Láska ve všech odstínech

Knizni tipy_laska ze vsech uhlu
Láska může mít mnoho podob. Zamilovaní lidé se navíc často dopouštějí řady až bláznivých věcí, stejně jako hrdinové následujících románů. A hlavně od lásky to je jen malý krůček k nenávisti či touze po pomstě…

Rodina je opět pohromadě, ale radost ze shledání zkalí tragédie… Janette Okeová přišla se čtvrtým dílem své série, v němž na hlavní hrdiny opět čekají události, které ověří jejich víru v Boha a rodinnou oddanost.

Clark a Marty na čas opouštějí farmu na východě a svěřují ji do péče dvou nejstarších, dospělých synů. Jedou totiž navštívit dceru Missii, která s manželem Williem a dvěma synky žije na dobytkářském ranči daleko na západě. Čeká je dlouhá cesta vlakem, během níž blíže poznají nejen velká města a život v nich, ale i nový typ lidí a vztahů v moderní průmyslové éře. A budiž rovnou řečeno, že ne všechny novinky se jim zalíbí.
V Missiině domově je čeká vřelé přivítání. S úlevou a pýchou zjišťují, že mladí si vedou skvěle, a vnoučata se prarodičů nemohou nabažit. Hlavně malý Nathan podniká s dědečkem spoustu klukovských dobrodružství. Na jednom z výletů do kopců nad prérií se však stane něco, co znovu prověří Clarkovu oddanost Bohu. Nejen Clark, ale celá rodina opět prochází těžkou zkouškou víry a vzájemné lásky. Ve chvílích nejhlubšího zoufalství jim pomocnou ruku nabídne člověk, který – jak už to u Božích zásahů bývá – prostřednictvím pomoci bližnímu nakonec nejvíce pomůže sám sobě.

Ukázka z knihy

I když na Martyino gusto bylo pořád příliš horko, počasí se přece jenom trochu proměnilo a bylo o něco snesitelněji. Missie a Marty se držely ve stínu domu, zato Clark vyjížděl s mužskými skoro každý den. Marty to vnímala tak, že rozlehlé kopce a bučící dobytek dělají dobře jeho farmářskému srdci a o lásce k horám ho slyšela mluvit mnohokrát. (str. 79)

Přečtěte si zbytek ukázky.

Štěstí lásky

Autorka: Janette Okeová
Přeložila: Wanda Dobrovská

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 142×213 mm
ISBN: 978-80-7553-659-4
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Štěstí lásky vydalo nakladatelství Triton.

O autorce

Americká spisovatelka Janette Okeová (* 1935) je autorkou romantických knih pro ženy Láska přichází po špičkách, Věčný slib lásky a Dlouhá cesta lásky. Také napsala dobrodružný příběh pro mládež V srdci divočiny ze série Women of the West (vydáno v originále roku 1996) a několik biblických románů.

————————————————

Anna Berková patří mezi úspěšné vědkyně, což vyvolává u manžela žárlivost. A zatímco s jinými problémy si dokáže poradit, tak s překážkami v manželství si hrdinka neví rady…

Doktorka Anna Berková je ambiciózní vědecká pracovnice, která pracuje na výzkumu nových léků proti rakovině. Z neznámých důvodů se provdá za ředitele biochemických laboratoří Zouhara, jenž žárlí na její vědecké úspěchy a nakonec se dopustí absurdního morálního selhání. Přímočará Anna si dosud vždy dokázala poradit se všemi překážkami, ve svém manželství však stojí před problémem, který neumí vyřešit a ani se mu nedokáže vyhnout.

