Tajemství ze dna moře

Steve Berry_Okamzik pravdy
Máte rádi knížky Stevea Berryho s postavou Cottona Malonea v hlavní roli? Pak zbystřete, protože nakladatelství Domino vám nyní přináší již 13. díl ze série. Příběh s názvem Okamžik pravdy odhalí jedno zásadní tajemství…

Když v dubnu roku 1968 třeskl výstřel a Martin Luther King zůstal ležet v tratolišti krve, Amerika se otřásla v základech. Ovšem teprve nyní, o půlstoletí později, začínají vycházet najevo okolnosti, které tuto zlomovou událost staví do zcela jiného světla, než jak ji popisuje historie. Cotton Malone váhá, zda světu odkrýt celou pravdu. Není to snadné rozhodování. Ve svých úvahách se musí vrátit na samotný začátek vlastní kariéry, kdy velmi rád přijal nabídku jakési Stephanie Nelleové z ministerstva spravedlnosti. Dostal tenkrát za úkol vyzvednout ze dna Karibiku kufřík s mincí nedozírné hodnoty. Z potápěčské mise se však vyklubalo netušené drama – v kufříku se totiž skrývalo ještě něco dalšího, o co projevovalo nebývalý zájem nejen ministerstvo spravedlnosti, ale také FBI. Informace, jichž se tehdy dobral, mu vyrazily dech. Malone upřímně litoval, že raději nezůstaly pohřbeny na mořském dně. Mlčel o nich celé roky, ale nedávno se k němu dávné události znovu vrátily. A tak teď stojí před nejobtížnějším rozhodnutím svého života – má nastolit okamžik pravdy a odhalit padesát let staré tajemství, které může zásadně přepsat historii?

 

Okamžik pravdy

Autor: Steve Berry
Přeložila: Hana Pernicová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7498-304-7
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Okamžik pravdy vydalo nakladatelství Domino v edici Napětí.

 

Ukázka z knihy

Připadá mi jako velká ironie, že to všechno začalo vraždou a teď to zřejmě jinou vraždou skončí.
Povolali mě na proslulou adresu Auburn Avenue 501 v Atlantě v Georgii. Je to jednopatrový dům ve stylu královny Anny, má verandu s vyřezávanými sloupky a kruhovým oknem a sedlovou střechu. Leží ve čtvrti Sweet Auburn, která je dnes slavná. Kdysi bývala domovem tvrdě pracující střední třídy, měšťanských rodin. Před šedesáti lety se stala epicentrem hnutí, které jednou provždy změnilo celou zemi. Afroamerický pár, který v tomto domě žil, si nepřál, aby se jejich děti narodily v segregované nemocnici, a tak všechny tři přišly na svět právě tady. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Steve Berry

Steve-BerryAmerický spisovatel Steve Berry (* 1955) už od roku 2003 vydává rok co rok jednu knihu s provokativní historickou premisou: do přitažlivého zábalu spekulace halí Jantarovou komnatu, Rasputina, Alexandrijskou knihovnu, templáře, Kolumba, Napoleona, čínské císaře, nově také Tudorovce… Dnes se jeho romány pravidelně umísťují na horních příčkách i těch nejprestižnějších amerických žebříčků, respektive světových, protože Berryho romány vycházejí ve více než 50 zemích. Berry v současnosti píše na plný úvazek, takže má dost času na náročné a důkladné rešerše pro každou knihu. Je mj. autorem těchto knih: Templářské dědictvíKrálovský klamLincolnův mýtusHrozba patriotůKolumbova záhada ad.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Domino.


Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout takové knihy, které stojí za to číst. Vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku, např. Jefferyho Deavera, Rowan Coleman, Lucy Diamond, Richelle Mead ad.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOkamžik pravdy

Berry, Steve

Domino, 2019

Napsat komentář