Příběhy, které pohladí po duši

Tipy_Pribehy ktere pohladi po dusi
Dnešní romantické, dojemné a pozitivní tipy zahřejí každé osamělé srdce. Ať už dáváte přednost humoru, zamilovaným příběhům nebo rozmanitým povídkám, z této nabídky si určitě vyberete.

Láska, válka a koláče! Přečtěte si krásný dramatický příběh zamilované dvojice, jejž autorka Teresa Simonová dochutila úžasnými recepty na sladké dobroty.

Krása a jed oleandru

Autorka: Teresa Simonová
Přeložil: Tomáš Kurka

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-7593-053-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Krása a jed oleandru vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Poutavý příběh o lásce a válce, ale také o koláčích, dortech a kávě. Hamburg 1938. Mladá Sophie Terhoven, dcera vlivného obchodníka s kávou, se zamiluje do chudého syna pouhé kuchařky. V cestě jim ovšem stojí nejen odlišný původ, ale také temné tajemství jejich rodičů a – válka. Mají milenci společnou budoucnost? A přežijí vůbec těžké období? Na odpovědi čeká o téměř 80 let později mladá majitelka kavárny Jule Weisbachová, která čte Sophiin deník a odhaluje nejen osudy mladé Sophie a Hannese, ale také vazby, o kterých neměla ani tušení. Román velmi vtipně doplňuje soubor devíti receptů na dorty, zákusky a nápoje, které Jule podává ve své kavárně.

 

Ukázka z knihy

Musíš odjet pryč, milovaná lásko, ačkoliv mi při této představě krvácí srdce. Ale už tě nemůžu zdržovat. Z nebe padají smrtící bomby a šíří oheň, který spaluje domy a zabíjí lidi. Před tím bych tě nedokázala ochránit. A teď už vůbec ne.
Co bych dala za to, kdybych mohla vyrazit s tebou! Je mi jasné, že to bude dlouhá a nebezpečná cesta! Trochu mě utěšuje, že nepojedeš sama, brzy se zabavíš s ostatními a přestaneš plakat. Dokážeš pochopit, proč s tebou nemůžu být, jak jsi na to byla odjakživa zvyklá? Je mi nekonečně líto, že musím porušit slib, který jsem ti tehdy na onom bouřlivém šedém ostrově dala. Musím to udělat, abych zachovala tvůj drahocenný život, než bude příliš pozdě.
Proto tě nechám odejít s ostatními a budu doufat, že se zase sejdeme, až tě budu moct následovat. Pak už budeme tři, ne, čtyři, vlastně přesně řečeno nás bude pět, protože jsme taková zvláštní rodina, kterou dal osud svým řízením dohromady.

 

Teresa Simonová

Teresa Simonová je pseudonym známé německé autorky. Ráda cestuje (i do minulosti), zajímá se o neobvyklé osudy, miluje kočky a obdivuje vše zelené i kvetoucí. Velkou inspirací jsou jí nevšední historická místa s osobitou atmosférou.

————————————————

Každý občas potřebuje dovolenou, dokonce i papež a dalajláma. Dva nejsvětější muži planety společně proklouznou z Vatikánu, aby si dopřáli trochu oddechu v půvabné italské krajině.

Radost z obyčejnosti

Prázdniny papeže s dalajlámou
Autor: Roland Merullo
Přeložila: Simoneta Dembická

Počet stran: 327
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-756-5443-4
Doporučená cena: 328 Kč

Knihu Radost z obyčejnosti vydalo nakladatelství Jota.

Hravý, pozitivní román Rolanda Merulla předkládá bizarní situaci – dva nejsvětější muži na světě se setkají ve Vatikánu a zjistí, že by si potřebovali dopřát krátkou – neoficiální! – dovolenou. Když se jim podaří tento neotřelý nápad realizovat a ocitnou se v malebné italské krajině, znovu objevují každodenní krásy i výzvy obyčejného života. Na cestě je doprovází papežův lehce neurotický bratranec Paulo, který je zároveň osobním asistentem papeže, a jeho žena Rosa, excentrická a temperamentní podnikatelka, která všem zajistí dokonalé přestrojení. Jen díky Paulovi a Rose se oběma váženým mužům podaří z Vatikánu nepozorovaně proklouznout a několik dní v utajení putovat po italském venkově. Tato různorodá čtveřice se vydává na společnou cestu, jakousi expedici k sobě samým. A každému z nich oněch pár plných, neobvyklých, a přitom obyčejných dnů přinese mnoho nového a inspirativního.