Z neznámých důvodů

Autorka: Zdena Frýbová

Počet stran: 544
Vazba: pevná
Formát: 136×206 mm
ISBN: 978-80-7244-420-5
Doporučená cena: 385 Kč

 

 

Knihu Z neznámých důvodů vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorce

Zdena FrýbováZdena Frýbová po maturitě pracovala v Mariánských Lázních v administrativě. Když se poté vrátila zpět do Prahy, usedla k novinařině a psaní z povolání. Její debut přišel v roce 1955 v deníku Práce, psala do slovenských a českých periodik. Používala pseudonym Zdena Redlová, pod kterým vydala první dvě knihy. Byla spisovatelka, novinářka, autorka humoristických a společenských románů, které se v době svého vzniku staly bestselery. Inspirovala se profesními romány. Její román Milostí prezidenta se umístil na druhém místě nejprodávanějších knih v roce 2007. Ve většině svých děl se soustřeďuje na pracovní problematiku, propojuje psychologické, kriminalistické a reportážní postupy. Často se inspirovala profesními romány A. Haileyho. Volbou atraktivního prostředí, zajímavé společenské tematiky a dramatickým dějem jsou její prózy oblíbeny u velkého čtenářského okruhu. Důkazem jsou například knihy Robin druhý a jeho rodina, Mafie po Česku či Noc jako stvořená pro nevěru.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Šulc-Švarc

————————————————

Nora Roberts mistrně kombinuje napětí, romantiku a nádech erotiky. Děj další knihy zasadila do prostředí rodinné farmy. Poklidný život rozvíří série násilných činů a nikdo není v bezpečí. Kdo za tím stojí?

Bodine vede relativně poklidný život na prosperující rodinné farmě. Její podnikání naruší až návrat dlouho nezvěstné tety Alice a série násilných činů v okolí. Podezření padne na správce ranče Callena, který Bodine už dlouho přitahuje. Ale ve vzduchu visí hrozba a nikdo se necítí před nikým v bezpečí.

Ukázka z knihy

Alice Bodineová si ulevila za řadou prořídlých borovic, k nimž se musela brodit po kolena sněhem. Holý zadek s vytetovanou vážkou (co si pořídila v Portlandu) nechtěně vystavila ledovému větru a roztřásla se zimou.
Netušila, proč se vlastně schovává, když dobrých pět kilometrů nezahlédla jediné auto. Některých zvyků se člověk asi nezbaví tak snadno, blesklo jí hlavou a natáhla si džíny. (str. 1)

Když přijde soumrak

Autorka: Nora Robertsová
Přeložila: Soňa Tobiášová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-853-9
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Když přijde soumrak vydalo nakladatelství Alpress. Můžete si přečíst další ukázku.

O autorce

Nora-RobertsNora Roberts přišla na svět 10. října 1950 v Silver Springu v Marylandu jako Eleanor Marie Robertson (zkrácením jména si vytvořila svůj spisovatelský pseudonym Nora Roberts). Chodila do katolické školy, kde se od jeptišek naučila disciplíně, která jí později v její spisovatelské kariéře velmi pomohla: „Můžete mít všechen talent světa, ale když nebudete mít disciplínu sednout si a psát, nepovede se vám napsat a publikovat žádnou knihu.“ Až do února 1979 byla Nora klasickou ženou v domácnosti. která pečovala o rodinu a malou farmu. Zlom v jejím životě nastal jednoho večera, kdy se přihnala sněhová bouře a uvěznila ji spolu v dětmi na týden v domě. „Už ani nevím, co mě to napadlo, že jsem vzala tužku a začala psát příběhy, které jsem měla v hlavě. Možná to bylo i z pudu sebezáchovy a ve jménu uchování zdravého rozumu. V té chvíli jsem ani v nejmenším nepocítila ambice stát se spisovatelkou.“ Rukopis, který tehdy vznikl, sice nakladatelé odmítli, Nora se však nedala odradit a psala dál. První román Irský plnokrevník jí vyšel v roce 1981. Začínající autorka, která kvůli inspiraci hodně četla, si jednoho dne objednala u místního truhláře knihovnu. Bruce Wilder přišel, postavil knihovnu, poté opravil nábytek v domě a pak už u Nory zůstal, protože se do sebe vášnivě zamilovali. Nora Roberts patří v současné době mezi nejplodnější spisovatele planety – na svém kontě má více než 200 titulů, (včetně knih, které napsala pod pseudonymem J.D. Robb), které vyšly v celkovém nákladu 300 miliónů výtisků… Nakladatelství Alpress vydalo již několik desítek jejích románů. Čtenářům Nory Roberts doporučujeme navštívit web autorky.

