Nová pokračování moderních fantasy sérií

fantasy
Podnikáte rádi cesty do fantastických světů? Pak jste možná již slyšeli o některé ze sérií, jejichž pokračování vám dnes představíme. Čekají vás hraničářská dobrodružství v novém kabátku, nebezpečné boje se zlem i deník ztraceného invokátora.

Veliký válečník z kmene Naga se vrátil, aby dokončil, co započal. Po smrti Brahaspatiho má Šiva v plánu vypátrat jeho démonickou manželku a vykonat pomstu. V průběhu snažení však zjišťuje, že se zlo nachází opravdu na každém kroku. A království pomalu umírá…

Tajemství Nágů

Dnes je bohem. Před 4000 lety byl pouhým člověkem. Krvelačný válečník z kmene Naga zabil jeho přítele Brahaspatiho a teď je na stopě jeho ženě Sati. Řeč je o Šivovi, jenž přišel z Tibetu a kterému je přisuzována síla zničit veškeré zlo. Nezastaví se, dokud nevypátrá svého démonického nepřítele a nepomstí se. Pátrání jej zavede až k Nagům, hadímu lidu, kde se přesvědčuje o tom, že zlo je zde skutečně všudypřítomné. Království pomalu umírá a korunní princ je zavražděn. Šivovi vlastní průvodci jej zrazují a podvolují se temné straně. Šiva je však odhodlán dopátrat se pravdy, a to i přesto, že země plná smrtících tajemství před něj neustále klade různé překážky.

Autor: Amish Tripathi
Přeložila: Kristýna Greňová

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7390-741-9
Doporučená cena: 399 Kč

Kniha Tajemství Nágů vyšla v Edici Knihy Omega.

Ukázka z knihy

Šiva si připnul štít zpět na záda a zrychlil. Satí si držela tempo po jeho levici. Náhle cosi zahuhlala a ukázala doprava k místu, kde se cesta rozdělovala. Šiva přikývl. Rozdělí se a pokusí se nágu obklíčit u strmého hřebenu, ke kterému se blíží.
Šiva se s novou vervou a mečem připraveným k boji vrhl vpravo. Satí pokračovala nágovi v patách a rovněž nezpomalovala. Nová stezka, po níž Šiva běžel, se mu náhle narovnala pod nohama a Šiva zmenšil nágův náskok. Všiml si, že nága svírá v pravé ruce štít. To nebyla vhodná volba pro obranu. Šiva svraštil čelo. (str. 18)

O autorovi

Amish Tripathi, kterého světoznámý režisér Shekhar Kapur nazval „první literární popstar Indie“, je jedinečným vypravěčem, jenž kombinuje mistrně vystavěné příběhy, filozofické myšlenky a náboženské zvyklosti. Je autorem trilogie Shiva: Nesmrtelní z Meluhy (2010), Tajemství Nágů (2011) a Přísaha Vájapútry (2013). Jeho knihy byly přeloženy do více než 20 jazyků. Trilogie Shiva je nejprodávanější sérií v historii indické literatury a celosvětově se prodalo více než 4 miliony kopií.

Zdroj informací: Knihy Dobrovský

————————————————

Dobrodružství nemíjí ani Halta a jeho učně Willa. V novém kabátku pátého pokračování známé hraničářské série se vydávají spolu s princeznou a její ochrankou vykoupit přítele, který padl do zajetí. Zvládnou však překročit nebezpečnou poušť a osvobodit jej včas?

Hraničářův učeň: Výkupné za Eraka

Skandijský oberjarl Erak podnikne nájezd na pobřeží pouštní země Aridy, přitom však padne do zajetí. Erakův zástupce Svengal se obrátí o pomoc do Araluenu a Halt s Willem se nabídnou, že vyplují se Svengalem do Aridy a Eraka vykoupí. Má-li však být jejich cesta úspěšná, potřebují s sebou mít osobu z královského rodu. A tak princezna Kasandra – nebo Evanlyn, jak ji zná Will – přemluví svého otce, krále Duncana, aby jí dovolil odplout s nimi na jih. K výpravě se ještě připojí Horác a Gilan, aby byla dostatečně zajištěna princeznina ochrana. Ale dostane se naše šestice statečných přes poušť, kterou obývají znesvářené kmeny a kde na každém kroku hrozí neznámá nebezpečí, k Erakovi včas?

