Jak najít životní štěstí

Tipy_Jak najit zivotni stesti
Naše tři dnešní tipy vám odhalí tajemství šťastného života a přinesou spoustu rad a osvědčených triků, jak se zbavit stresu a mít se jednoduše fajn.

Učitel meditace Fabrice Midal ve své knize Dej si pohov! A začni žít radí, jak si uspořádat život, aby byl příjemnější a beze stresu. Někdy je nejlepší mít prostě všechno „na háku“…

Dej si pohov! A začni žít

Francouzské umění, jak mít všechno na háku
Autor: Fabrice Midal
Přeložil: Martin Kratochvíl

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 147×210 mm
ISBN: 978-80-7359-586-9
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Dej si pohov! A začni žít vydalo nakladatelství Metafora.

Buďte v klidu… Nestresujte se… Meditujte… a tak dál a tak dál. Jsme zahlceni podobnými radami a často sami sebe týráme tím, že se „snažíme víc“, a přesto jsme stále neudělali dost. Je nejvyšší čas přestat se nutit do toho, co si myslíme, že máme dělat, a místo toho si dovolit cítit, co opravdu cítíme, a být tím, kým skutečně jsme. Přední francouzský učitel meditace Fabrice Midal ve své knize na konkrétních příkladech vysvětluje, proč je osvobození od společenských tlaků a mnohdy vlastních nároků na sebe základním klíčem ke šťastné a smysluplné cestě životem. V 15 kapitolách vás provede radikální proměnou pohledu na sebe sama i svět kolem. Díky knize si uvědomíte, že je možné říkat ne nejen na požadavky ostatních, ale především na ty vlastní, kterými sami sebe běžně mučíme a honíme. Naučíte se přijmout sami sebe, zbavíte se nesmyslných výčitek svědomí, probudíte se a stanete se sami sobě nejlepším přítelem.

 

Ohlasy

Kniha, která nás na nejvyšší míru osvobozuje a zbavuje pocitu viny.

Psychologies Magazine

Fabrice Midal: filozof, který nám říká, abychom se přestali cítit provinile… Vyzývá nás, abychom se osvobodili od povinností, které si sami nakládáme.

Le Point

V pouhých 15 krátkých kapitolách Midal za použití osobních příběhů i sociální analýzy vyvrací jednu po druhé obecně rozšířené domněnky o meditaci.

La Vie

 

Fabrice Midal

Fabrice Midal (*1967) je učitel meditace a autor bestsellerů, získal doktorát z filozofie na pařížské Sorbonně. Svou profesní dráhu zaměřil na výuku a propagování meditace, kterou může provozovat kdokoli bez omezení, včetně dětí. Jde jen o to opustit příkazy vnějšího i vnitřního světa a dovolit sám sobě být. Je to jednoduchý a zcela světský způsob, který může každého dovést k plnému životu. Na základě svých dlouholetých zkušeností vydal v roce 2017 knihu Dejte si pohov! A začněte žít (Metafora, Grada Publishing, a. s., 2019), která mu přinesla mimořádný úspěch. O rok později navázal bestsellerem Zachraňte si kůži! Staňte se narcistou (Metafora, 2018), v němž nově představuje nesprávně pochopený mýtus o Narcisovi a obhajuje sebelásku jako základní podmínku opravdové lásky k druhým.

Informace o autorovi poskytlo nakladatelství Metafora.

————————————————

Pozitivní myšlení je základem pro spokojený život. Své o tom vědí autoři jednotlivých příběhů v knize Slepičí polévka pro duši: Síla pozitivního myšlení, kteří byli mnohdy nuceni poprat se s opravdu vážnými problémy.

Slepičí polévka pro duši: Síla pozitivního myšlení

101 podnětných příběhů od lidí, kteří začali myslet jinak (a co z toho vzešlo)
Autoři: Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Amy Newmarková
Přeložila: Bronislava Bartoňová

Počet stran: 440
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7252-778-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Slepičí polévka pro duši: Síla pozitivního myšlení vydalo nakladatelství Práh.

Pozitivní myšlení je vzdor všem pochybnostem velmi účinný nástroj, jenž nám může pomoci ke zdravějšímu, spokojenějšímu či úspěšnějšímu životu. Změnou myšlení můžeme ovlivnit své vztahy s druhými, překonat nejrůznější životní nesnáze a žít šťastněji a smysluplněji. Tato kniha může posloužit jako inspirace do začátku. Čtenář v ní najde inspirativní příběhy o tom, jak je důležité

  • mít rád sám sebe, a že člověk může být svým největším nepřítelem,
  • umět se na věci podívat jinak,
  • vytrvat a nebát se překážek,
  • umět „vypnout“ a netrápit se malichernostmi,
  • být vděčný za to, co mám,
  • nepřestat snít a věřit si,
  • neustále na sobě pracovat a nebát se dělat obtížné nebo nepříjemné věci,
  • vzít život do vlastních rukou,
  • pozorovat druhé a učit se od nich,
  • cíleně pracovat na změně vlastní mentality.

