Vyhrajte trampoty Pepiny Karáskové

mami-tipni-to-perex
Jak to udělat, aby maminka přestala kouřit? Pepina Karásková se bojí o svého sourozence, který se má brzy narodit, a proto neváhá a s kamarády vymyslí plán. Podaří se jim maminku konečně přesvědčit, aby škodlivé cigarety zahodila?

Jak převychovat vlastní maminku

Už je to tutovka! Osmiletá Pepina Karásková se konečně dočká sourozence. Na takovou událost se musí připravit, a tak si pročítá knížku o tom, jak děti přicházejí na svět. Když zjistí, že maminka by neměla kouřit, aby miminku neublížila, poněkud se vyděsí. Cože??? A máma si klidně kouří, jako by se nechumelilo! Hned běží maminku poučit, jenže ta ji nebere vážně. Sice se tváří rozpačitě, ale cigaret se vzdát nehodlá. Ještě že Pepina má pár skvělých kamarádů, kteří přijdou s naprosto senzačním nápadem…

S textem svou barevností, pestrostí a mírně karikaturním pojetím souzní četné ilustrace Jany Chroustové.

 

Mami, típni to!

mami-tipni-to-obalkaAutorka: Michaela Krýslová

Vydalo: nakladatelství Cattacan
Ilustrace: Jana Chroustová
Počet stran: 80
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-80-907187-6-0

Přečtěte si více o knize Mami, típni to!, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cattacan. A prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1 a ukázka 2.

Nakladatelství Cattacan vzniklo v roce 2016 a navázalo na nakladatelství Ecce liber (název Ecce liber se stal jeho mottem; nakladatelství patřilo mezi činnosti firmy FKP Consulting, která vznikla v roce 2004 a věnovala se především kulturním aktivitám a jejich propagaci). Jedná se o malé nakladatelství vzniklé z chuti vydávat sice málo, ale zato jen hezké knížky. Je otevřeno všem žánrům a oblastem literatury, ať už jde o beletrii nebo literaturu faktu.

 

Vyhrajte knihu Mami, típni to!

Osmiletá Pepina se brzy dočká sourozence, a protože je to zvídavé děvče, chce se na všechno dobře připravit a zjistit, co ji čeká. Jenže v knížkách se dozví mimo jiné i to, že by maminka neměla kouřit, i když ona si přesto klidně zapálí a navíc se odmítá svého zlozvyku vzdát. Pepina a pár jejích kamarádů proto vymyslí plán, jak maminku odnaučit kouřit jednou provždy. Přečtěte si v knize Michaely Krýslové, jak to chtějí zařídit. Příběh svými ilustracemi doplnila Jana Chroustová.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cattacan vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Mami, típni to! vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mami, típni to!
probíhá od 27. dubna do 10. května 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Mami, típni to!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMami, típni to!
Já se z toho picnu

Krýslová, Michaela

Cattacan, 2019

Napsat komentář