Střet vědy a nadpřirozena

Masello_Einsteinovo proroctvi
Napínavý příběh Roberta Masella připomíná dobrodružství Indiany Jonese – je v něm plno akce, archeologie, věda, nadpřirozeno, a dokonce i romantika.

Historik umění Lucas Athan, toho času důstojník americké armády pověřený zachraňováním kulturních památek naloupených nacisty, objevil na sklonku války v tajném skladu v srdci Německa egyptský sarkofág, o který se mimořádně zajímaly jak nejbližší kruhy kolem Adolfa Hitlera, tak americká tajná služba. Na půdě Princetonské univerzity se pak spolu s brilantní archeoložkou Simone Rashidovou snaží odhalit jeho tajemství, která mohou naplnit – nebo vyvrátit – Einsteinovo temné proroctví. Při svých pokusech Lucas a Simone nevědomky vypustili na svobodu síly dobra i nepokrytého zla. Osud světa nyní nezávisí jen na výzkumu profesora Einsteina, ale i na tom, zda Lucas dokáže porazit temného protivníka mocnějšího než vše, co si kdy dokázal představit. Podaří se Lucasovi se Simone s pomocí největších géniů fyziky a matematiky Alberta Einsteina a Kurta Gödela – potlačit zlo a zachránit svoje životy? Je možné, že obětí temných sil má být samotný Einstein? A proč? Zachrání mu život jeho jachtařské schopnosti.

 

Einsteinovo proroctví

Zápas moderní vědy se silami zla
Autor: Robert Masello
Přeložil: Jan Klíma

Počet stran: 296
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 155×236 mm
ISBN: 978-80-7363-885-6
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Einsteinovo proroctví vydalo nakladatelství Dokořán v edici Mimo edice.

 

Ukázka z knihy

„Snažím se udržet – snažím se ochránit – všechno, co jsme už zjistili. V první řadě to, co shromáždil táta v těch modrých deskách.“
„Kdo si myslíš, že sem pronikne, aby je odnesl?“
„To samé, co ho zabilo.“
Věděl, že Simone moc nevěří oficiální verzi o příčině otcovy smrti, ale ještě nikdy to neřekla tak otevřeně.
„Tyhle stránky studoval, než zemřel,“ dodala. „Proto byly ukradeny.“
Viděl, že se Simone jen s vypětím všech sil drží, aby se nezhroutila, a tak mlčel, aby neřekl něco, co by ji ještě víc rozrušilo.
„A také v nich je jméno jeho vraha.“ (str. 228)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Robert Masello

Robert Masello je americký novinář, dramatik a spisovatel. Jako novinář napsal několik set článků na nejrůznější témata do předních amerických časopisů, je autorem 15 knih, a to jak z oblasti krásné literatury, tak literatury faktu. Jeho literární tvorba byla přeložena do mnoha světových jazyků a získala řadu cen. Kromě toho přednášel literaturu na řadě prestižních univerzit. Žije v Santa Monice v Kalifornii. Některé z jeho knih patří mezi naprosté bestsellery. Jeho hlavními žánry jsou historické romány a příběhy o nadpřirozených jevech. Česky mu vyšly knihy Vigilie (2009), Bestiář (2009, dotisk 2012), Krev a led (2010) či Kříž Romanovců (2018).

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Dokořán.


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEinsteinovo proroctví
Zápas moderní vědy se silami zla

Masello, Robert

Dokořán, 2019

Napsat komentář