 

Ukázka z knihy

Patřím k těm, kteří v životě prozřeli poměrně pozdě. Trvalo mi to osmatřicet let a stálo mě to jedno nervové zhroucení.
Jiní lidé možná najdou smysl svého života trochu snáz, ale my tvůrčí typy zkrátka máme sklon jít do extrémů a rádi si sáhneme na dno svých sil. „Bylo to to nejhorší období mého života,“ říkám dětem, „ale zároveň to bylo to nejlepší, co mě v životě potkalo.“
Možná vás zajímá, co je tak báječného na tom, předávkovat se léky proti úzkosti a skončit na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Nejsou snad v životě příjemnější věci? Třeba zamilovat se, mít dítě, dostat Nobelovu cenu za literaturu…
Tohle všechno jsem prožila (až na tu nobelovku, zatím), rozhodně je to skvělé a já jsem za to velmi vděčná. Ale ty krušné chvíle, které mě potkaly v osmatřiceti letech, přinesly nakonec mnoho úžasného ovoce.

 

Jack Canfield

Jack Canfield je americký autor bestsellerů, motivační řečník v oblasti osobního rozvoje, korporátní trenér a podnikatel. Je známý jako spolutvůrce série knih Slepičí polévka pro duši, která má v současné době téměř 200 titulů a 112 milionů výtisků ve více než 40 jazycích. Založil TLC – skupinu autorů, trenérů, výzkumných pracovníků, konzultantů a dalších vůdců v oblasti osobního a profesního rozvoje. Členové TLC se schází dvakrát ročně a vyměňují si své zkušenosti.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

 

Mark Victor Hansen

Mark Victor Hansen je americký inspirativní a motivační řečník, autor, trenér a marketingový podnikatel. Je především znám díky knižní sérii Slepičí polévka pro duši. Je vášnivý filantrop a humanitní pracovník – pracuje v organizacích jako americký Červený kříž, Habitat for Humanity, March of Dimes ad. Markův celoživotní sen je pomáhat mladým lidem stát se finančně gramotnými a nasměrovat své podnikatelské sny do obchodních úspěchů. Založil Richest Kids Akademy pro výuku podnikatelského vedení a finanční gramotnosti pro děti na celém světě. Mark pracuje jako ředitel ve firmě M.V. Hansen & Associates, je spolumajitel a zakladatel Natural Power Concepts.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

Inspirujte se rozmanitými recepty na štěstí z celého světa. Každý národ má své vlastní osvědčené tajemství na úspěch a radostný život. Které bude nejvíce vyhovovat vám?

Atlas štěstí

33 mezinárodních návodů, jak dosáhnout štěstí
Autorka: Helen Russellová
Přeložil: Tomáš Oakland

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 153×198 mm
ISBN: 978-80-7565-442-7
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Atlas štěstí vydalo nakladatelství Jota.

Bojíte se blížícího se pracovního pohovoru? Vezměte si příklad z Islanďanů a jejich konceptu þetta reddast, neochvějného přesvědčení, že všechno nakonec dopadne dobře. Bloudíte životem a nevíte kudy kam? Vyzkoušejte čínský stav radosti sing-fu, který dá vašemu životu smysl. Máte práce nad hlavu? Italové vám přiblíží ryzí umění dolce far niente neboli sladké nicnedělání. Jste zahlceni prací a odstřiženi od přírody? Švédové na to mají lék – stačí najít smultronställe, tedy „záhon lesních jahod“, dokonalý únik od okolního světa. Atlas štěstí vás zavede do mnoha zemí, od Anglie přes Bhútán, Irsko, Finsko, Turecko, Sýrii až po Japonsko a odhalí vám taje štěstí z celého světa, které vám změní život.

 

Ukázka z knihy

Atlas stesti_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Helen Russellová

Helen Russellová je novinářka a autorka několika světových bestsellerů. Dříve pracovala jako redaktorka MarieClaire.co.uk, dnes žije v Dánsku, pracuje jako skandinávská zpravodajka pro deník The Guardian a občas píše články pro The TimesThe ObserverGraziaStylist a The Independent. Dále přispívala do The Wall Street Journal a dlouhodobě publikovala fejetony o Dánsku v britském deníku The Daily Telegraph.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše tipy pro šťastnější život? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDej si pohov! A začni žít
Francouzské umění, jak mít všechno na háku

Midal, Fabrice

Metafora, 2019

zobrazit info o knizeSlepičí polévka pro duši: Síla pozitivního myšlení
101 podnětných příběhů od lidí, kteří začali myslet jinak (a co z toho vzešlo)

Canfield, Jack – Hansen, Mark Victor – Newmarková, Amy

Práh, 2018

zobrazit info o knizeAtlas štěstí
33 mezinárodních návodů, jak dosáhnout štěstí

Russellová, Helen

Jota, 2019

Napsat komentář