Nebezpečné tajemství Pearl Tchaové

Spionova dcera
Thriller Špionova dcera uzavírá trilogii s postavou britského novináře Philipa Mangana. Autor Adam Brookes přináší čtenářům další porci napínavého čtení.

Pearl Tchaová je Američanka čínského původu se smrtelně nebezpečným tajemstvím. Touží po životě normální americké dívky: léto u bazénu, kamarádi, grilovací večírky na předměstí rodného Washingtonu. Jenže je jiná než ostatní. Pearl je matematický génius, školné na univerzitě jí hradí jistá nenápadná čínská firma zabývající se vyspělými technologiemi. Vztahy v rodině Tchaových jsou velmi chladné a autoritativní. Až nyní, v devatenácti letech, jí začíná docházet, jakou roli má ve skutečnosti sehrát a co s ní rodiče zamýšlejí. Jedinou nadějí, jak uniknout neblahému osudu, se pro ni stanou dva britští špioni: Trish Pattersonová, svými nadřízenými potupně stahována ze všech případů, a Philip Mangan, odhalený a zdiskreditovaný agent. Nalézt pravdu o Pearl Tchaové a pomoci jí bude tou nedůležitější a nejnebezpečnější misí, jakou v životě podniknou.

 

Špionova dcera

Autor: Adam Brookes
Přeložila: Irena Steinerová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 140×206 mm
ISBN: 978-80-7473-742-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Špionova dcera vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

 

Ukázka z knihy

Bábi Poonová tentokrát vyrazila do akce čistá jako lilium.
Žádný mobilní telefon, žádné sledovací čidlo. Nic, z čeho by mohl uniknout signál, jakkoli slabý. Nenechá za sebou žádný podpis, žádnou stopu. Propluje digitálním prostředím jako smítko prachu temným tichým vzduchem.
Z letiště jela autobusem. Zaplatila v hotovosti a odvrátila obličej od kamer, které ji při nástupu sledovaly. Autobus se šinul do města a ona sledovala, jak kolem ubíhají věžáky, hromady betonu zlatě omítnuté slunečními paprsky pozdního léta.
Čistá jako lilium. Sama.
Takhle se to dělá, pomyslela si. Sklopila zrak ke svým rukám s jaterními skvrnami a žilami vystupujícími ze suché pergamenové kůže.
Podívejme se, co tahle hloupá stará bába ještě dokáže. (str. 17)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Adam Brookes

Adam Brookes se narodil v Kanadě, ale vyrůstal v anglickém hrabství Oxfordshire. V osmdesátých letech vystudoval čínštinu na Škole orientálních a afrických studií v Londýně a stal se novinářem. Většinu své profesní dráhy strávil jako zahraniční korespondent BBC. Kromě pobytů v Číně působil v Indonésii a ve Spojených Státech. Pracoval také jako zpravodaj v Afghánistánu, Iráku, Severní Koreji, Mongolsku a řadě dalších zemí v Asii a na Blízkém východě. Autorovou prvotinou je úspěšný špionážní thriller Noční dravec, na který navazuje román Hry špionů.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Vedle oceňovaných děl z takzvaných velkých literatur dostává podstatný prostor mnohdy (nezaslouženě) opomíjená soudobá literatura bývalého východního bloku, včetně té slovenské, kterou Kniha Zlín představuje v českých překladech. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠpionova dcera

Brookes, Adam

Kniha Zlín, 2019

Napsat komentář