Získejte prázdninový příběh dvou nejsvětějších mužů

radost-z-obycejnosti-perex
I duchovní lidé jako je papež s dalajlámou občas zatouží po dovolené. Ale nikoli po oficiální, na níž stále někdo sleduje každý jejich krok, ale po takové, kde by si mohli užít krásu obyčejného života. Přečtěte si, jak jejich prázdniny dopadnou.

Obyčejné dny plné inspirace

Hravý, pozitivní román Rolanda Merulla předkládá bizarní situaci – dva nejsvětější muži na světě se setkají ve Vatikánu a zjistí, že by si potřebovali dopřát krátkou – neoficiální! – dovolenou. Když se jim podaří tento neotřelý nápad realizovat a ocitnou se v malebné italské krajině, znovu objevují každodenní krásy i výzvy obyčejného života.

Na cestě je doprovází papežův lehce neurotický bratranec Paulo, který je zároveň osobním asistentem papeže, a jeho žena Rosa, excentrická a temperamentní podnikatelka, která všem zajistí dokonalé přestrojení. Jen díky Paulovi a Rose se oběma váženým mužům podaří z Vatikánu nepozorovaně proklouznout a několik dní v utajení putovat po italském venkově. Tato různorodá čtveřice se vydává na společnou cestu, jakousi expedici k sobě samým. A každému z nich oněch pár plných, neobvyklých, a přitom obyčejných dnů přinese mnoho nového a inspirativního.

 

Radost z obyčejnosti

Autor: Roland Merullo

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Simoneta Dembická
Počet stran: 327
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2019
ISBN: 978-80-756-5443-4

Přečtěte si více o knize Radost z obyčejnosti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

„Ale já chci, aby to bylo tajné… prostě, na pár dnů zmizet,“ překvapil mě papež svými slovy. Stále měl problém s očním kontaktem. Nebývalé. „Nechci jet nikam v tom směšném vozítku. Je to jako klec. Odděluje mě od lidí. A nechci, aby o tom věděli bodyguardi anebo cestovní kancelář. Nechci, aby o tom vůbec někdo věděl. Jen ty a já. Rosa, pokud bude chtít, může jet s námi. Můžeme zajet navštívit Annu Lisu, jet na místa, kam bych se chtěl podívat. Tři nebo čtyři dny… Co na mě tak zíráš?“
„Hledám známky demence, Vaše Svatosti… při vší úctě. Tvůj obličej je asi ten nejznámější na světě. V Itálii teda určitě. To se jako my dva odtud tajně vykrademe? A co dál? Projedeme se po autostrádě, poobědváme s mou dcerou, zaplaveme si? Tohle není Buenos Aires. Už nám není devět a čtrnáct.“

 

O autorovi

Roland Merullo je uznávaným autorem více než dvou desítek knih zahrnujících společenské romány, populárně naučné knihy a memoáry. Jeden z jeho nejznámějších titulů, mezinárodní bestseller na pokračování Snídaně s Buddhou, se dočkal již devatenácti vydání. Merullovo dílo bylo přeloženo do mnoha jazyků včetně čínštiny, chorvatštiny, korejštiny či brazilské portugalštiny. Autor získal řadu ocenění, za beletrii například Maria Thomas Fiction Award a za literaturu faktu Massachusetts Book Award. O jeho knihy projevilo zájem také několik filmových společností. Roland Merullo se narodil v roce 1953 v americkém Bostonu, v současnosti žije v Massachusetts s manželkou a dvěma dcerami.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Radost z obyčejnosti

Když se jednoho dne ve Vatikánu setkají papež s dalajlámou, shodnou se, že by si potřebovali dopřát krátkou dovolenou. Ovšem takovou, kde by je nikdo nepoznal a nesledoval na každém kroku. Naštěstí je papežovým osobním asistentem jeho bratranec Paulo, který má za ženu temperamentní podnikatelku Rosu. Ta je pro každou špatnost a umí zajistit dokonalé přestrojení. Začíná tak cesta po italském venkově, během které každý z účastníků prožije nejeden inspirativní okamžik.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Radost z obyčejnosti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Radost z obyčejnosti
probíhá od 5. do 18. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Radost z obyčejnosti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRadost z obyčejnosti
Prázdniny papeže s dalajlámou

Merullo, Roland

Jota, 2019

Napsat komentář