Zůstane v domě snoubenka, nebo dcera?

Jedna musi z kola ven
Čtivý a svěží příběh ze života představuje čtenářkám dvě sokyně v lásce, ovšem ne tak, jak by se mohlo zdát. Stojí tu proti sobě otcova přítelkyně a dcera.

Osud hlavní hrdinky Elišky se podobá osudu mnoha současných žen. Je rozvedená a žije sama s dcerou, kvůli které nenavazuje dlouho žádný nový vztah. Když ale dcera dospěje, objevuje se v životě Elišky šance na nový začátek s Adamem, mužem, kterého si zamiluje. Vzdává se své práce, opouští rodné město a stěhuje se za ním. Vypadá to, že jejich vztah dospěje až ke svatbě – tehdy se ale nečekaně vrací Adamovi domů jeho dcera i s dítětem. Pro obě není pod jednou střechou místo. Která bude muset z kola ven?

 

Jedna musí z kola ven

Autorka: Helena Kratochvílová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-907306-1-8
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Jedna musí z kola ven vydalo nakladatelství Pointa.

 

Ukázka z knihy

Ranní světlo dopadlo na rezavé vlasy rozhozené po polštáři. Eliška se zavrtěla, otevřela oči a usmála se na něho.
Adam nebyl příliš pohledný – dlouhán s úzkými rameny, začínajícím bříškem, prořídlou kšticí a brýlemi. Sudičky však k němu nebyly až tak skoupé, do vínku dostal podmanivý hlas a pohled, jímž dokázal okouzlit. Stálý dar, čas ho nemohl změnit. Sousedé Elišku podezírali, že se k Adamovi nastěhovala ze zištných důvodů a že ho z téhož důvodu dostrká až k oltáři. Nebyla to ale pravda. Poznali se před pěti lety v Praze, na školení pro vedoucí pracovních týmů. Adam tam byl jako lektor, Eliška seděla mezi posluchači. Na školení jela s nechutí. Bystřici, kde bydlela, a Prahu dělilo víc než sto kilometrů. Ztracený víkend, škoda volného času. Adam ji ale zaujal specifickým smyslem pro humor, kterým dokázal svůj výklad učinit stravitelným pro všechny. Jeho zase zaujala její narezlá rozčepýřená kštice a úsměv. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Helena Kratochvílová

Helena Kratochvílová je domestikovaná Budějačka, kde na základce učí češtinu a děják. Není to ale žádná úča. Kromě péče o mládež je i průvodkyně, koňačka a hlavně spisovatelka. Frustraci z práce s mládeží i vlastního rozvodu konstruktivně transformuje v literaturu. Před dvěma lety vydala svou první částečně autobiografickou knihu Vítejte v klubu. Její motto? „Každý problém se dá vyřešit. I manžel. Pánví po hlavě.“

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Pointa.


Nakladatelská služba Pointa přináší alternativu k tradičnímu publikování knih. Spojuje autory, redaktorky, korektory, grafičky, sazeče, ilustrátorky i markeťáky se čtenáři a čtenářkami. Spisovatelům a spisovatelkám umožňuje vybrat si tým, který bude na knize pracovat. Profíkům z branže zase příležitost podílet se na knihách, které jsou jejich srdci blízké, a spolupracovat s talentovanými kolegy a kolegyněmi napříč knižním světem. Čtenářům a čtenářkám pak kromě knih samotných Pointa přináší i možnost přispět k jejich vzniku.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJedna musí z kola ven

Kratochvílová, Helena

Pointa, 2018

Napsat komentář