Skuteční špioni ve 20. století

Pacner_Horke konce vyzvedacu
Zkušený publicista a popularizátor vědy Karel Pacner přináší čtenářům knížku o opravdových špionech plnou strhujících příběhů ze zákulisí tajných služeb. Pronikněte do dlouho utajovaných materiálů…

James Bond, agent 007 s právem zabíjet, je tím nejhorším příkladem špiona. Mužný hrdina, který se vrhá do nejnebezpečnějších situací, ze kterých vždycky bez újmy vyvázne. Chlap, který se neustále předvádí a vzbuzuje pozornost. Takového vyzvědače by každá kontrašpionáž hned odhalila. O skutečných špionech a jejich úloze v dramatickém 20. století pojednává další kniha renomovaného publicisty, jež vychází z dosud utajených materiálů archivu tajných služeb. Strhující příběhy ze zákulisí tajných služeb.

 

Hořké konce vyzvědačů

Od neúspěšné likvidace Lenina k Putinovým agentům
Autor: Karel Pacner

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-259-1052-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Hořké konce vyzvědačů vydalo nakladatelství Plus.

 

Ukázka z knihy

Devětadvacetiletou Marii Valevjevnu Butinovou zatkla federální policie FBI 14. července 2018 ve Washingtonu. „Ruská žena obviněná v USA ze špionáže byla v kontaktu s podezřelými zpravodajskými důstojníky a miliardářským oligarchou napojeným na Kreml,“ ohlásila policie. Obvinila též dva americké občany a jednoho ruského činitele, že se snažili ovlivnit zdejší politickou scénu. Žaloba, kterou podala státní zástupkyně Deborah Curtisová, známá odbornice na kontrašpionáž, se o vyzvědačství nezmiňuje.
Tato Ruska byla od mládí velmi podnikavá. Narodila se 10. listopadu 1988 v Barnaulu na Altaji, na pomezí Ruska, Mongolska a Kazachstánu. Její otec tam měl továrnu na nábytek. Učil ji střílet a zbraně si zamilovala. (str. 407)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Karel Pacner

Karel-PacnerPo absolvování Vysoké školy ekonomické nastoupil Karel Pacner v roce 1959 do redakce Mladé fronty, kde pracoval až do odchodu do důchodu v roce 2001. Věnuje se popularizaci vědy, zvláště kosmonautiky – v létě 1969 byl jedním ze dvou Čechů, kteří byli osobně přítomni u vypuštění Apolla 11 k Měsíci na mysu Canaveral. Od roku 1990 se rovněž věnuje moderním dějinám a historii špionáže. Napsal přes 50 knih literatury faktu, například Hledáme kosmické civilizaceOsudové okamžiky ČeskoslovenskaOsudové okamžiky XX. stoletíGéniové XX. stoletíNevšední doteky dějinLidé v mé pamětiNeobyčejné okamžiky historieŽivot novinářeTajný závod o Měsíc aj. Dostal několik cen za popularizaci vědy i za knižní tvorbu.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a. s. o literaturu pro dospělé. Jeho ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány –, se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHořké konce vyzvědačů
Od neúspěšné likvidace Lenina k Putinovým agentům

Pacner, Karel

Plus, 2019

Napsat komentář