Autor: John Flanagan
Přeložila: Zdena Tenklová

Počet stran: 436
Vazba: vázaná
Formát: 127×207 mm
ISBN: 978-80-252-4595-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hraničářův učeň: Výkupné za Eraka vydalo nakladatelství Egmont.

Ukázka z knihy

Vetřelec splýval s obrazci světla a stínu, které vrhal půlměsíc, jako by se stal součástí noci, přizpůsobenou rytmu stromů a stínům mraků, jež se pohybovaly v mírném větru.
Stanoviště strážného se nacházelo za vnitřními hradbami mohutného hradu, u jihovýchodní věže. Za ním se ve větru čeřila hladina vodního příkopu a svit hvězd se v temné vodě odrážel jako tisícero drobných světelných střípků. Vpředu se kolem hradu rozprostírala rozlehlá travnatá plocha, pečlivě udržovaná, dokonale pokosená a osázená ovocnými stromy, jež poskytovaly stín. (str. 5)

Stáhněte si ukázkovou dvojstranu.

O autorovi

John Flanagan se proslavil dobrodružnými romány ze sérií Hraničářův učeň a Bratrstvo. Jeho knihy vycházejí ve více než stovce zemí, pravidelně se objevují v žebříčku bestsellerů podle New York Times a získaly řadu nominací a cen za literaturu pro děti a mládež. John, bývalý scenárista televizních seriálů a reklam, žije se svou ženou na přímořském předměstí australského Sydney.

Předchozí i nová vydání sérií Hraničářův učeň a Bratrstvo si můžete prohlédnout na stránkách nakladatelství Albatros Media.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Následující titul není ani tak pokračováním, jako spíše doplněním oblíbené fantasy série Učedník. Než se neurozený invokátor James Baker ztratil na území orků, sepsal deník svých zážitků, doplněný o užitečné zápisky o elfech, orcích a trpaslících a přehlednou démonologii včetně základních zaklínadel. Autor knihu sám uvedl na Světě knihy.

Učedník

Schopnost invokovat se dědí krví, ale přesto se testují i děti neurozených. Tak našli také Jamese Bakera a toto je jeho příběh. Jamesovým dobrodružstvím prolínají užitečné poznámky a hodnověrné zápisky o elfech, orcích a trpaslících, doplňuje je přehledná démonologie a základní zaklínadla válečných mágů, které tento neurozený invokátor sepsal v průběhu studia na Vokanské akademii, než se ztratil na území orků.

Autor: Taran Matharu
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-873-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Učedník vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

„Pojď sem, chlapče,“ vyzval mě inkvizitor Rook a luskl prsty. Zdál se pěkně naštvaný, že musí svou povinnost vykonat při této osobní návštěvě.
Předstoupil jsem před něho a vložil mu ruku do nastavené dlaně. Naráz bylo všechno jinak. V jedné chvíli jsem se měl věnovat řemeslu, které odpovídalo mému jménu, stejně jako můj otec. V následující se mi krev vařila v žilách a kůže na ruce se mi rozzářila modrou barvou, jakou má zimní obloha. Takže jsem měl vlohy invokátora. Můj život se v tom okamžiku navždy změnil.
Dopřáli mi jen hodinu, abych se rozloučil s celou rodinou, a to jenom proto, že jim otec na zpáteční cestu nabídl přichystat čerstvé pečivo, ale vysvětlil jim, že než se dopeče, bude to trvat něco přes hodinu.
Maminka celou dobu plakala, a musím přiznat, že ze začátku jsem brečel taky. Když ale Faversham utrousil slova „ukňouraný mizera“, rychle jsem přestal. (str. 2)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Taran Matharu pochází z Londýna, narodil se v roce 1990, po otci je napůl Brazilec a po matce napůl Ind. Obě rodičovské země navštívil a mluví plynně portugalsky. Už jako malý se zamiloval do knížek a literárních příběhů. Říká, že sám je začal psát jako devítiletý. Po absolvování obchodní akademie se v létě 2013 na čtyřměsíční pracovní stáži v divizi digitálního prodeje nakladatelství Penguin Random House detailně seznámil s moderní nakladatelskou praxí. Vzápětí se po krátké cestovatelské fázi pustil do svého díla Učedník. Díky účasti v systému Wattpad.com a také díky každodenní aktualizaci díla jeho popularita bleskurychle narůstala. Za necelý půlrok jeho text četlo přes tři miliony lidí. Dostal se i do pořadu NBC News a poté se definitivně rozhodl pro dráhu spisovatele.

