Povídky o každodenním životě

Muz ktery zpruhlednel
Autorka napsala patnáct zajímavých povídek, které pojednávají o typických věcech každodenního života. Ať už se jedná o lásku a rozchody, nejistotu či hluboká tajemství. Jak se s tím vypořádají hlavní hrdinové?

Povídky o křehkosti a nesamozřejmosti vztahů, o touze a hledání štěstí a jistoty v každodenním světě.
Anna tváří tvář vážné diagnóze zjišťuje, že její vztah s přítelem je jen maketou, která nic neunese, Sylva hledá cesty, jak uniknout ze stereotypu manželství a cítit se znovu ženou, Simon léčí svá zranění životem až příliš lehkým a nevázaným, Monika se nedokáže vymanit z vlivu matky a ajťák Aleš si umí v životě propočítat úplně všechno, dokud mu do něj nevstoupí iracionální láska…
Autorka v souboru patnácti povídek vypráví o láskách a rozchodech, nejistotě i nesplněných očekáváních, o rodinných tajemstvích, zradách i zraněních, které se vzájemně uštědřujeme. Hrdinové se ocitají na křižovatkách, kdy zjišťují, že v životě nějakým způsobem uvízli, že jejich vztahy jsou povrchnější a někdy i krutější, než doufali, hledají možnosti nových začátků.
Povídky vážné i ironické, emoce i překvapivé pointy. Několik z těchto povídek získalo ocenění i v literárních soutěžích.

Muž, který zprůhledněl

Autorka: Jana Trhlíková

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 124×190 mm

ISBN: 978-80-88298-34-2
Doporučená cena: 215 Kč

 

Knihu Muž, který zprůhledněl vydalo Nakladatelství Věra Nosková – Klika.

O autorce

Jana Trhlíková (* 1964) se narodila v Praze a vystudovala Vysokou školu ekonomickou a Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, obor sociologie. Věnuje se především povídkové tvorbě.


Klika logoKdyž jako začínající spisovatelka vydala Věra Nosková svou první knihu, zjistila, že ačkoli autor odvede na knize největší objem práce, procenta ze zisku mu náleží více než skromná. Založila si proto vlastní vydavatelství. Pod jeho záštitou se vydával i měsíčník a knihy autorů sdružených v Klubu českých skeptiků Sisyfos. V současnosti kromě knih Věry Noskové vydává i knihy ze dvou edic, Kenyho VOLEJ (edice vodáckých publikací a knih) a edice Otevřeno, ve které vycházejí knihy externích autorů. Rodinné nakladatelství Klika sídlí v soukromém bytě a nemá žádné zaměstnance, pouze externí spolupracovníky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuž, který zprůhledněl

Trhlíková, Jana

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2019

Napsat komentář