Pokud se chcete blíže seznámit s autorčinou tvorbou, máme pro vás několik recenzí. Přečtěte si například o knihách Cizinec, Kolotoč přání a Posvěcené zlo.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Pomsta je sladká! O to víc, když vás zradí někdo, komu bezmezně důvěřujete a milujete. Faye se roztříští snový život, když přistihne manžela při nevěře. A místo toho, aby se zhroutila, začne osnovat plány na pomstu…

Napínavý thiller se odehrává ve Stockholmu a točí se kolem Faye, ženy připravené udělat cokoli, aby dosáhla toho, po čem nejvíc touží: pomsty.
Faye a Jack jsou dokonalý pár snů. Společně vybudovali úspěšný byznys ve Stockholmu, bydlí v luxusním bytě a jsou obklopeni „bohatými a krásnými“. Narození dcery Julienne korunuje jejich štěstí.
Postupně ale Jack tráví stále víc času v práci a přestává se svou ženou sdílet věci kolem firmy. Začínají se vzdalovat. Jednoho dne Faye přistihne Jacka doma v posteli s jeho krásnou a úspěšnou kolegyní.
Poté, co ji zradí, se její svět rozpadne na kusy a jí nezůstane vůbec nic. Je naprosto zničená, dokud se nerozhodne, že mu všechno oplatí, a zosnuje krutou pomstu. Dobře zná jeho slabá místa, a co je nejlepší – nespěchá.
Navíc, Jack není první muž, s nímž si Faye musela vyřídit účty.
Zlatá klec je román o odvážné ženě, která vzala osud do svých rukou poté, co byla využita a zrazena. Dramatický příběh zrady, vykoupení a pomsty.
Camilla Läckberg s nebývalou bravurou buduje hutný příběh se zápletkami tak nečekanými, že vás zvednou ze židle.

Ukázka z knihy

„Chceš si o tom promluvit?“
„O čem?“
„Compare.“
Pomalu zvedl oči ze stránky novin k Faye. Zakroutil hlavou. Vzdychl. Zalitovala, že vůbec něco říkala. Litovala, že jen dál neutírala drobky z kuchyňské linky. Přesto se odhodlala.
„Dřív sis o tom chtěl…“
Jack sebou trhnul a položil noviny. O pár milimetrů přerostlá ofina mu spadla do čela a on podrážděně pohodil hlavou. Proč ho prostě nemůže nechat v klidu číst? Otírat linku. Být hezky štíhlá, krásná a souhlasící. On celý týden pracoval. Jak ho znala, zamkne se do pracovny ve věži a bude dál tvrdě makat. Pro její a Juliennino dobro. Aby se měli dobře. Protože to byl jejich cíl. Ne jeho. Jejich společný.
„K čemu by to bylo, mluvit o tom? Ty už přece o obchodech dávno nic nevíš. Tohle je čerstvé zboží. Člověk nemůže usnout na vavřínech.“
Faye si hrála se snubním prstýnkem. Otáčela ho, pořád dokola.

Ohlasy na knihu

Mistrovský kousek skandinávské krimi, (…) který zahřeje i zastaví vaše srdce.

- Val McDermid

Domácká atmosféra a krutost jsou znakem stylu Läckbergové. … Napínavá dějová linie (…) Nekompromisní.

- Sunday Times

Zlatá klec

Autorka: Camilla Läckberg
Přeložil: Martin Severýn

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 129×208 mm
ISBN: 978-80-7625-032-1
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Zlatá klec vydalo nakladatelství Metafora. A dva z vás ji mohou vyhrát v naší soutěži.