V sérii Učedník dále vyšlo: Učedník, Učedník a pyramida Orků, Učedník a válečný mág a Učedník – zjevení démona

Zdroj informací: Alpress

————————————————

Ani příběh Lazla a Sarai prozatím neskončil. Lazlo však stojí před velmi obtížnou volbou – měl by zachránit dívku, kterou miluje a všechny ostatní zatratit nebo naopak? Nová hrozba se krůček po krůčku blíží, tentokrát je ovšem mnohem horší a děsivější než kdy dřív…

Múza nočních můr

Strhující pokračování Snílka Neznámého.
Sarai od svých šesti let vysílala každou noc své můry a myslela si, že už zná všechny hrůzy světa. Mýlila se. Po tragédii ani Lazlo, ani Sarai nejsou tím, čím byli dříve. Jeden bůh, druhý duch. Lazlo čelí nemyslitelné volbě – zachránit dívku, kterou miluje, nebo zachránit všechny ostatní a ji ztratit. A Sarai se cítí bezmocnější než kdy předtím. Ale kdo je vlastně ona sama? Na obzoru se objevují noví nepřátelé, ti staří znovu získávají sílu… Ale nejdůležitější ze všeho je otázka: Musí hrdinové vždy zabíjet nestvůry, nebo je místo toho mohou chránit?

Autorka: Laini Taylorová
Přeložila: Adéla Špínová

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 152×212 mm
ISBN: 978-80-7544-754-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Múza nočních můr vydalo nakladatelství CooBoo.

Ukázka z knihy

Veškerá Saraiina naděje na přežití se rozpadla při prvním zařinčení kovu o kov. Vzhlédla k nebi. Citadela byla z poloviny pryč. Její srdce volala po Lazlovi. Představovala si, že slyší ta jeho, jak volají po ní. Bylo to celé tak nespravedlivé. Nikdy neměli nejmenší šanci – nikdo z nich. Jejich životy byly od začátku zapletené v síti nenávisti. Pokusili se je vymotat a nepodařilo se jim to. A teď?
Duchové odráželi vržené oštěpy těmi svými, takže žádný k potěru bohů nedolétl. Tizerkane zařvali a zaútočili meči a shora vystřelili lučištníci. Sarai slyšela brnkání tětiv ze všech stran a ucítila na tváří zaševelení vzduchu. Šípy jsou rychlejší než oštěpy a mnohem menší. Duchové je nezvládnou odrazit všechny, a střelci navíc měli výhodnější pozici. Sarai zalapala po dechu a rozhlédla se, jestli byl někdo zasažen. Uviděla Ruby a Ferala s horečně vykulenýma očima. Suheyla se mezi nimi začínala hýbat. Minya s Ellen a Ellen po boku stála pevně jako skála a zuřila. A Sparrow… (str. 363)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Laini Taylorová se narodila v Kalifornii a studovala angličtinu na univerzitě v Berkeley. Nyní žije ve státě Oregon se svým manželem a dcerou. Vždycky chtěla být spisovatelkou, ale svou první knihu dokončila až ve 35 letech. Je známá po celém světě svou sérií Dcera kostí a dýmu. Múza nočních můr je druhým dílem její nové série Snílek Neznámý. První díl najdete podrobněji popsán v naší recenzi.

Zdroj informací: CooBoo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství Nágů

Tripathi, Amish

Edice Knihy Omega, 2019

zobrazit info o knizeHraničářův učeň: Výkupné za Eraka

Flanagan, John

Egmont ČR, 2019

zobrazit info o knizeUčedník
Deník invokátora

Matharu, Taran

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeMúza nočních můr

Taylorová, Laini

CooBoo, 2019

Napsat komentář