Velkoformátová leporela pro malé čtenáře

děti čtení Flicker
Nakladatelé se snaží přilákat k četbě i ty nejmenší. Výjimkou nejsou ani nakladatelství Host a Presco Group, která si připravila pro děti velkoformátová leporela plná ilustrací a zábavy. Zachycují prostředí trhu, města, hasičárny a automobilky Porsche. 

host

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

——————–

Stačí otevřít knihu a najednou už nebudete v pohodlí svého domova, ale na trhu v Dobrotíně! Potkáte mnoho zajímavých trhovců s jejich výrobky. A pozor, trh se mění během každého ročního období!

Velkoformátové leporelo ve stylu oblíbeného Roku v lese dětem tentokrát představí barvitý život prodejců na trhu a jejich zákazníků. Zjistí, jak místní slaví svátky, jak se vypořádávají s rozmary přírody nebo jak se mění nabídka na stáncích v jednotlivých ročních obdobích.
Vítejte na trhu v Dobrotíně!
Každý týden tady můžete nakoupit zdravou zeleninu, řemeslné výrobky a další věci, které s láskou vypěstovali nebo vyrobili místní lidé. Dýňový baron nabízí vegetariánská jídla. Když vás honí mlsná, můžete si zajít ke stánku manželů Vanilkových. Mariana zase šije neobyčejné hračky a Anežka oblečení. Bylinkářka Boženka připravuje léčivé směsi a nejkrásnější květiny najdete u Violky. Nemáte chuť se u nás zastavit?

Ukázka z knihy

Rok na trhu

Rok na trhu 2

Rok na trhu

Autorka a ilustrátorka: Jola Richter-Magnuszewska
Přeložila: Anna Halfarová

Počet stran: 30
Vazba: lepená
Formát: 230×310 mm
ISBN: 978-80-7577-816-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Přečtěte si více o knize Rok na trhu. A můžete vyrazit i do lesa.

O autorce

Jola Richter-Magnuszewska je polská výtvarnice, ilustrátorka dětských knih i časopisů. V Nízkých Beskydech, kde žije se svou rodinou, je tradice týdenních trhů stále živá. Jola je velmi dobře zná z pohledu návštěvníka, ale i prodejce. S výrobky ze své dílny Z Innej Bajki, kterou provozuje se svým mužem, se totiž pravidelně účastní trhů doma i v zahraničí.

Zdroj informací: nakladatelství Host

—————————————————————————

PRESCO-LOGO-120x60

Společnost PRESCO GROUP a.s. byla založena v roce 1995. Vydává vlastní kolekce nástěnných, stolních a speciálních kalendářů a diářů. Za dobu své existence získala silné postavení na trhu v České republice, na Slovensku a v ostatních evropských zemích. Své portfolio rozšířila o vydávání knih. V roce 2014 vydala úspěšnou edici dětských knih Statečná autíčka. Společnost je také výrobcem a dodavatelem licenčních školních a předškolních potřeb a vlastních her a hraček.

——————–

Vítejte ve městě, kde to žije od rána do večera! Každý má plné ruce práce, ať už popeláři, hasiči či policie. Ale zbyl čas i na zábavu či nakupování. Přijměte pozvánku a vydejte se na divokou jízdu, která končí uložením do postýlky.

Otevři tuhle velkou obrázkovou knížku a prožij úžasný den ve městě, kde se toho od rána do večera tolik děje! Od brzkých ranních hodin se v ulicích činí popeláři, kteří se svým vozem vyvážejí plné popelnice. Čas vstát z postele, vyčistit si zuby a nasnídat se. A pak hurá do školky! Je třeba také vyřídit nákupy. Hasiči a policisté jsou v pohotovosti, na stavbě panuje čilý ruch. I v parku to žije – děti i dospělí se tu baví, pochutnávají si na zmrzlině nebo jen tak odpočívají… A co takhle krátký výlet za vodními hrátkami k jezeru či na blízkou farmu za zvířátky? Večer se pak všichni vracejí do svých domovů, aby se unavení po vzrušujícím dni uložili do postýlek a postelí. Sladké sny!