O autorce

Camilla Läckberg (*1974) patří k hvězdám severské krimi. Oblíbili si ji čtenáři po celém světě. Je autorkou cyklu detektivek z přímořského městečka Fjällbacka, v němž se narodila. Více se o ní můžete dozvědět v našem medailonu a recenzích knih: Ledová princezna, Kazatel, Kameník, Vlastní spravedlnost, Elsyino tajemství, Mořská panna, Strážce majáku, Vražda s vůní mandlí, Andělíčkářka, Čarodějnice a Krotitel.

————————————————

Hlavní hrdinka Carolina ze dne na den přijde o partnera. Najednou se musí vyrovnat se spoustou věcí a nesmí podlehnout žalu, minimálně kvůli synovi. Podaří se jí překlenout bolestivé období a vyjde vstříc naději?

Autentická a upřímná zpověď o ztrátě, lásce a naději.
Když mu naposledy přeje dobrou noc, netuší, že je to naposledy. Nejspíš by do svých slov vložila víc energie. Ani on ji nezastaví, když ji vidí odcházet. Místo toho upřeně sleduje obrazovku počítače. Oba si myslí, že se ráno uvidí. To se ale nestane. Neuvidí se už nikdy. Carolina najednou zůstane úplně sama s malým synkem a musí se vyrovnat nejen s žalem a smrtí partnera, ale také s vlastním životem, novými vztahy a jejich nemilosrdnými očekáváními.

Ukázka z knihy

Nevím, proč to dělám, ale chytím tě za rameno. Otočím tvoje tělo, i když vím, že jsi mrtvý. Jsi těžký, a když tě obracím tváří vzhůru, skoro ztratím rovnováhu a přepadnu na tebe. Levá tvář se ti odlepí od polštáře, pleť máš nažloutlou a zvrásněnou od látky, na níž jsi ležel. Oko, které bylo přitisknuté k polštáři, máš pootevřené. To tvoje modré oko není tak modré, jak bývalo. Je šedé a na mě ani na našeho syna se už nikdy nepodívá. Když to pootevřené oko spatřím, zase tvoje rameno pustím. Tělo se svalí do stejné pozice, z níž jsem ho před chvílí vytáhla. Jsi tak mrtvý, jak jen člověk může být, a já už v tomhle pokoji nedokážu zůstat. (str. 19)

Ohlasy na knihu

Autobiografie Caroliny Setterwallové je neuvěřitelně odvážná, a to nejen v popisování žalu a pocitů viny. Je neobvyklé číst tak upřímné líčení téhle časté situace: těhotenství, které navenek působí vytouženě, ale z něhož má radost jen jeden z rodičů. Nebo vztahu dvou lidí, kteří se milují, ale každý má své vlastní tempo.

-  Expressen

Nezvykle autentický román o bouři pocitů. Spisovatelce se jednoduchým a funkčním jazykem obdivuhodně daří zachytit všechny odstíny hnutí mysli.

- Aftonbladet

Doufejme v to nejlepší

Autorka: Carolina Setterwallová
Přeložila: Lucie Podhorná

Počet stran: 328
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7473-767-1
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Doufejme v to nejlepší vydalo nakladatelství Kniha Zlín. A nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Carolina Setterwallová vyrostla ve městě Sala a nyní žije ve svým synem ve Stockholmu. Má vzdělání v  oboru vztahů s  veřejností. Na literárním poli debutovala s románem Doufejme v to nejlepší, jehož práva k vydání se prodala do více než 20 zemí.

Zdroj informací: Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtěstí lásky

Okeová, Janette

Triton, 2019

zobrazit info o knizeZ neznámých důvodů

Frýbová, Zdena

Šulc-Švarc, 2018

zobrazit info o knizeKdyž přijde soumrak

Robertsová, Nora

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeZlatá klec

Läckberg, Camilla

Metafora, 2019

zobrazit info o knizeDoufejme v to nejlepší

Setterwallová, Carolina

Kniha Zlín, 2019

Napsat komentář