Jak Josef Lada okouzlil Jiřího Žáčka

lada zlom potah k7.indd
Jiřího Žáčka vždycky přitahovaly obrazy Josefa Lady a také k nim napsal desítky jedinečných básní. Ztotožnil je co nejvíc s Ladovými obrazy a snaží se rozluštit jejich význam a zároveň k nim přidat i něco ze sebe.

Tak jako slavní ilustrátoři knih Jiřího Žáčka se snažili vystihnout kouzlo jeho pohádek, humor jeho veršů, poezii jeho dětských knih a přidat k textu ještě něco, co tam patří, tak se Jiří Žáček snaží zachytit ve svých básních Ladovy obrazy, které ho oslovily, chce rozluštit, co vyjadřují, a říct k tomu ještě něco navíc.

Jak se chodí do světa

Autor: Jiří Žáček
Ilustroval: Josef Lada

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 202×237 mm
ISBN: 978-80-7244-428-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jak se chodí do světa vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorovi

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky. Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí.  Mezi jeho známá díla patří např. Jiří Žáček dětem, Chytrolíni z Hloupětína či  Basta fidli neboli Tak pravil XY. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.jirizacek.cz.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc


Nakladatelství Šulc-Švarc vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu. Ke kmenovým autorům nakladatelství patří Ludmila Vaňková, Magda Váňová, Jiří Žáček, Zdena Frýbová, Pavel Frýbort, Karel Štorkán, Ota Ulč, Jan Šmíd či Miloslav Šimek.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak se chodí do světa

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2019

Napsat komentář