Ukázka z knihy

Velka knizka muj den pro male vypravece

Velka knizka muj den pro male vypravece1

Velká knížka MŮJ DEN pro malé vypravěče

Autor a ilustrátor: Caryad
Přeložila: Alena Bezděková

Počet stran: 12
Vazba: vázaná
Formát: 258×336 mm
ISBN: 978-80-88276-68-5
Doporučená cena: 199 Kč

Zjistěte více o knize Velká knížka MŮJ DEN pro malé vypravěče.

————————————————

Už víte, čím byste chtěli v dospělosti být? Co si vyzkoušet práci hasiče? Samozřejmě nanečisto! Stačí otevřít krásné velkoformátové leporelo a ocitnete se ve světě hasičů.

Hóří, hóří, hóří! Pozor – hasiči vyrážejí do akce! Rychle si navlékli výstroj, nasadili přilby a už se řítí se zapnutou houkačkou k hořícímu domu. Rychle připravit dlouhý hasičský žebřík a stříkačky a hasíme! Je třeba vyprostit z plamenů nešťastníky, kteří nestačili včas utéct před ohněm a zůstali uvězněni v domě.
To je také práce hasičů: odvážně se vrhají do plamenů, aby před požárem zachránili všechno živé. Detailní ilustrace v další z řady velkých obrázkových knih seznámí malé čtenáře s rozmanitou prací hasiče i s každodenním životem na stanici. Stačí se jen ponořit do barevného světa obrázků a pozorně sledovat.

Ukázka z knihy

velka-knizka-hasici-ukazka-1

velka-knizka-hasici-ukazka-2

Velká knížka HASIČI pro malé vypravěče

Autor a ilustrátor: Max Walther
Přeložila: Ema Potužníková

Počet stran: 10
Vazba: skládaná
Formát: 265×345 mm
ISBN: 978-80-88276-69-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Přečtěte si více o knize Velká knížka HASIČI pro malé vypravěče.

————————————————

A do třetice se vydáte do továrny, kde vznikají automobily značky Porsche. Seznámíte se s výrobním procesem, zapojíte se do testování prototypu na zkušební trati a zúčastníte se i závodu! Prostě klasika pro milovníky aut a všeho, co k nim patří.

Ať se podíváš, kam se podíváš, všude se v automobilce Porsche děje něco vzrušujícího! Díky téhle velké obrázkové knížce můžeš pozorovat zaměstnance továrny přímo při plnění úkolů souvisejících s vývojem a výrobou těchto úžasných aut. Zúčastníš se také testování nového prototypu na zkušební trati v Lipsku nebo populárního vytrvalostního závodu 24 hodin Le Mans a v muzeu Porsche pak budeš obdivovat krásné historické vozy. Knížka přibližuje nejen čilý ruch ve výrobních závodech, na okruzích nebo v továrním muzeu značky Porsche, ale seznamuje také s řadou modelů těchto obdivovaných vozů, a dozajista proto potěší automobilové nadšence všech věkových kategorií!

Ukázka z knihy

Velka knizka porsche pro male vypravece 1

Velka knizka porsche pro male vypravece

Velká knížka PORSCHE pro malé vypravěče

Autor a ilustrátor: Stefan Lohr
Přeložila: Ema Potužníková

Počet stran: 14
Vazba: vázaná
Formát: 258×336 mm
ISBN: 978-80-88276-67-8
Doporučená cena: 229 Kč

Zjistěte více o knize Velká knížka PORSCHE pro malé vypravěče.

Doporučujeme

Rádi byste dětem pořídili další leporela? Máme pro vás pár tipů, a to: Miffy má lupu, Jaká to je barva, Miffy?, Kdo je v ZOO, Miffy?, Kouzelná školka či Moje první leporelo.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRok na trhu

Richter-Magnuszewska, Jola

Host, 2019

zobrazit info o knizeVelká knížka MŮJ DEN pro malé vypravěče

Caryad

PRESCO GROUP a.s., 2019

zobrazit info o knizeVelká knížka HASIČI pro malé vypravěče

Walther, Max

PRESCO GROUP a.s., 2019

zobrazit info o knizeVelká knížka PORSCHE pro malé vypravěče

Lohr, Stefan

PRESCO GROUP a.s., 2019

Napsat komentář