebudete muset prodírat davy, na výborné restaurace, kde neutratíte majlant, ale i rady, jak nenaletět podvodníkům a odolat všem tamním nástrahám. Tak neváhejte a naplánujte si výlet, během nějž poznáte Prahu jinak.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CooBoo patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Honest Guide vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Honest Guide
probíhá od 14. do 27. května 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 netradiční průvodce Honest Guide

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHonest Guide

Mikulka, Honza – Rubeš, Janek

CooBoo, 2019

Napsat komentář