 

Ukázka z knihy

Papež pochází z Argentiny – to ví každý – a jeho mateřský jazyk je pochopitelně španělština. Ale jeho rodiče – stejně jako moje matka – jsou původem Italové, takže na počest našeho společného původu a z úcty k církevní tradici jsme spolu obvykle mluvili italsky. Což mělo ještě další výhodu, totiž že jsme nevzbuzovali podezření mezi mými četnými nepřáteli ve vatikánské byrokracii. S většinou papežových návštěv se mluvilo převážně anglicky. Já mluvím oběma jazyky plynně, díky mým rodičům, ale Svatý otec s nimi někdy zápasí, a když váhal tak dlouho, když mu tak dlouho trvalo, než vložil do úst další plátek hrušky, požvýkal ho a spolkl, obával jsem se, že nedokáže najít správná slova ani v jednom z nich s klouzne do španělštiny, což je jazyk, který obvykle pletu a komolím. (str. 19)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Roland Merullo

Roland Merullo je uznávaným autorem více než dvou desítek knih zahrnujících společenské romány, populárně naučné knihy a memoáry. Jeden z jeho nejznámějších titulů, mezinárodní bestseller na pokračování Snídaně s Buddhou, se dočkal již devatenácti vydání. Merullovo dílo bylo přeloženo do mnoha jazyků včetně čínštiny, chorvatštiny, korejštiny či brazilské portugalštiny. Autor získal řadu ocenění, za beletrii například Maria Thomas Fiction Award a za literaturu faktu Massachusetts Book Award. O jeho knihy projevilo zájem také několik filmových společností. Roland Merullo se narodil v roce 1953 v americkém Bostonu, v současnosti žije v Massachusetts s manželkou a dvěma dcerami.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Jana Trhlíková ve své nové sbírce přináší patnáct povídek o starostech všedních dnů, o problémech s láskou i nemocemi, o rodinných vztazích a náročných rozchodech…

Muž, který zprůhledněl

Autorka: Jana Trhlíková

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 124×190 mm
ISBN: 978-80-88298-34-2
Doporučená cena: 215 Kč

Knihu Muž, který zprůhledněl vydalo Nakladatelství Věra Nosková – Klika.

Povídky o křehkosti a nesamozřejmosti vztahů, o touze a hledání štěstí a jistoty v každodenním světě. Anna tváří tvář vážné diagnóze zjišťuje, že její vztah s přítelem je jen maketou, která nic neunese, Sylva hledá cesty, jak uniknout ze stereotypu manželství a cítit se znovu ženou, Simon léčí svá zranění životem až příliš lehkým a nevázaným, Monika se nedokáže vymanit z vlivu matky a ajťák Aleš si umí v životě propočítat úplně všechno, dokud mu do něj nevstoupí iracionální láska… Autorka v souboru patnácti povídek vypráví o láskách a rozchodech, nejistotě i nesplněných očekáváních, o rodinných tajemstvích, zradách i zraněních, které se vzájemně uštědřujeme. Hrdinové se ocitají na křižovatkách, kdy zjišťují, že v životě nějakým způsobem uvízli, že jejich vztahy jsou povrchnější a někdy i krutější, než doufali, hledají možnosti nových začátků. Povídky vážné i ironické, emoce i překvapivé pointy. Několik z těchto povídek získalo ocenění i v literárních soutěžích.

 

Ukázka z knihy

Za okny zastíněnými žaluziemi bylo nepatřičně rozjásané jarní ráno. Svět se zdál svěží a barevný, nebe volné, modré a vysoké. Všechno bylo prosyceno prostorem a energií, jen její úzkost se sem vůbec nehodila. Vlastně těžko říct, kdo se kam nehodil. Anna se zpočátku nemohla rozhodnout, jestli je to jen její vlastní zbabělost, která ji drtí, svazuje a vyřazuje z tohoto skvělého rána, nebo zrada lhostejně optimistického světa, kterému je její život úplně ukradený. Tíha uvnitř byla ale tentokrát příliš pravdivá, tak nakonec usoudila, že je to jednoznačně svět, který není, jak má být. (str. 5)

 

Jana Trhlíková

Jana Trhlíková (* 1964) se narodila v Praze. Studovala Vysokou školu ekonomickou a sociologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Ve své literární tvorbě se věnuje zejména povídkám. V letech 2011–2017 se zúčastnila mnoha literárních soutěží, v nichž získala 15 ocenění (Literární Vysočina, Literární Čáslav, Trutlík, Karlovy Vary, Literární Proseč Terezy Novákové aj.). Je členkou seskupení Druhá múza, v rámci něhož publikovala povídky ve sbírce Zbláznit se nevadí (Beletris, 2016) a Když nebe zebe (Petr Nazarov, 2017).


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za dobré ceny.

Zaujaly vás naše pozitivní tipy o životě a lásce? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrása a jed oleandru

Simonová, Teresa

Pavel Dobrovský – BETA, 2019

zobrazit info o knizeRadost z obyčejnosti
Prázdniny papeže s dalajlámou

Merullo, Roland

Jota, 2019

zobrazit info o knizeMuž, který zprůhledněl

Trhlíková, Jana

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2019

Napsat komentář