Dechová terapie v praxi

Dychani jako zivouci deni
Přijměte svůj dech a rozvíjejte ho. Přesně s touto tezí pracuje kniha hlasové pedagožky a sociální pracovnice. Čtenářům nabízí řadu dechových cvičení, díky čemuž najdou svůj vlastní dechový rytmus.

Každý člověk má svůj dechový rytmus, odpovídající jemu samému, jeho osobnosti. Většinou si přitom svůj dech brzdí, překrývá, potlačuje, brání mu v plném rozvinutí. Hloubka, přirozenost a harmonie dýchání souvisí se schopností vnitřního soustředění, uvolněného odevzdání se vědomí, že jsme neseni přirozenými přírodními silami.
Kniha obsahuje řadu vyobrazených dechových cvičení, ale bez vykonstruovaných dechových technik. Jde pouze a jen o to, poznat vlastním prožitím přirozený, původní dech, přijmout jej a dát mu možnost, aby se rozvíjel.

Ukázka z knihy

Dýchání znamená : osvěžující přívod životodárného kyslíku až do nejmenších stavebních kamenů lidského organismu prostřednictvím vdechovaného vzduchu a během výdechu odvádění oxidu uhličitého, pro lidský organismus škodlivého. Krev přitom slouží jako nosič, jako transportní médium. Na její barvě můžeme poznat, zda je nasycená kyslíkem (světle červená), či oxidem uhličitým (temně rudá). Charakter však krvi propůjčují především červené krvinky, přepravující kyslík a ovlivňující „vyzařování“ krve, které na sebe pak jako aktivní magnet poutá našeho ducha. (str. 10)

Dýchání jako živoucí dění

Dechová terapie v praxi
Autorka: Susanne Barknowitzová
Přeložila: Magdalena Havlová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-907420-3-1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Dýchání jako živoucí dění vydalo nakladatelství Kazda. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Susanne Barknowitzová žije a pracuje v rakouském Innsbrucku. Působí jako dechová a hlasová pedagožka a sociální pracovnice. Je držitelkou evropského certifikátu pro psychoterapii.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


kazda-logoNakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knih o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDýchání jako živoucí dění
Dechová terapie v praxi

Barknowitzová, Susanne

Kazda, 2019

Napsat komentář